Artikel top billede

Virksomheder mister milliarder: Så meget har Petya og WannaCry kostet

Flere store virksomheder er i gang med at opgøre, hvor meget de har mistet på de seneste store cyberangreb. Og selvom hackerne kun tjener mindre beløb, betyder det økonomisk tab i milliardklassen for ofrene.

1,9 milliarder kroner. Så meget har Petya-angrebet kostet i tabt salg i 2017. I en enkelt virksomhed.

Den europæiske bygge-gigant Saint Groban vurderer at have mistet salg for omkring 250 millioner euro på grund af Petya, og selvom hackerne bag cyberangrebene Petya og WannaCry kun vurderes at have tjent lidt over en million kroner, så er udgifterne enorme for de ramte virksomheder.

Ifølge Bloomberg har den tyske kosmetik-gigant Beiersdorf mistet 35 millioner euro på Petya-angrebet, der satte 17 af virksomhedens fabrikker og 160 kontorer ud af spillet.

”Vi har arbejdet dag og nat, 24 timer i døgnet over hele verden på dette her,” siger Beiersdorf CEO Stefan Heidenreich.

Intet nyt fra Maersk

Også den britiske virksomhed Reckitt Benckiser, der står bag et udbredt kondom-mærke, blev også hårdt ramt af Petya, der nedlagde 15.000 af firmaets bærbare computere og 2000 servere.

Derfor har Reckitt Benckiser barberet 90 millioner pund af de forventede salg i 2017.

Danske Maersk var blandt de virksomheder, der blev hårdest ramt af Petya-angrebet. Virksomhedens operationer i hele verden blev påvirket, og af den såkaldte ”operational update” kan man læse, at Maersk stadig arbejder på at komme helt tilbage i normal drift.

Mærsk har ikke selv meldt noget ud om, hvor meget Petya har kostet virksomheden, men analysehuset Alpaliner vurderer, at den danske rederigigant kan have mistet mere end 330 millioner kroner i tabte ordrer.

Læs også: Mærsk kan have mistet ordrer for 330 millioner kroner på grund af Petya

Fire barske konklusioner efter en uges hacker-storm: Her er læren [b]af Petya

Undersøgelse efter hackerangreb på Mærsk: Forstyrrende dårlig cyber-sikkerhed i shippingindustrien

[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere