Artikel top billede

Datatilsyn frikender dataindsamling i Windows 10: Microsoft slipper for million-bøde

Det franske datatilsyn varslede sidste år bødestraf til Microsoft for massiv dataindsamling om brugere i Windows 10. Men nu har Microsoft tilsyneladende rettet så meget ind, at franskmændene dropper sagen.

Det franske datatilsyn CNIL (Commission nationale de l'informatique et des libertés) har frikendt Microsoft i en privacy-sag om Windows 10, der startede sidste år.

Det skriver Securityweek.

CNIL vurderede sidste sommer, at Microsoft indsamler unødvendigt meget data om brugeren i Windows 10, og kritikken gik blandt andet på, at Microsoft overvågede brugernes internetbrug uden at spørge først.

Der blev varslet en bøde på 11 millioner kroner, hvis ikke Microsoft rettede ind, hvilket må siges at være relativt beskedent for en virksomhed på Microsofts størrelse.

Den kommende persondataforordning stiller dog noget større bøder i sigte for datasjusk, men nu dropper CNIL altså sagen, fordi Microsoft har strammet op.

Windows 10 indsamler nu færre data om brugeren, og Microsofts overvågning af internettrafik er blevet en opt-in-løsning, hvor brugeren før slet ikke blev spurgt.

Kortene på bordet

Windows 10 har været genstand for heftig kritik fra både NGOer og myndigheder for at indsamle for mange brugerdata, i i februar rettede datatilsyn fra 28 EU-lande en samlet kritik mod styresystemet.

I april måned reagerede Microsoft så i form af en opdatering, der gjorde det markant lettere at overskue, hvilke data, der indsamles, og hvad de bliver brugt til, ligsom Windows 10-brugere har fået flere og lettere tilgængelige muligheder for at slå dataindsamling fra.

"Der må simpelthen ikke herske tvivl hos vores kunder om, hvorfor vi indsamler de data, vi gør, og hvilken værdi det giver dem," sagde Ole Kjeldsen, der er teknologi- og sikkerhedsdirektør i Microsoft, i den forbindelse til Computerworld.

Læs også: Frankrig griber ind: Voldsom data-indsamling i Windows 10 er ulovlig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere