Artikel top billede

Game over for Tatarinov: Tidligere Microsoft-profil ryger ud af Citrix

Citrix skifter ud i virksomhedens absolutte top. Ud går russiske Kirill Tatarinov efter kun knap halvandet år på posten. Ind kommer en ny direktør hentet fra Citrix egne rækker.

Det er slut med at sidde for bordenden for russiske Kirill Tatarinov. Hans karriere som direktør for den amerikanske it-virksomhed Citrix er forbi. 

Efter fælles ønske er de to parter i går gået i hver sin retning.

Det sker blot halvandet år efter den tidligere Microsoft-topfigur blev indsat som topchef for Citrix. 

Der er ikke kommet nogen begrundelse for, hvorfor Tatarinov ikke skal fortsætte som øverste leder af Citrix, men bestyrelsen beretter, at Citrix nu kigger mod overgangen til cloud som skal give virksomheden succes.

"Nu har vi det rigtige hold til at gennemføre den vision," lyder det fra bestyrelsesformand Robert Calderoni.

Finansdirektør tager over

Efter russiske Tatarinov har ryddet sit skrivebord bliver det en hyppig gæst på kontoret, der sætter sig til rette.

Læs Computerworlds interview med Tatarinov her: It-boss efter massefyringer og turn-around: Nu går vi aggressivt til konkurrenterne med vores nye "war room"

Det drejer sig om David J Henshall, der kommer fra Citrix egne rækker. Han kommer fra en stilling som blandt andet finansdirektør i netop Citrix og han garanterer, at fremtiden ser lys ud for selskabet.

"Vi har et talentfuldt hold, og jeg er beæret over at skulle stå i spidsen for Citrix," siger han og fortsætter:

"Jeg kan garantere, at vi vil fortsætte med at levere og innovere for vores kunder og partnere, alt imens vi arbejder på at blive et endnu stærkere Citrix."

Fra Microsoft til Citrix

Den nu afgående direktør Kirill Tatarinov overtog direktørstolen efter Mark Templeton tilbage i januar 2016.

Han blev hentet ind efter, at han var blevet afskediget efter 13 år i Microsoft, hvor han senest havde siddet som chef og vicepræsident for Microsoft Business Solutions Divisions.

Derudover har han blandt andet haft ansvaret for Microsoft Dynamics-forretningen.

Ledig på markedet står nu Kirill Tatarinov med over 30 års erfaring fra branchen. Han var medstifter af Patrol Software, der udviklede system- og netværkssoftware tilbage i 90’erne.

Læs mere om Citrix her: Er Citrix ved at blive købt af Microsoft? Efter flere års rygter glider ledelsen glat af på det brandvarme spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere