Artikel top billede

Routere og WiFi-netværk er det rene guf for it-kriminelle: Hver anden bruger skifter aldrig adgangskode

Den står helt galt til med sikkerheden på de trådløse netværk. Ny undersøgelse viser, hvordan forbrugerne behandler deres vigtige adgangskoder.

Der er ikke noget at sige til, at it-kriminelle igen og igen forsøger at angribe via trådløse routere i ikke mindst private hjem og mindre virksomheder og organisationer.

Ofte er sikkerheden på routerne nemlig direkte elendig - og det handler ikke bare om, at de indeholder sårbarheder, der enten ikke findes en patch til, eller hvor ejeren bare ikke lige har haft tid til at installere patchen.

Den står nemlig også helt galt til med den adgangskode, der giver adgang til selve WiFi-netværket.

Over halvdelen af forbrugerne ændrer aldrig den adgangskode, som det trådløse netværk kommer med fra starten af, når man køber routeren.

Det skriver britiske V3.

Kender ikke fremgangsmåden

Det er en undersøgelse fra elektronikforhandleren Reichelt Elektronik, der har leveret dataene, og den konkluderer, at hele 55 procent af de voksne forbrugere i Storbritannien holder fast i den adgangskode, der er forudindstillet.

Hvad værre er: 15 procent af de 1.000 respondenter svarer, at de slet ikke har nogen beskyttelse af netværket.

Samtidig fremgår det af undersøgelsen, at kun ganske få anvender to-faktor-sikkerhed, og at kun 22 procent ændrer adgangskoden mere end en gang hvert andet år.

V3 beretter også, at en del af forklaringen kan være, at forbrugerne ganske enkelt ikke ved, hvordan man gør. Kun 24 procent svarer nemlig, at de kender til fremgangsmåden, mens 13 procent ved, hvordan man skjuler netværkets SSID.

Læs også:

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere