Artikel top billede

Game over for Tatarinov: Tidligere Microsoft-profil ryger ud af Citrix

Citrix skifter ud i virksomhedens absolutte top. Ud går russiske Kirill Tatarinov efter kun knap halvandet år på posten. Ind kommer en ny direktør hentet fra Citrix egne rækker.

Det er slut med at sidde for bordenden for russiske Kirill Tatarinov. Hans karriere som direktør for den amerikanske it-virksomhed Citrix er forbi. 

Efter fælles ønske er de to parter i går gået i hver sin retning.

Det sker blot halvandet år efter den tidligere Microsoft-topfigur blev indsat som topchef for Citrix. 

Der er ikke kommet nogen begrundelse for, hvorfor Tatarinov ikke skal fortsætte som øverste leder af Citrix, men bestyrelsen beretter, at Citrix nu kigger mod overgangen til cloud som skal give virksomheden succes.

"Nu har vi det rigtige hold til at gennemføre den vision," lyder det fra bestyrelsesformand Robert Calderoni.

Finansdirektør tager over

Efter russiske Tatarinov har ryddet sit skrivebord bliver det en hyppig gæst på kontoret, der sætter sig til rette.

Læs Computerworlds interview med Tatarinov her: It-boss efter massefyringer og turn-around: Nu går vi aggressivt til konkurrenterne med vores nye "war room"

Det drejer sig om David J Henshall, der kommer fra Citrix egne rækker. Han kommer fra en stilling som blandt andet finansdirektør i netop Citrix og han garanterer, at fremtiden ser lys ud for selskabet.

"Vi har et talentfuldt hold, og jeg er beæret over at skulle stå i spidsen for Citrix," siger han og fortsætter:

"Jeg kan garantere, at vi vil fortsætte med at levere og innovere for vores kunder og partnere, alt imens vi arbejder på at blive et endnu stærkere Citrix."

Fra Microsoft til Citrix

Den nu afgående direktør Kirill Tatarinov overtog direktørstolen efter Mark Templeton tilbage i januar 2016.

Han blev hentet ind efter, at han var blevet afskediget efter 13 år i Microsoft, hvor han senest havde siddet som chef og vicepræsident for Microsoft Business Solutions Divisions.

Derudover har han blandt andet haft ansvaret for Microsoft Dynamics-forretningen.

Ledig på markedet står nu Kirill Tatarinov med over 30 års erfaring fra branchen. Han var medstifter af Patrol Software, der udviklede system- og netværkssoftware tilbage i 90’erne.

Læs mere om Citrix her: Er Citrix ved at blive købt af Microsoft? Efter flere års rygter glider ledelsen glat af på det brandvarme spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere