Artikel top billede

Datatilsyn frikender dataindsamling i Windows 10: Microsoft slipper for million-bøde

Det franske datatilsyn varslede sidste år bødestraf til Microsoft for massiv dataindsamling om brugere i Windows 10. Men nu har Microsoft tilsyneladende rettet så meget ind, at franskmændene dropper sagen.

Det franske datatilsyn CNIL (Commission nationale de l'informatique et des libertés) har frikendt Microsoft i en privacy-sag om Windows 10, der startede sidste år.

Det skriver Securityweek.

CNIL vurderede sidste sommer, at Microsoft indsamler unødvendigt meget data om brugeren i Windows 10, og kritikken gik blandt andet på, at Microsoft overvågede brugernes internetbrug uden at spørge først.

Der blev varslet en bøde på 11 millioner kroner, hvis ikke Microsoft rettede ind, hvilket må siges at være relativt beskedent for en virksomhed på Microsofts størrelse.

Den kommende persondataforordning stiller dog noget større bøder i sigte for datasjusk, men nu dropper CNIL altså sagen, fordi Microsoft har strammet op.

Windows 10 indsamler nu færre data om brugeren, og Microsofts overvågning af internettrafik er blevet en opt-in-løsning, hvor brugeren før slet ikke blev spurgt.

Kortene på bordet

Windows 10 har været genstand for heftig kritik fra både NGOer og myndigheder for at indsamle for mange brugerdata, i i februar rettede datatilsyn fra 28 EU-lande en samlet kritik mod styresystemet.

I april måned reagerede Microsoft så i form af en opdatering, der gjorde det markant lettere at overskue, hvilke data, der indsamles, og hvad de bliver brugt til, ligsom Windows 10-brugere har fået flere og lettere tilgængelige muligheder for at slå dataindsamling fra.

"Der må simpelthen ikke herske tvivl hos vores kunder om, hvorfor vi indsamler de data, vi gør, og hvilken værdi det giver dem," sagde Ole Kjeldsen, der er teknologi- og sikkerhedsdirektør i Microsoft, i den forbindelse til Computerworld.

Læs også: Frankrig griber ind: Voldsom data-indsamling i Windows 10 er ulovlig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere