Artikel top billede

Vestager: “Jeg skal også synke en ekstra gang, når jeg har læst bare første paragraf i Facebooks retningslinier”

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) advarer mod et ‘privatiseret demokrati,’ hvor alle får deres nyheder via Facebook, og hvor it-firmaer reelt bestemmer, hvad vi skal se.

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) mener, at de store it-giganter dybest set kan udgøre en trussel under det demokratiske system, hvor ting diskuteres i det åbne, offentlige rum.

I et interview med Politiken siger hun, at det er nødvendigt at diskutere, hvordan vi forhindrer det, som hun kalder for et ‘privatiseret demokrati,’ hvor borgere får alle deres nyheder gennem eksempelvis Facebook, som altså dermed kan være med til at bestemme, hvad de enkelte skal se.

Hun er ifølge avisen særligt bekymret over, at Facebook og Google anvender bruger-data til at målrette politiske budskaber.

“Jeg skal også synke en ekstra gang, når jeg har læst bare første paragraf i Facebooks retningslinjer.”

“En ting er, at vi er vant til at få personlige reklamer, som matcher vores søgemønster, hvor vi er i vores liv, om vi har små børn, der bruger bleer, eller store, der skal ud at rejse. Noget andet er, hvis man bruger de samme mekanismer til politisk at målrette budskaber, som du får i din indbakke eller i din nyhedsstrøm,” siger hun til Politiken.

Læs også:

Margrethe Vestager udsteder den ene kæmperegning efter den anden - her alle EU's sager mod tech-giganterne

Kæmpebøde til Google: Skal betale 18 milliarder kroner i bøde til EU

Apple endte med gigantisk skatteregning: Derfor gik Tim Cooks møde med Margrethe Vestager helt galt

Margrethe Vestager går i krig mod tech-giganterne - men hvad nu hvis større faktisk er bedre for forbrugerne?

Datatilsyn frikender dataindsamling i Windows 10: Microsoft slipper for million-bøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere