Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen

På job i ferien: "Når der skal omkring 50.000 mennesker afsted, så der er selvfølgelig “run” på hele vejen fra indgangsdøren og ud til gaten.“

I sommerferien er der maksimalt tryk på Københavns Lufthavn. Det giver It-chef Jonas Dan Jørgensen mulighed for at teste alle it-systemerne, inden han selv drager på sydpå.

I Københavns Lufthavn er det i øjeblikket aboslut højsæson.

Det kan man særligt se ved, at man i denne uge satte passagerrekord, da mere end 105.000 mennesker tog turen igennem et af nordens absolutte knudpunkter.

Det giver travlhed for Jonas Dan Jørgensen, der er it-chef i Københavns Lufthavn.  

"Det med at være her i sommerperioden er hyper-interessant, fordi vi slog passagerrekord i den her uge, så det er klart, at det ikke er nu, vi afvikler flest projekter. Det her er måneden, hvor vi holder i hånd og sørger for, at vores passagerer bedst muligt kommer igennem vores lufthavn," siger han. 

Travlheden giver dog også gode muligheder for at se, hvor meget it-systemerne kan holde til.

“Vores systemers kapacitet bliver udfordret. Vi har nogle spidsbelastninger, og der kan vi begynde at se på, om vi har nogle systemer, der måske skal optimeres eller kalibreres. Det er klart, at når 105.000 kommer igennem lufthavnen på en dag, så betyder det, at der skal omkring 50.000 mennesker afsted. Så der er selvfølgelig “run” på hele vejen fra indgangsdøren og ud til gaten,“ siger Jonas Dan Jørgensen.

Første sommer

Selvom Jonas Dan Jørgensen har mange års erfaring fra blandt andet NNIT, så er det hans første sommer som it-spids i hovedstadens lufthavn. 

Tidligere har han boet i nogle år i Asien, hvor han er blevet inspireret af lufthavne i blandt andet Hong Kong og Singapore, hvor man blandt andet i høj grad arbejder med ansigtsgenkendelse.  

Selvom de i Asien er langt fremme, så er Jonas Dan Jørgensen ikke sikker på, at lufthavnen i Købehavn skal tvinges til at tage et digitalt syvmileskridt. Derimod tror han på en blødere indfasning. 

“Passagererne er stadig mennesker, som vi skal have med på en rejse. Det kan godt være, at jeg kan sidde og drømme amok, men passagerne er simpelthen ikke klar. Det så jeg i Hong Kong og Singapore. Der er de langt, men det er ikke det, vi vil med Hr. og Fru. Mortensen og min mor. Det kommer ikke til at ske.“ understreger han. 

Men netop denne balance er i følge Jonas Dan Jørgensen det, der gør Købehavns Lufthavn til en spændende arbejdsplads. 

“Det er noget af det, der er interessant her i lufthavnen. Der er så mange muligheder, og alligevel bliver man nødt til at slippe speederen på nogle områder, mens man på andre områder kan træde den i bund.”

Tager alligevel væk

Selvom det altså er prime time for at teste systemerne, så skal it-chefen snart selv på ferie. Det vender nemlig nu.

Nu kommer der nemlig flere folk hjem fra ferie, end folk der tager afsted. Det er en nemmere operation for lufthavnen at tage i mod folk, og derfor tager Jonas Dan Jørgensen en af de kommende dage til Portugal for at køre på mountainbike.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.