Artikel top billede

Google klar med ny søge-app: Skal blive dit nye nyhedscenter

Søgegiganten forsøger nu at gøre søgninger mere sociale og personlige og har derfor ombygget Google Now-søgeapp'en med en “nyhedsstrøm.”

Google forsøger at gøre søgeoplevelsen mere personlig med en relancering af Google-app'en til iOS og Android.

Det skriver Google i et blogindlæg.

I starten af 2017 introducerede Google nyheder direkte i Google-app'en under søgefeltet, og det er den funktion, som nu bliver udvidet.

Blandt andet vil nyhedsstrømmen indeholde lokale 'varme' emner, som eksempelvis den aktuelle Game of Thrones-serie med relaterede artikler.

Appen vil også vise relaterede artikler om et givent emne for at udvide brugerens horisont, skriver Google. Du vil også kunne "følge" specifikke emner som eksempelvis serien Stranger Things, hvorefter du automatisk vil modtage nyheder i appen om serien.

Er ikke Facebook

Derudover vil appen også tilgå informationer fra andre Google-tjenester såsom Maps, Gmail eller YouTube-søgninger.

Er du eksempelvist rejst til Barcelona, vil du automatisk modtage artikler, der eksempelvis omhandler rejsetips eller gode restauranter i byen fra rejse-medier.

Jo mere du bruger Googles app, jo bedre tilpasset bliver den, skriver Google i blogindlægget.

Målet for Google er at omdanne sin søgemaskine på telefonen til at fungere som nyhedscenter, hvor mediers artikler samles. Det er altså ikke en direkte konkurrent til Facebooks nyhedsstrøm.

“Denne nyhedsstrøm er omkring dine interesser og ikke omkring, hvad dine venner er interesseret i,” sagde Ben Gomes, en topchef hos Google, under en pressebriefing ifølge Reuters.

Den nye nyhedsstrøm lanceres i USA i disse dage og vil ankomme til resten af verden inden for de næste uger. 

Målet er også at tilføje nyhedsstrømmen til Chrome-browseren på et senere tidspunkt, hvilket nok vil bringe minder tilbage om det ellers aflivede iGoogle.

Læs også: Pc-salget er faldet 11. kvartaler i træk: Mangel på komponenter giver høje priser og færre kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere