Artikel top billede

Selvom der tilnærmelsesvis er gået hyperinflation i ord som agilitet, så er det ikke det, der får medarbejdere til at overveje et skift mellem det private og det offentlige. Det er fortsat penge og en bonus, der er det væsentligste lokkemiddel.

Computerworlds læsere har talt: Her er lokkemidlet, hvis vi skal skifte sektor

"Show me the money". Så kort kan det opsummeres. Computerworld har spurgt læserne om, hvad der kan få dem til at skifte fra den private sektor til det offentlige eller omvendt. Og svaret er (ret) klart.

Hvis du sidder som chef og hungrer efter arbejdskraft, så er der ikke andet at gøre, end at trække muldvarpen frem. 

I hvert fald ikke, hvis du skal overtale Computerworlds læsere til at skifte fra den offentlige sektor til det private eller den anden vej rundt. 

Det viser en afstemning gennemført her på siden, hvor Computerworld har spurgt læserne om, hvad der kan få dem til at overveje et jobskifte mellem sektorerne.

Skal der flere penge i lønposen, skal den nye arbejdsplads have en bedre ledelse eller skal det nye job være mere præget af tværfagligt samarbejde?

Løn og bonus topper

Bedre løn eller en bonus40.62 procent
Mere fagligt udfordrende arbejdsopgaver og faglig udvikling24.92 procent
Bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv16.62 procent
Mere ansvar4%
Bedre ledelse10.77 procent
Mulighed for at ansættelsesstedet birager til at løse væsentlige samfundsproblemer2.15 procent
Agile projekter0.62 procent
Tværfagligt samarbejde0.31 procent
Kilde: Afstemning på Computerworld.dk (n=325)

Enige i undersøgelse

Med en overvægt af respondenter, der kræver mere i lønposen eller en bonus, hvis de skal skifte mellem de to sektorer ligger Computerworlds læsere sig i forlængelse af en undersøgelse gennemført af IDA, som repræsenterer de tekniske og naturvidenskabelige akademikere. 

Du kan læse mere om undersøgelsen her: Stor undersøgelse slår fast: Det får it-folk til at rykke mellem det private og det offentlige

Undersøgelsen konkluderer i sin enkelthed, at det ikke er buzzwords som agilitet og tværfagligt samarbejde, der får de adspurgte til at skifte job.

Majoriteten bliver fortsat mest fristet af kolde kontanter og bonusordninger ligesom Computerworlds læsere.

Det samlede billede

Afstemningen blandt Computerworlds læsere og undersøgelsen blandt IDA's medlemmer er udtryk for et samlet billede af en lønsult i it-branchen.

I det seneste halve år har flere folk fra it-branchen udtrykt bekymring for de stigende lønomkostninger, der blandt andet drives op af manglen på kvalificeret arbejdskraft.

Det kan du læse mere om her: Frygt for lønkrig: Hård kamp om it-ansatte sender lønninger i vejret - og virksomhederne kan ikke betale  

Den store taber i den såkaldte lønkrig indenfor it-branchen er som regel det offentlige.

Fra offentlig side har man svært ved at matche de lønrammer, man som medarbejder kan møde i det private.

Og det fornemmer flere i det offentlige kan koste dem kompetente medarbejdere, der vælger det private til på baggrund af bedre lønforhold. 

Læs mere om det her: Kommunale it-chefer: "Vi oplever ofte, at folk forlader os og på vej ud af døren fortæller, at de har fået tilbudt 5.000 eller 7.000 kroner mere i en privat virksomhed"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere