Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Langt flere unge er kommet på nettet - og de mobile bredbåndsforbindelser hitter

Verdens unge borgere kommer i stigende grad på internettet. Det er ikke mindst det mobile bredbånd, der vinder frem.

Selvom det næppe kommer som den store overraskelse for ret mange, at danske unge har et nært forhold til internettet og de tilhørende tjenester, så er det langt fra nogen selvfølge, når man ser på unge i resten af verden.

Det går dog fremad med at få verdens unge på internettet, konkluderer den internationale teleorganisation ITU i en ny opgørelse.

Her kan man læse, at 70 procent af de 15-25 årige i verden nu er på internettet, og at det i 104 af landene er over 80 procent, der er det.

I udviklingslandene er det dog kun 67 procent af de unge, der anvender nettet, mens andelen i de mere it-modne lande ligger på 97 procent.

Flere mænd end kvinder

ITU har i rapporten også fokus på den markante forskel, der fortsat er i internet-udbredelsen hos mænd og kvinder.

“Andelen af kvinder, der anvender internettet, er 12 procent mindre end andelen af mænd, der anvender internettet på verdensplan.”

“Mens kønsforskellen er blevet mindre i de fleste regioner siden 2013, er den blevet større i Afrika. I Afrika er andelen af kvinder, der anvender internettet, 25 procent mindre end andelen af mænd, der anvender internettet.”

Mobilt bredbånd hitter

Der er dog alt i alt sket markante fremskridt i de senere år i forhold til at få flere borgere i verden på internettet.

Det skyldes i høj grad de stadig bedre mobilnetværk. ITU skriver i opgørelsen, at bredbånd i stigende grad leveres over mobile forbindelser.

“Abonnementer til mobilt bredbånd er steget med over 20 procent om året i de seneste fem år og ventes at nå 4,3 milliarder globalt ved udgangen af 2017.”

Til sammenligning er antallet af kablede bredbåndsabonnementer kun steget med ni procent om året i de seneste fem år.

Læs også:

Hård kamp om de danske mobilkunder: Her er resultaterne hos TDC, Telia, Telenor og 3

Nu er det sket: Vildt dansk mobil-boom er stoppet - antallet af mobilabonnementer falder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere