Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen

På job i ferien: "Når der skal omkring 50.000 mennesker afsted, så der er selvfølgelig “run” på hele vejen fra indgangsdøren og ud til gaten.“

I sommerferien er der maksimalt tryk på Københavns Lufthavn. Det giver It-chef Jonas Dan Jørgensen mulighed for at teste alle it-systemerne, inden han selv drager på sydpå.

I Københavns Lufthavn er det i øjeblikket aboslut højsæson.

Det kan man særligt se ved, at man i denne uge satte passagerrekord, da mere end 105.000 mennesker tog turen igennem et af nordens absolutte knudpunkter.

Det giver travlhed for Jonas Dan Jørgensen, der er it-chef i Københavns Lufthavn.  

"Det med at være her i sommerperioden er hyper-interessant, fordi vi slog passagerrekord i den her uge, så det er klart, at det ikke er nu, vi afvikler flest projekter. Det her er måneden, hvor vi holder i hånd og sørger for, at vores passagerer bedst muligt kommer igennem vores lufthavn," siger han. 

Travlheden giver dog også gode muligheder for at se, hvor meget it-systemerne kan holde til.

“Vores systemers kapacitet bliver udfordret. Vi har nogle spidsbelastninger, og der kan vi begynde at se på, om vi har nogle systemer, der måske skal optimeres eller kalibreres. Det er klart, at når 105.000 kommer igennem lufthavnen på en dag, så betyder det, at der skal omkring 50.000 mennesker afsted. Så der er selvfølgelig “run” på hele vejen fra indgangsdøren og ud til gaten,“ siger Jonas Dan Jørgensen.

Første sommer

Selvom Jonas Dan Jørgensen har mange års erfaring fra blandt andet NNIT, så er det hans første sommer som it-spids i hovedstadens lufthavn. 

Tidligere har han boet i nogle år i Asien, hvor han er blevet inspireret af lufthavne i blandt andet Hong Kong og Singapore, hvor man blandt andet i høj grad arbejder med ansigtsgenkendelse.  

Selvom de i Asien er langt fremme, så er Jonas Dan Jørgensen ikke sikker på, at lufthavnen i Købehavn skal tvinges til at tage et digitalt syvmileskridt. Derimod tror han på en blødere indfasning. 

“Passagererne er stadig mennesker, som vi skal have med på en rejse. Det kan godt være, at jeg kan sidde og drømme amok, men passagerne er simpelthen ikke klar. Det så jeg i Hong Kong og Singapore. Der er de langt, men det er ikke det, vi vil med Hr. og Fru. Mortensen og min mor. Det kommer ikke til at ske.“ understreger han. 

Men netop denne balance er i følge Jonas Dan Jørgensen det, der gør Købehavns Lufthavn til en spændende arbejdsplads. 

“Det er noget af det, der er interessant her i lufthavnen. Der er så mange muligheder, og alligevel bliver man nødt til at slippe speederen på nogle områder, mens man på andre områder kan træde den i bund.”

Tager alligevel væk

Selvom det altså er prime time for at teste systemerne, så skal it-chefen snart selv på ferie. Det vender nemlig nu.

Nu kommer der nemlig flere folk hjem fra ferie, end folk der tager afsted. Det er en nemmere operation for lufthavnen at tage i mod folk, og derfor tager Jonas Dan Jørgensen en af de kommende dage til Portugal for at køre på mountainbike.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere