Artikel top billede

Kæmperegning til Mærsk: Cyberangreb kan koste mere end to milliarder kroner

Mærsk blev hårdt ramt af sommerens Petya-angreb, der påvirkede forretningen i hele verden. Og regningen kan løbe op i et milliardbeløb.

A.P. Møller-Mærsk var den virksomhed i Danmark, der blev hårdest ramt af sommerens Petya-angreb, og mere end en måned efter angrebet, arbejder Mærsk stadig på at komme helt tilbage til normal drift.

Angrebet har betydet tabt salg for mange ramte virksomheder, og ifølge en række analytikere bliver det rigtig dyrt for den danske rederi-gigant.

The New York Times har gennemgået analytikernes bud på omkostningerne ved angrebet, og ifølge visse analytikere kan Mærsk ende med en regning på 2,8 milliarder kroner.

De mest positive analytikere vurderer, at cyberangrebet ”kun” kommer til at koste Mærsk lidt over 300 millioner kroner, og i gennemsnit vurderer de adspurgte analytikere, at Petya kommer til at koste Mærsk mellem 630 millioner og 1,6 milliarder kroner.

Dansk analytiker: Hackerangreb er en ny udgift

Den danske Mærsk-analytiker Morten Imsgard fra Sydbank er enig i, at der er venter en regning til Mærsk, men han vil ikke forsøge at sætte tal på.

”Men vi har fået regnskaber fra andre selskaber, der har været ramt, og de beretter, at det har kostet salg og indtjening. Så der er en regning, der skal betales,” siger han til Ritzau og tilføjer, at man ikke har nogen køreklar metode til at udregne tab ved hackerangreb.

”Det er ikke noget, vi har beskæftiget os med. Men foråret har budt på to storeangreb, så det er nok noget, vi bliver nødt til at forholde os til.”

Mærsk afviser at kommentere på omkostningerne ved hackerangrebet før virksomheden fremlægger kvartalsregnskab 16. august.

Læs også: Virksomheder mister milliarder: Så meget har Petya og WannaCry kostet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere