Artikel top billede

Foto: Kim Stensdal (Foto: Kim Stensdal /)

Commentor: Her er vores nye våben i brug i kampen om kvalificerede it-folk

Danske it-virksomheder kæmper hårdt for at tiltrække kvalificerede medarbejdere. Hos den tidligere Top 100-vinder Commentor satser man på spændende ordrer frem for dem, der er flest penge i. "De projekter vi laver skal helst være så spændende at når vi fortæller om dem, så tiltrækker det de folk, vi søger," siger direktøren

I kampen om de skarpeste it-hoveder præsenterer danske Commentor nu et alternativt våben.

I stedet for at fokusere på at skovle profitable ordrer ind, vælger virksomheden i første omgang "spændende ordrer".

Det skal i følge direktør Michael Hove give Commentor en forspring, når hovedjagten går ind.

"Vi vil helst løse teknisk spændende opgaver. Det er det, der gør, at vi kan tiltrække medarbejdere," siger han og fortsætter:

"De projekter vi laver skal helst være så spændende, at når vi fortæller om dem, så tiltrækker det de folk, vi søger. Det er i bund og grund interessen for softwareudvikling, vi lever af."

Penge er ikke alt

Commentor blev i 2015 udråbt af Computerworld som vinder af den årlige Top 100.

Læs mere om det her: Her er vinderen af Computerworlds Top 100: Mød Danmarks dygtigste it-virksomhed 2015

Men selvom den Aalborgbaserede virksomhed har oplevet flot økonomisk fremgang de seneste år, hvor man blandt andet har etableret sig med kontor på Sjælland, så skubber direktøren altså pengespørgsmålet i baggrunden, når man tager ordre ind.

Regnskabet for sidste år viser da også, at Commentor ikke helt kan holde vækstkadancen.  

"Penge er vigtigt, men penge er ikke alt. For os er det mere vigtigt, at det er spændende projekter, vi laver. Det vil sige, at de projekter vi laver helst skal gøre en signifikant forskel for vores kunder og de skal løse store udfordringer," siger Michael Hove. 

Det kan du jo sagtens sige, så længe tallene i regnskabet er sorte. Hvis I fortsætter jeres nuværende udvikling, så ser det jo ikke så godt ud for 2017. Kan du så blive ved med at holde fast i den idé?

"Det kan jeg selvfølgelig ikke. Men jeg ved at tallene for 2017 ser meget bedre ud. "

Som direktør for firmaet bruger han i dag omkring halvdelen af sin tid på kontoret i Aalborg og den anden halvdel på den relativt nyåbnede kontor i Glostrup. Det er nemlig på Sjælland mange af de interessante kunder befinder sig.

Svært at finde folk

Som så mange andre virksomheder i den danske it-branche kæmper Commentor ikke bare med at finde folk, men i højeste grad at finde dygtige folk. Det forklarer Michael Hove. 

Læs mere om virksomhedernes rekrutteringsvanskeligheder Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

"Bare i løbet af de seneste to år er det blevet sværere at finde de dygtige folk. Dengang var det nemmere i Aalborg, men det er også blevet svært i Aalborg nu," siger Commentordirektøren og fortsætter:   

"Vi får jo ansøgere nok. Det er ikke det. Det er spørgsmålet om at finde de kvalificerede folk. Vi vil gerne have folk, der er dygtige nok på det tekniske område."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere