Artikel top billede

Selvom der tilnærmelsesvis er gået hyperinflation i ord som agilitet, så er det ikke det, der får medarbejdere til at overveje et skift mellem det private og det offentlige. Det er fortsat penge og en bonus, der er det væsentligste lokkemiddel.

Computerworlds læsere har talt: Her er lokkemidlet, hvis vi skal skifte sektor

"Show me the money". Så kort kan det opsummeres. Computerworld har spurgt læserne om, hvad der kan få dem til at skifte fra den private sektor til det offentlige eller omvendt. Og svaret er (ret) klart.

Hvis du sidder som chef og hungrer efter arbejdskraft, så er der ikke andet at gøre, end at trække muldvarpen frem. 

I hvert fald ikke, hvis du skal overtale Computerworlds læsere til at skifte fra den offentlige sektor til det private eller den anden vej rundt. 

Det viser en afstemning gennemført her på siden, hvor Computerworld har spurgt læserne om, hvad der kan få dem til at overveje et jobskifte mellem sektorerne.

Skal der flere penge i lønposen, skal den nye arbejdsplads have en bedre ledelse eller skal det nye job være mere præget af tværfagligt samarbejde?

Løn og bonus topper

Bedre løn eller en bonus40.62 procent
Mere fagligt udfordrende arbejdsopgaver og faglig udvikling24.92 procent
Bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv16.62 procent
Mere ansvar4%
Bedre ledelse10.77 procent
Mulighed for at ansættelsesstedet birager til at løse væsentlige samfundsproblemer2.15 procent
Agile projekter0.62 procent
Tværfagligt samarbejde0.31 procent
Kilde: Afstemning på Computerworld.dk (n=325)

Enige i undersøgelse

Med en overvægt af respondenter, der kræver mere i lønposen eller en bonus, hvis de skal skifte mellem de to sektorer ligger Computerworlds læsere sig i forlængelse af en undersøgelse gennemført af IDA, som repræsenterer de tekniske og naturvidenskabelige akademikere. 

Du kan læse mere om undersøgelsen her: Stor undersøgelse slår fast: Det får it-folk til at rykke mellem det private og det offentlige

Undersøgelsen konkluderer i sin enkelthed, at det ikke er buzzwords som agilitet og tværfagligt samarbejde, der får de adspurgte til at skifte job.

Majoriteten bliver fortsat mest fristet af kolde kontanter og bonusordninger ligesom Computerworlds læsere.

Det samlede billede

Afstemningen blandt Computerworlds læsere og undersøgelsen blandt IDA's medlemmer er udtryk for et samlet billede af en lønsult i it-branchen.

I det seneste halve år har flere folk fra it-branchen udtrykt bekymring for de stigende lønomkostninger, der blandt andet drives op af manglen på kvalificeret arbejdskraft.

Det kan du læse mere om her: Frygt for lønkrig: Hård kamp om it-ansatte sender lønninger i vejret - og virksomhederne kan ikke betale  

Den store taber i den såkaldte lønkrig indenfor it-branchen er som regel det offentlige.

Fra offentlig side har man svært ved at matche de lønrammer, man som medarbejder kan møde i det private.

Og det fornemmer flere i det offentlige kan koste dem kompetente medarbejdere, der vælger det private til på baggrund af bedre lønforhold. 

Læs mere om det her: Kommunale it-chefer: "Vi oplever ofte, at folk forlader os og på vej ud af døren fortæller, at de har fået tilbudt 5.000 eller 7.000 kroner mere i en privat virksomhed"
IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT-projektleder

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Coordinator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere