Artikel top billede

Game over for Tatarinov: Tidligere Microsoft-profil ryger ud af Citrix

Citrix skifter ud i virksomhedens absolutte top. Ud går russiske Kirill Tatarinov efter kun knap halvandet år på posten. Ind kommer en ny direktør hentet fra Citrix egne rækker.

Det er slut med at sidde for bordenden for russiske Kirill Tatarinov. Hans karriere som direktør for den amerikanske it-virksomhed Citrix er forbi. 

Efter fælles ønske er de to parter i går gået i hver sin retning.

Det sker blot halvandet år efter den tidligere Microsoft-topfigur blev indsat som topchef for Citrix. 

Der er ikke kommet nogen begrundelse for, hvorfor Tatarinov ikke skal fortsætte som øverste leder af Citrix, men bestyrelsen beretter, at Citrix nu kigger mod overgangen til cloud som skal give virksomheden succes.

"Nu har vi det rigtige hold til at gennemføre den vision," lyder det fra bestyrelsesformand Robert Calderoni.

Finansdirektør tager over

Efter russiske Tatarinov har ryddet sit skrivebord bliver det en hyppig gæst på kontoret, der sætter sig til rette.

Læs Computerworlds interview med Tatarinov her: It-boss efter massefyringer og turn-around: Nu går vi aggressivt til konkurrenterne med vores nye "war room"

Det drejer sig om David J Henshall, der kommer fra Citrix egne rækker. Han kommer fra en stilling som blandt andet finansdirektør i netop Citrix og han garanterer, at fremtiden ser lys ud for selskabet.

"Vi har et talentfuldt hold, og jeg er beæret over at skulle stå i spidsen for Citrix," siger han og fortsætter:

"Jeg kan garantere, at vi vil fortsætte med at levere og innovere for vores kunder og partnere, alt imens vi arbejder på at blive et endnu stærkere Citrix."

Fra Microsoft til Citrix

Den nu afgående direktør Kirill Tatarinov overtog direktørstolen efter Mark Templeton tilbage i januar 2016.

Han blev hentet ind efter, at han var blevet afskediget efter 13 år i Microsoft, hvor han senest havde siddet som chef og vicepræsident for Microsoft Business Solutions Divisions.

Derudover har han blandt andet haft ansvaret for Microsoft Dynamics-forretningen.

Ledig på markedet står nu Kirill Tatarinov med over 30 års erfaring fra branchen. Han var medstifter af Patrol Software, der udviklede system- og netværkssoftware tilbage i 90’erne.

Læs mere om Citrix her: Er Citrix ved at blive købt af Microsoft? Efter flere års rygter glider ledelsen glat af på det brandvarme spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere