Artikel top billede

Selvom der tilnærmelsesvis er gået hyperinflation i ord som agilitet, så er det ikke det, der får medarbejdere til at overveje et skift mellem det private og det offentlige. Det er fortsat penge og en bonus, der er det væsentligste lokkemiddel.

Computerworlds læsere har talt: Her er lokkemidlet, hvis vi skal skifte sektor

"Show me the money". Så kort kan det opsummeres. Computerworld har spurgt læserne om, hvad der kan få dem til at skifte fra den private sektor til det offentlige eller omvendt. Og svaret er (ret) klart.

Hvis du sidder som chef og hungrer efter arbejdskraft, så er der ikke andet at gøre, end at trække muldvarpen frem. 

I hvert fald ikke, hvis du skal overtale Computerworlds læsere til at skifte fra den offentlige sektor til det private eller den anden vej rundt. 

Det viser en afstemning gennemført her på siden, hvor Computerworld har spurgt læserne om, hvad der kan få dem til at overveje et jobskifte mellem sektorerne.

Skal der flere penge i lønposen, skal den nye arbejdsplads have en bedre ledelse eller skal det nye job være mere præget af tværfagligt samarbejde?

Løn og bonus topper

Bedre løn eller en bonus40.62 procent
Mere fagligt udfordrende arbejdsopgaver og faglig udvikling24.92 procent
Bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv16.62 procent
Mere ansvar4%
Bedre ledelse10.77 procent
Mulighed for at ansættelsesstedet birager til at løse væsentlige samfundsproblemer2.15 procent
Agile projekter0.62 procent
Tværfagligt samarbejde0.31 procent
Kilde: Afstemning på Computerworld.dk (n=325)

Enige i undersøgelse

Med en overvægt af respondenter, der kræver mere i lønposen eller en bonus, hvis de skal skifte mellem de to sektorer ligger Computerworlds læsere sig i forlængelse af en undersøgelse gennemført af IDA, som repræsenterer de tekniske og naturvidenskabelige akademikere. 

Du kan læse mere om undersøgelsen her: Stor undersøgelse slår fast: Det får it-folk til at rykke mellem det private og det offentlige

Undersøgelsen konkluderer i sin enkelthed, at det ikke er buzzwords som agilitet og tværfagligt samarbejde, der får de adspurgte til at skifte job.

Majoriteten bliver fortsat mest fristet af kolde kontanter og bonusordninger ligesom Computerworlds læsere.

Det samlede billede

Afstemningen blandt Computerworlds læsere og undersøgelsen blandt IDA's medlemmer er udtryk for et samlet billede af en lønsult i it-branchen.

I det seneste halve år har flere folk fra it-branchen udtrykt bekymring for de stigende lønomkostninger, der blandt andet drives op af manglen på kvalificeret arbejdskraft.

Det kan du læse mere om her: Frygt for lønkrig: Hård kamp om it-ansatte sender lønninger i vejret - og virksomhederne kan ikke betale  

Den store taber i den såkaldte lønkrig indenfor it-branchen er som regel det offentlige.

Fra offentlig side har man svært ved at matche de lønrammer, man som medarbejder kan møde i det private.

Og det fornemmer flere i det offentlige kan koste dem kompetente medarbejdere, der vælger det private til på baggrund af bedre lønforhold. 

Læs mere om det her: Kommunale it-chefer: "Vi oplever ofte, at folk forlader os og på vej ud af døren fortæller, at de har fået tilbudt 5.000 eller 7.000 kroner mere i en privat virksomhed"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere