Artikel top billede

Kampklædt politi stormer it-virksomhed efter hacker-sag: Udsendte Petya-bagdør til intetanende kunder

Petya-angrebet blev spredt med opdateringer fra et ukrainsk software-hus allerede i april måned. Bevæbnet politi har stormet virksomheden og beslaglagt udstyr.

Det er hårde tider for det ukrainske softwarefirma Intellect Service.

Firmaets regnskabssoftware MeDoc er blevet brugt til at sprede det destruktive Petya-angreb, og nu viser en analyse fra Ciscos sikkerhedsteam Talos, at MeDoc har været kompromitteret længe.

Hackerne bag Petya har tilsyneladende haft adgang til MeDocs kildekode i mere end halvanden måned, og allerede i april blev der ifølge Talos udsendt MeDoc-opdateringer med en bagdør, som senere blev brugt til at installere Petya-malwaren.

Senere blev der udsendt kompromitterede versioner af softwaren i både maj og juni, inden angrebet gik i gang og lagde systemer ned hos Mærsk og en række andre store virksomheder over hele verden.

Bevæbnede betjente og it-folk

De ukrainske myndigheder har tidligere meldt ud, at Petya-miseren får juridiske konsekvenser for Intellect Service.

Virksomhedens sikkerhedsniveau er gentagne gange blevet påtalt af det ukrainske center for cybersikkerhed, og tirsdag stormede ukrainske politifolk bevæbnet med automatvåben så den lille softwarevirksomhed og beslaglagde servere og afhørte de ansatte

MeDoc er obligatorisk for at interagere med det ukrainske skattevæsen, og det har derfor været en oplagt vej ind i virksomheder, der gør forretning i Ukraine.

Du kan se politiets aktion hos Intellect Service herunder.

Læs også: Selskabet, der fik Petya-virussen til at sprede sig, havde elendig it-sikkerhed: Kan ende med politianmeldelser 

Læs også: FAQ: Her er hvad du skal vide om det kæmpestore Petya-angreb lige nu

Læs også: Ingen nødbremse og flere spredningsmekanismer: Derfor er nyt Petya værre end WannaCry
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere