Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Routere og WiFi-netværk er det rene guf for it-kriminelle: Hver anden bruger skifter aldrig adgangskode

Den står helt galt til med sikkerheden på de trådløse netværk. Ny undersøgelse viser, hvordan forbrugerne behandler deres vigtige adgangskoder.

Der er ikke noget at sige til, at it-kriminelle igen og igen forsøger at angribe via trådløse routere i ikke mindst private hjem og mindre virksomheder og organisationer.

Ofte er sikkerheden på routerne nemlig direkte elendig - og det handler ikke bare om, at de indeholder sårbarheder, der enten ikke findes en patch til, eller hvor ejeren bare ikke lige har haft tid til at installere patchen.

Den står nemlig også helt galt til med den adgangskode, der giver adgang til selve WiFi-netværket.

Over halvdelen af forbrugerne ændrer aldrig den adgangskode, som det trådløse netværk kommer med fra starten af, når man køber routeren.

Det skriver britiske V3.

Kender ikke fremgangsmåden

Det er en undersøgelse fra elektronikforhandleren Reichelt Elektronik, der har leveret dataene, og den konkluderer, at hele 55 procent af de voksne forbrugere i Storbritannien holder fast i den adgangskode, der er forudindstillet.

Hvad værre er: 15 procent af de 1.000 respondenter svarer, at de slet ikke har nogen beskyttelse af netværket.

Samtidig fremgår det af undersøgelsen, at kun ganske få anvender to-faktor-sikkerhed, og at kun 22 procent ændrer adgangskoden mere end en gang hvert andet år.

V3 beretter også, at en del af forklaringen kan være, at forbrugerne ganske enkelt ikke ved, hvordan man gør. Kun 24 procent svarer nemlig, at de kender til fremgangsmåden, mens 13 procent ved, hvordan man skjuler netværkets SSID.

Læs også:

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere