Artikel top billede

Topchef trækker sig fra dansk kæmpesucces: Sitecore får ny CEO

Stifter og topchef Michael Seifert trækker sig som CEO for Sitecore. Ny direktør allerede udnævnt.

Den danske it-rigmand Michael Seifert trækker sig fra posten som administrerende direktør for Sitecore, som han har stået i spidsen for siden 2001, da han stiftede selskabet.

I stedet har Sitecore ansat amerikaneren Mark Frost som ny administrerende direktør, der tidligere har været CEO i Mark Monitor samt chef for SaaS-divisionen i CA Technologies.

Selv indtræder Michael Seifert nu i Sitecores bestyrelse.

“Mark Frost kommer dermed til at sætte Sitecore’s strategiske retning og skal drive og skalere virksomheden med dens førende teknologiløsninger inden for web content management, commerce og digital marketing software,” lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Michael Seifert solgte i april 2016 sammen med de øvrige Sitecore-stiftere - Thomas Albert, Lars Fløe Nielsen, Ole Thrane og Peter W. Christensen - aktiemajoriteten i Sitecore til kapitalfonden EQT.

Det kan du læse mere om her: Stor kapitalfond overtager danske Sitecore.

Ved handlen beholdte Michael Seiftert en ‘betydelig andel’ af selskabet, som det dengang blev formuleret.

Salget til EQT indbragte ifølge regnskabet i Michael Seiferts holdingsselskab, Michael Seifert Holding Aps, ham mindst 700 millioner kroner.

Sitecore meddeler, at Michael Seifert med sin exit som topchef for det kraftigt voksende selskab får ‘indfriet sit ønske om at blive frigjort for det voksende ledelsesansvar.’

“Det betyder nemlig, at han fremover kan hellige sig det, han altid har brændt allermest for, nemlig at sikre, at Sitecore både forbliver i den globale førertrøje teknologisk og for de software løsninger, vi udvikler og sælger,” lyder det fra selskabet.

Sitecore har i en årrække været globalt førende inden content management (CMS) og er helt i front med udvikling af personaliserede marketing-løsninger til store globale kunder.

To gange Danmarks bedste

Successen understreges af, at Sitecore to gange har snuppet titlen som bedste danske it-virksomhed i Computerworlds Top 100.

Det kan du læse mere om her: Computerworlds Top 100: Her er Danmarks bedste it-virksomhed.

I løbet af det seneste regnskabsår sprintede Sitecores omsætning langt forbi milliarden fra 838 millioner til 1.136 millioner kroner - en stigning på 36 procent.

Faktisk har succesen været så voldsom, at Sitecore for få måneder siden nærmest var ved at blive kvalt i sin egen succes, i det det krævede så store investeringer at følge med ekspansionen, at det tærede voldsomt på selskabets overskud.

Det kan du læse mere om her: Ved at kvæles i succes: Vild vækst har ædt Sitecores overskud.

Sitecores CMS-løsninger har høstet stor anerkendelse fra analysefirmaer som Forrester og Gartner, og de seneste år har man især satset stærkt på udvikling af løsninger til såkaldt context marketing.

Det er et nyt marked, som ifølge Michael Seifert er langt fra færdigudviklet, og hvor potentialet er "mange gange større" end traditionel CMS.

"Context marketing er den næste store ting indenfor marketing, hvor indholdet i dine budskaber tilpasses til den sammenhæng - context - det optræder i. Alle marketing-folk vil gerne personalisere deres budskaber. Men for at få det rigtige indhold ud til modtageren, skal du kende historikken for det enkelte individ," fortalte Michael Seifert sidste år til Computerworld.

Læs også:

Stor kapitalfond overtager danske Sitecore

Her er den danske it-branches milliard-succeser

Sitecore-stifter efter milliardhandel: Her er det helt unikke ved Sitecore

Kapitalfond: Vi er klar med flere penge til Sitecore

En af Danmarks bedste CIO'er forlader sin stilling: COWI's CIO skifter til nyt topjob i den danske it-branche
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere