Artikel top billede

Langt flere unge er kommet på nettet - og de mobile bredbåndsforbindelser hitter

Verdens unge borgere kommer i stigende grad på internettet. Det er ikke mindst det mobile bredbånd, der vinder frem.

Selvom det næppe kommer som den store overraskelse for ret mange, at danske unge har et nært forhold til internettet og de tilhørende tjenester, så er det langt fra nogen selvfølge, når man ser på unge i resten af verden.

Det går dog fremad med at få verdens unge på internettet, konkluderer den internationale teleorganisation ITU i en ny opgørelse.

Her kan man læse, at 70 procent af de 15-25 årige i verden nu er på internettet, og at det i 104 af landene er over 80 procent, der er det.

I udviklingslandene er det dog kun 67 procent af de unge, der anvender nettet, mens andelen i de mere it-modne lande ligger på 97 procent.

Flere mænd end kvinder

ITU har i rapporten også fokus på den markante forskel, der fortsat er i internet-udbredelsen hos mænd og kvinder.

“Andelen af kvinder, der anvender internettet, er 12 procent mindre end andelen af mænd, der anvender internettet på verdensplan.”

“Mens kønsforskellen er blevet mindre i de fleste regioner siden 2013, er den blevet større i Afrika. I Afrika er andelen af kvinder, der anvender internettet, 25 procent mindre end andelen af mænd, der anvender internettet.”

Mobilt bredbånd hitter

Der er dog alt i alt sket markante fremskridt i de senere år i forhold til at få flere borgere i verden på internettet.

Det skyldes i høj grad de stadig bedre mobilnetværk. ITU skriver i opgørelsen, at bredbånd i stigende grad leveres over mobile forbindelser.

“Abonnementer til mobilt bredbånd er steget med over 20 procent om året i de seneste fem år og ventes at nå 4,3 milliarder globalt ved udgangen af 2017.”

Til sammenligning er antallet af kablede bredbåndsabonnementer kun steget med ni procent om året i de seneste fem år.

Læs også:

Hård kamp om de danske mobilkunder: Her er resultaterne hos TDC, Telia, Telenor og 3

Nu er det sket: Vildt dansk mobil-boom er stoppet - antallet af mobilabonnementer falder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.