Artikel top billede

Routere og WiFi-netværk er det rene guf for it-kriminelle: Hver anden bruger skifter aldrig adgangskode

Den står helt galt til med sikkerheden på de trådløse netværk. Ny undersøgelse viser, hvordan forbrugerne behandler deres vigtige adgangskoder.

Der er ikke noget at sige til, at it-kriminelle igen og igen forsøger at angribe via trådløse routere i ikke mindst private hjem og mindre virksomheder og organisationer.

Ofte er sikkerheden på routerne nemlig direkte elendig - og det handler ikke bare om, at de indeholder sårbarheder, der enten ikke findes en patch til, eller hvor ejeren bare ikke lige har haft tid til at installere patchen.

Den står nemlig også helt galt til med den adgangskode, der giver adgang til selve WiFi-netværket.

Over halvdelen af forbrugerne ændrer aldrig den adgangskode, som det trådløse netværk kommer med fra starten af, når man køber routeren.

Det skriver britiske V3.

Kender ikke fremgangsmåden

Det er en undersøgelse fra elektronikforhandleren Reichelt Elektronik, der har leveret dataene, og den konkluderer, at hele 55 procent af de voksne forbrugere i Storbritannien holder fast i den adgangskode, der er forudindstillet.

Hvad værre er: 15 procent af de 1.000 respondenter svarer, at de slet ikke har nogen beskyttelse af netværket.

Samtidig fremgår det af undersøgelsen, at kun ganske få anvender to-faktor-sikkerhed, og at kun 22 procent ændrer adgangskoden mere end en gang hvert andet år.

V3 beretter også, at en del af forklaringen kan være, at forbrugerne ganske enkelt ikke ved, hvordan man gør. Kun 24 procent svarer nemlig, at de kender til fremgangsmåden, mens 13 procent ved, hvordan man skjuler netværkets SSID.

Læs også:

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere