Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Routere og WiFi-netværk er det rene guf for it-kriminelle: Hver anden bruger skifter aldrig adgangskode

Den står helt galt til med sikkerheden på de trådløse netværk. Ny undersøgelse viser, hvordan forbrugerne behandler deres vigtige adgangskoder.

Der er ikke noget at sige til, at it-kriminelle igen og igen forsøger at angribe via trådløse routere i ikke mindst private hjem og mindre virksomheder og organisationer.

Ofte er sikkerheden på routerne nemlig direkte elendig - og det handler ikke bare om, at de indeholder sårbarheder, der enten ikke findes en patch til, eller hvor ejeren bare ikke lige har haft tid til at installere patchen.

Den står nemlig også helt galt til med den adgangskode, der giver adgang til selve WiFi-netværket.

Over halvdelen af forbrugerne ændrer aldrig den adgangskode, som det trådløse netværk kommer med fra starten af, når man køber routeren.

Det skriver britiske V3.

Kender ikke fremgangsmåden

Det er en undersøgelse fra elektronikforhandleren Reichelt Elektronik, der har leveret dataene, og den konkluderer, at hele 55 procent af de voksne forbrugere i Storbritannien holder fast i den adgangskode, der er forudindstillet.

Hvad værre er: 15 procent af de 1.000 respondenter svarer, at de slet ikke har nogen beskyttelse af netværket.

Samtidig fremgår det af undersøgelsen, at kun ganske få anvender to-faktor-sikkerhed, og at kun 22 procent ændrer adgangskoden mere end en gang hvert andet år.

V3 beretter også, at en del af forklaringen kan være, at forbrugerne ganske enkelt ikke ved, hvordan man gør. Kun 24 procent svarer nemlig, at de kender til fremgangsmåden, mens 13 procent ved, hvordan man skjuler netværkets SSID.

Læs også:

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere