Artikel top billede

Kampklædt politi stormer it-virksomhed efter hacker-sag: Udsendte Petya-bagdør til intetanende kunder

Petya-angrebet blev spredt med opdateringer fra et ukrainsk software-hus allerede i april måned. Bevæbnet politi har stormet virksomheden og beslaglagt udstyr.

Det er hårde tider for det ukrainske softwarefirma Intellect Service.

Firmaets regnskabssoftware MeDoc er blevet brugt til at sprede det destruktive Petya-angreb, og nu viser en analyse fra Ciscos sikkerhedsteam Talos, at MeDoc har været kompromitteret længe.

Hackerne bag Petya har tilsyneladende haft adgang til MeDocs kildekode i mere end halvanden måned, og allerede i april blev der ifølge Talos udsendt MeDoc-opdateringer med en bagdør, som senere blev brugt til at installere Petya-malwaren.

Senere blev der udsendt kompromitterede versioner af softwaren i både maj og juni, inden angrebet gik i gang og lagde systemer ned hos Mærsk og en række andre store virksomheder over hele verden.

Bevæbnede betjente og it-folk

De ukrainske myndigheder har tidligere meldt ud, at Petya-miseren får juridiske konsekvenser for Intellect Service.

Virksomhedens sikkerhedsniveau er gentagne gange blevet påtalt af det ukrainske center for cybersikkerhed, og tirsdag stormede ukrainske politifolk bevæbnet med automatvåben så den lille softwarevirksomhed og beslaglagde servere og afhørte de ansatte

MeDoc er obligatorisk for at interagere med det ukrainske skattevæsen, og det har derfor været en oplagt vej ind i virksomheder, der gør forretning i Ukraine.

Du kan se politiets aktion hos Intellect Service herunder.

Læs også: Selskabet, der fik Petya-virussen til at sprede sig, havde elendig it-sikkerhed: Kan ende med politianmeldelser 

Læs også: FAQ: Her er hvad du skal vide om det kæmpestore Petya-angreb lige nu

Læs også: Ingen nødbremse og flere spredningsmekanismer: Derfor er nyt Petya værre end WannaCry
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere