Artikel top billede

Dansk bandeleder i interview: Jeg sætter mine penge i bitcoin

En af de centrale figurer i det københavnske bandekrig hævder, at han investerer sine millioner i krypto-valutaen bitcoin. Valutaen har også tidligere vist sig at være populær blandt kriminelle.

Krypto-valutaen Bitcoin bliver ofte omtalt som de kriminelles foretrukne valuta, og den bliver tilsyneladende også brugt af kriminelle i Danmark.

I et stort interview med Berlingske, fortæller den formodede leder af banden Brothas i Mjølnerparken i København, der i øjeblikket er involveret i en bandekrig med banden Loyal to Familia, at han bruger sine penge på at købe bitcoin.

Bandekrigen har ført til mere end 20 skudepisoder i København, og i interviewet med Berlingske erkender bandelederen, at krigen er affødt af en kamp om hashmarkedet i København, hvor det anslås, at der årligt omsættes for mere end én milliard kroner. 

“Du ligner ikke en, der normalt tjener mange millioner. Hvad gør I med pengene," spørger Berlingske ham. Hvorefter bandelederen, der ifølge Berlingske går under navnet Plomo, læner sig frem mod journalisten og svarer:

“Jeg køber bitcoin.”

Læs også: Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Kriminelle over hele verden brug bitcoin

Det er velkendt, at bitcoin også er den foretrukne valuta blandt ransomware-bagmænd.

Derudover optrevlede det amerikanske forbundspoliti, FBI, i 2013 den illegale online-markedsplads, Silk Road, hvor det via betaling med bitcoin var muligt at købe narkotika og våben.

Bitcoins popularitet i kriminelle miljøer skyldes blandt andet, at valutaen er decentral. Det vil sige, at der ikke er en mellemmand som eksempelvis en bank involveret i transaktionerne, og derfor tilbyder valutaen de kriminelle en høj grad af anonymitet. 

Den erkendelse fik tidligere på året FN’s kontor for narko og kriminalitet, UNODC, til at lancere et program, der skal træne politi-enheder over hele verden i at efterforske kriminelles brug af kryptovalutaer som eksempelvis bitcoin.

Læs også: 
Kryptovaluta-spekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

EU gransker bitcoin-overførsler for at stoppe penge-støtte til terrorister
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere