Netcompany lander trecifret million-ordre på omstridt system til ATP

Netcompany løber med ordren på ATPs ombruste gigantsystem Social Pension, som KMD blev fyret fra i foråret. Ordren har en værdi på 320 millioner kroner. "Vi har bevist de sidste par år, at vi er ret gode til den her type løsninger, så jeg er stolt og glad," lyder det fra Netcompany-direktør André Rogaczewski.

Striden om ATPs ombruste megasystem Social Pension er slut.

Efter KMD i foråret fik sparket af Danmarks største pengetank, er der nu kommet klarhed over, hvem der skal levere systemet til en værdi på 320 millioner kroner.

Det bliver Netcompany, der får lov til at levere systemet, der blandt andet udbetaler pension til landets folkepensionister.  

Det skriver ATP og det bekræfter direktør for Netcompany, André Rogaczewski overfor Computerworld via en telefon fra Sydfrankrig.

"Selvfølgelig er vi glade i dag, og vi rækker hænderne i vejret. Der er ingen tvivl om, at det er en stor tillid, der bliver vist os. Social Pension er en af de helt store kernesystemer i det danske velfærds-setup. Det er et forretningskritisk-system, men vi venter med at fejre det, indtil vi har leveret det til rette tid og budget," siger han. Et afgørende system
Selve dagens ordre lyder på udviklingen af et nyt it-system til administation og dannelse af udbetalingsgrundlag for Social Pension for Udbetaling Danmark. 

Et system som i fremtiden blandt andet skal bruges til at udbetale folkepension til landets 1,2 millioner folkepensionister. 

Det er et af de mere ombruste udbud i år, der i dag har fundet sin leverandør, og derfor er man hos Netcompany også særligt glade for at lande dagens ordre.

”Det er altid et stærkt felt, man er oppe imod, og vi har respekt for, at der er forskellige måder at løse det på. Vi har bevist de sidste par år, at vi er ret gode til den her type løsninger, så jeg er stolt og glad. Vi tager det aldrig som en selvfølge at vinde den her slags. Jeg er glad og overrasket," siger André Rogaczewski til Computerworld. 

Selvom direktøren officielt er gået på ferie, så er han stadig glad for ordren. 

”Jeg tror ikke, at jeg kommer til at fejre det, jo det kan godt være, at der kommer et ekstra glas rødvin på bordet i aften.”

KMD ude i kulden
Det er anden gang, at udviklingen af udbetalingssystemet Social Pension er i udbud. Første gang vandt KMD udbuddet, men grundet stor utilfredshed, forsinkelser og "dårlig projektledelse" (ifølge ATP), fyrede ATP KMD som leverandør. 

Det kan du læse mere om her: ATP fyrer KMD efter måneders utilfredshed: KMD mister kæmpeordre

Efterfølgende blev KMD via udbudsloven nægtet at deltage i kampen om de 320 millioner i anden omgang.  

Læs mere om konflikten mellem parterne her: KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid

Konflikten omkring systemet er ikke slut. ATP forlanger astronomiske 881 millioner kroner i erstatning fra KMD, og KMD-direktør Eva Berneke har ligeledes meldt ud, at KMD ønsker at sagsøge ATP for fyringen. 

Det kan du læse mere om her: KMD vil sagsøge ATP efter fyring: ATP's indsats har været ‘mangelfuld, forsinket og fejlbehæftet.'Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske sikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende regulationer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.