Artikel top billede

Kampklædt politi stormer it-virksomhed efter hacker-sag: Udsendte Petya-bagdør til intetanende kunder

Petya-angrebet blev spredt med opdateringer fra et ukrainsk software-hus allerede i april måned. Bevæbnet politi har stormet virksomheden og beslaglagt udstyr.

Det er hårde tider for det ukrainske softwarefirma Intellect Service.

Firmaets regnskabssoftware MeDoc er blevet brugt til at sprede det destruktive Petya-angreb, og nu viser en analyse fra Ciscos sikkerhedsteam Talos, at MeDoc har været kompromitteret længe.

Hackerne bag Petya har tilsyneladende haft adgang til MeDocs kildekode i mere end halvanden måned, og allerede i april blev der ifølge Talos udsendt MeDoc-opdateringer med en bagdør, som senere blev brugt til at installere Petya-malwaren.

Senere blev der udsendt kompromitterede versioner af softwaren i både maj og juni, inden angrebet gik i gang og lagde systemer ned hos Mærsk og en række andre store virksomheder over hele verden.

Bevæbnede betjente og it-folk

De ukrainske myndigheder har tidligere meldt ud, at Petya-miseren får juridiske konsekvenser for Intellect Service.

Virksomhedens sikkerhedsniveau er gentagne gange blevet påtalt af det ukrainske center for cybersikkerhed, og tirsdag stormede ukrainske politifolk bevæbnet med automatvåben så den lille softwarevirksomhed og beslaglagde servere og afhørte de ansatte

MeDoc er obligatorisk for at interagere med det ukrainske skattevæsen, og det har derfor været en oplagt vej ind i virksomheder, der gør forretning i Ukraine.

Du kan se politiets aktion hos Intellect Service herunder.

Læs også: Selskabet, der fik Petya-virussen til at sprede sig, havde elendig it-sikkerhed: Kan ende med politianmeldelser 

Læs også: FAQ: Her er hvad du skal vide om det kæmpestore Petya-angreb lige nu

Læs også: Ingen nødbremse og flere spredningsmekanismer: Derfor er nyt Petya værre end WannaCry
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere