Artikel top billede

Datatilsyn frikender dataindsamling i Windows 10: Microsoft slipper for million-bøde

Det franske datatilsyn varslede sidste år bødestraf til Microsoft for massiv dataindsamling om brugere i Windows 10. Men nu har Microsoft tilsyneladende rettet så meget ind, at franskmændene dropper sagen.

Det franske datatilsyn CNIL (Commission nationale de l'informatique et des libertés) har frikendt Microsoft i en privacy-sag om Windows 10, der startede sidste år.

Det skriver Securityweek.

CNIL vurderede sidste sommer, at Microsoft indsamler unødvendigt meget data om brugeren i Windows 10, og kritikken gik blandt andet på, at Microsoft overvågede brugernes internetbrug uden at spørge først.

Der blev varslet en bøde på 11 millioner kroner, hvis ikke Microsoft rettede ind, hvilket må siges at være relativt beskedent for en virksomhed på Microsofts størrelse.

Den kommende persondataforordning stiller dog noget større bøder i sigte for datasjusk, men nu dropper CNIL altså sagen, fordi Microsoft har strammet op.

Windows 10 indsamler nu færre data om brugeren, og Microsofts overvågning af internettrafik er blevet en opt-in-løsning, hvor brugeren før slet ikke blev spurgt.

Kortene på bordet

Windows 10 har været genstand for heftig kritik fra både NGOer og myndigheder for at indsamle for mange brugerdata, i i februar rettede datatilsyn fra 28 EU-lande en samlet kritik mod styresystemet.

I april måned reagerede Microsoft så i form af en opdatering, der gjorde det markant lettere at overskue, hvilke data, der indsamles, og hvad de bliver brugt til, ligsom Windows 10-brugere har fået flere og lettere tilgængelige muligheder for at slå dataindsamling fra.

"Der må simpelthen ikke herske tvivl hos vores kunder om, hvorfor vi indsamler de data, vi gør, og hvilken værdi det giver dem," sagde Ole Kjeldsen, der er teknologi- og sikkerhedsdirektør i Microsoft, i den forbindelse til Computerworld.

Læs også: Frankrig griber ind: Voldsom data-indsamling i Windows 10 er ulovlig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.