Artikel top billede

Dansk bandeleder i interview: Jeg sætter mine penge i bitcoin

En af de centrale figurer i det københavnske bandekrig hævder, at han investerer sine millioner i krypto-valutaen bitcoin. Valutaen har også tidligere vist sig at være populær blandt kriminelle.

Krypto-valutaen Bitcoin bliver ofte omtalt som de kriminelles foretrukne valuta, og den bliver tilsyneladende også brugt af kriminelle i Danmark.

I et stort interview med Berlingske, fortæller den formodede leder af banden Brothas i Mjølnerparken i København, der i øjeblikket er involveret i en bandekrig med banden Loyal to Familia, at han bruger sine penge på at købe bitcoin.

Bandekrigen har ført til mere end 20 skudepisoder i København, og i interviewet med Berlingske erkender bandelederen, at krigen er affødt af en kamp om hashmarkedet i København, hvor det anslås, at der årligt omsættes for mere end én milliard kroner. 

“Du ligner ikke en, der normalt tjener mange millioner. Hvad gør I med pengene," spørger Berlingske ham. Hvorefter bandelederen, der ifølge Berlingske går under navnet Plomo, læner sig frem mod journalisten og svarer:

“Jeg køber bitcoin.”

Læs også: Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Kriminelle over hele verden brug bitcoin

Det er velkendt, at bitcoin også er den foretrukne valuta blandt ransomware-bagmænd.

Derudover optrevlede det amerikanske forbundspoliti, FBI, i 2013 den illegale online-markedsplads, Silk Road, hvor det via betaling med bitcoin var muligt at købe narkotika og våben.

Bitcoins popularitet i kriminelle miljøer skyldes blandt andet, at valutaen er decentral. Det vil sige, at der ikke er en mellemmand som eksempelvis en bank involveret i transaktionerne, og derfor tilbyder valutaen de kriminelle en høj grad af anonymitet. 

Den erkendelse fik tidligere på året FN’s kontor for narko og kriminalitet, UNODC, til at lancere et program, der skal træne politi-enheder over hele verden i at efterforske kriminelles brug af kryptovalutaer som eksempelvis bitcoin.

Læs også: 
Kryptovaluta-spekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

EU gransker bitcoin-overførsler for at stoppe penge-støtte til terrorister
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere