Artikel top billede

Kæmperegning til Mærsk: Cyberangreb kan koste mere end to milliarder kroner

Mærsk blev hårdt ramt af sommerens Petya-angreb, der påvirkede forretningen i hele verden. Og regningen kan løbe op i et milliardbeløb.

A.P. Møller-Mærsk var den virksomhed i Danmark, der blev hårdest ramt af sommerens Petya-angreb, og mere end en måned efter angrebet, arbejder Mærsk stadig på at komme helt tilbage til normal drift.

Angrebet har betydet tabt salg for mange ramte virksomheder, og ifølge en række analytikere bliver det rigtig dyrt for den danske rederi-gigant.

The New York Times har gennemgået analytikernes bud på omkostningerne ved angrebet, og ifølge visse analytikere kan Mærsk ende med en regning på 2,8 milliarder kroner.

De mest positive analytikere vurderer, at cyberangrebet ”kun” kommer til at koste Mærsk lidt over 300 millioner kroner, og i gennemsnit vurderer de adspurgte analytikere, at Petya kommer til at koste Mærsk mellem 630 millioner og 1,6 milliarder kroner.

Dansk analytiker: Hackerangreb er en ny udgift

Den danske Mærsk-analytiker Morten Imsgard fra Sydbank er enig i, at der er venter en regning til Mærsk, men han vil ikke forsøge at sætte tal på.

”Men vi har fået regnskaber fra andre selskaber, der har været ramt, og de beretter, at det har kostet salg og indtjening. Så der er en regning, der skal betales,” siger han til Ritzau og tilføjer, at man ikke har nogen køreklar metode til at udregne tab ved hackerangreb.

”Det er ikke noget, vi har beskæftiget os med. Men foråret har budt på to storeangreb, så det er nok noget, vi bliver nødt til at forholde os til.”

Mærsk afviser at kommentere på omkostningerne ved hackerangrebet før virksomheden fremlægger kvartalsregnskab 16. august.

Læs også: Virksomheder mister milliarder: Så meget har Petya og WannaCry kostet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere