Artikel top billede

Foto: Kim Stensdal

Commentor: Her er vores nye våben i brug i kampen om kvalificerede it-folk

Danske it-virksomheder kæmper hårdt for at tiltrække kvalificerede medarbejdere. Hos den tidligere Top 100-vinder Commentor satser man på spændende ordrer frem for dem, der er flest penge i. "De projekter vi laver skal helst være så spændende at når vi fortæller om dem, så tiltrækker det de folk, vi søger," siger direktøren

I kampen om de skarpeste it-hoveder præsenterer danske Commentor nu et alternativt våben.

I stedet for at fokusere på at skovle profitable ordrer ind, vælger virksomheden i første omgang "spændende ordrer".

Det skal i følge direktør Michael Hove give Commentor en forspring, når hovedjagten går ind.

"Vi vil helst løse teknisk spændende opgaver. Det er det, der gør, at vi kan tiltrække medarbejdere," siger han og fortsætter:

"De projekter vi laver skal helst være så spændende, at når vi fortæller om dem, så tiltrækker det de folk, vi søger. Det er i bund og grund interessen for softwareudvikling, vi lever af."

Penge er ikke alt

Commentor blev i 2015 udråbt af Computerworld som vinder af den årlige Top 100.

Læs mere om det her: Her er vinderen af Computerworlds Top 100: Mød Danmarks dygtigste it-virksomhed 2015

Men selvom den Aalborgbaserede virksomhed har oplevet flot økonomisk fremgang de seneste år, hvor man blandt andet har etableret sig med kontor på Sjælland, så skubber direktøren altså pengespørgsmålet i baggrunden, når man tager ordre ind.

Regnskabet for sidste år viser da også, at Commentor ikke helt kan holde vækstkadancen.  

"Penge er vigtigt, men penge er ikke alt. For os er det mere vigtigt, at det er spændende projekter, vi laver. Det vil sige, at de projekter vi laver helst skal gøre en signifikant forskel for vores kunder og de skal løse store udfordringer," siger Michael Hove. 

Det kan du jo sagtens sige, så længe tallene i regnskabet er sorte. Hvis I fortsætter jeres nuværende udvikling, så ser det jo ikke så godt ud for 2017. Kan du så blive ved med at holde fast i den idé?

"Det kan jeg selvfølgelig ikke. Men jeg ved at tallene for 2017 ser meget bedre ud. "

Som direktør for firmaet bruger han i dag omkring halvdelen af sin tid på kontoret i Aalborg og den anden halvdel på den relativt nyåbnede kontor i Glostrup. Det er nemlig på Sjælland mange af de interessante kunder befinder sig.

Svært at finde folk

Som så mange andre virksomheder i den danske it-branche kæmper Commentor ikke bare med at finde folk, men i højeste grad at finde dygtige folk. Det forklarer Michael Hove. 

Læs mere om virksomhedernes rekrutteringsvanskeligheder Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

"Bare i løbet af de seneste to år er det blevet sværere at finde de dygtige folk. Dengang var det nemmere i Aalborg, men det er også blevet svært i Aalborg nu," siger Commentordirektøren og fortsætter:   

"Vi får jo ansøgere nok. Det er ikke det. Det er spørgsmålet om at finde de kvalificerede folk. Vi vil gerne have folk, der er dygtige nok på det tekniske område."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere