Artikel top billede

IBM's omsætning er faldet 21 kvartaler i streg: Cloud og kunstig intelligens skuffer

IBM's globale kvartalsomsætning var lavere end forventet. Det gik ud over aktiekursen.

Det er ikke nemt at være IBM i disse tider.

Den amerikanske it-gigant leverede globalt en lavere omsætning end forventet i andet kvartal, skriver Ritzau Finans.

Blandt andet skuffer virksomhedens satsninger på cloud og kunstig intelligens. Indtjeningen har endnu ikke har udlignet udgifterne forbundet med at ændre strategi for virksomheden og satse på skyen frem for traditionel pc-hardware.

Omsætningen i andet kvartal 2017 lød på 124,3 millarder kroner mod investorernes og analytikernes forventede 125,6 milliarder kroner.

Læs også: Gartner: It-leverandører oversælger kunstig intelligens og skaber betydelig forvirring blandt kunderne

Faktisk var omsætningen i de fleste af IBM’s aktiviteter dalende. Omsætningen i IBM’s cloud-platformvirksomhed var faldet med 5,1 procent til 54,1 milliarder kroner, hvilket er knap to milliarder kroner mindre end forventet.

IBM’s nettoresultat endte på 2,33 dollars kroner for kvartalet - 15 milliarder kroner - men det sendte alligevel IBM-aktien ned med 2,8 procent.

Læs også: Stort millionunderskud i IBM Danmark: Ender med røde tal på bundlinjen for fjerde år i træk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere