Artikel top billede

Foto: Kim Stensdal (Foto: Kim Stensdal /)

Commentor: Her er vores nye våben i brug i kampen om kvalificerede it-folk

Danske it-virksomheder kæmper hårdt for at tiltrække kvalificerede medarbejdere. Hos den tidligere Top 100-vinder Commentor satser man på spændende ordrer frem for dem, der er flest penge i. "De projekter vi laver skal helst være så spændende at når vi fortæller om dem, så tiltrækker det de folk, vi søger," siger direktøren

I kampen om de skarpeste it-hoveder præsenterer danske Commentor nu et alternativt våben.

I stedet for at fokusere på at skovle profitable ordrer ind, vælger virksomheden i første omgang "spændende ordrer".

Det skal i følge direktør Michael Hove give Commentor en forspring, når hovedjagten går ind.

"Vi vil helst løse teknisk spændende opgaver. Det er det, der gør, at vi kan tiltrække medarbejdere," siger han og fortsætter:

"De projekter vi laver skal helst være så spændende, at når vi fortæller om dem, så tiltrækker det de folk, vi søger. Det er i bund og grund interessen for softwareudvikling, vi lever af."

Penge er ikke alt

Commentor blev i 2015 udråbt af Computerworld som vinder af den årlige Top 100.

Læs mere om det her: Her er vinderen af Computerworlds Top 100: Mød Danmarks dygtigste it-virksomhed 2015

Men selvom den Aalborgbaserede virksomhed har oplevet flot økonomisk fremgang de seneste år, hvor man blandt andet har etableret sig med kontor på Sjælland, så skubber direktøren altså pengespørgsmålet i baggrunden, når man tager ordre ind.

Regnskabet for sidste år viser da også, at Commentor ikke helt kan holde vækstkadancen.  

"Penge er vigtigt, men penge er ikke alt. For os er det mere vigtigt, at det er spændende projekter, vi laver. Det vil sige, at de projekter vi laver helst skal gøre en signifikant forskel for vores kunder og de skal løse store udfordringer," siger Michael Hove. 

Det kan du jo sagtens sige, så længe tallene i regnskabet er sorte. Hvis I fortsætter jeres nuværende udvikling, så ser det jo ikke så godt ud for 2017. Kan du så blive ved med at holde fast i den idé?

"Det kan jeg selvfølgelig ikke. Men jeg ved at tallene for 2017 ser meget bedre ud. "

Som direktør for firmaet bruger han i dag omkring halvdelen af sin tid på kontoret i Aalborg og den anden halvdel på den relativt nyåbnede kontor i Glostrup. Det er nemlig på Sjælland mange af de interessante kunder befinder sig.

Svært at finde folk

Som så mange andre virksomheder i den danske it-branche kæmper Commentor ikke bare med at finde folk, men i højeste grad at finde dygtige folk. Det forklarer Michael Hove. 

Læs mere om virksomhedernes rekrutteringsvanskeligheder Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

"Bare i løbet af de seneste to år er det blevet sværere at finde de dygtige folk. Dengang var det nemmere i Aalborg, men det er også blevet svært i Aalborg nu," siger Commentordirektøren og fortsætter:   

"Vi får jo ansøgere nok. Det er ikke det. Det er spørgsmålet om at finde de kvalificerede folk. Vi vil gerne have folk, der er dygtige nok på det tekniske område."
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Abinitio Architect

Unik System Design A/S

Supportkonsulent

Unik System Design A/S

Product Owner til Team IT Operations
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere