Artikel top billede

Kæmperegning til Mærsk: Cyberangreb kan koste mere end to milliarder kroner

Mærsk blev hårdt ramt af sommerens Petya-angreb, der påvirkede forretningen i hele verden. Og regningen kan løbe op i et milliardbeløb.

A.P. Møller-Mærsk var den virksomhed i Danmark, der blev hårdest ramt af sommerens Petya-angreb, og mere end en måned efter angrebet, arbejder Mærsk stadig på at komme helt tilbage til normal drift.

Angrebet har betydet tabt salg for mange ramte virksomheder, og ifølge en række analytikere bliver det rigtig dyrt for den danske rederi-gigant.

The New York Times har gennemgået analytikernes bud på omkostningerne ved angrebet, og ifølge visse analytikere kan Mærsk ende med en regning på 2,8 milliarder kroner.

De mest positive analytikere vurderer, at cyberangrebet ”kun” kommer til at koste Mærsk lidt over 300 millioner kroner, og i gennemsnit vurderer de adspurgte analytikere, at Petya kommer til at koste Mærsk mellem 630 millioner og 1,6 milliarder kroner.

Dansk analytiker: Hackerangreb er en ny udgift

Den danske Mærsk-analytiker Morten Imsgard fra Sydbank er enig i, at der er venter en regning til Mærsk, men han vil ikke forsøge at sætte tal på.

”Men vi har fået regnskaber fra andre selskaber, der har været ramt, og de beretter, at det har kostet salg og indtjening. Så der er en regning, der skal betales,” siger han til Ritzau og tilføjer, at man ikke har nogen køreklar metode til at udregne tab ved hackerangreb.

”Det er ikke noget, vi har beskæftiget os med. Men foråret har budt på to storeangreb, så det er nok noget, vi bliver nødt til at forholde os til.”

Mærsk afviser at kommentere på omkostningerne ved hackerangrebet før virksomheden fremlægger kvartalsregnskab 16. august.

Læs også: Virksomheder mister milliarder: Så meget har Petya og WannaCry kostet
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Solution Architect

Unik System Design A/S

Systemspecialist til Microsoft Cloud

WSP Danmark A/S

Microstation-konsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere