Artikel top billede

Dansk bandeleder i interview: Jeg sætter mine penge i bitcoin

En af de centrale figurer i det københavnske bandekrig hævder, at han investerer sine millioner i krypto-valutaen bitcoin. Valutaen har også tidligere vist sig at være populær blandt kriminelle.

Krypto-valutaen Bitcoin bliver ofte omtalt som de kriminelles foretrukne valuta, og den bliver tilsyneladende også brugt af kriminelle i Danmark.

I et stort interview med Berlingske, fortæller den formodede leder af banden Brothas i Mjølnerparken i København, der i øjeblikket er involveret i en bandekrig med banden Loyal to Familia, at han bruger sine penge på at købe bitcoin.

Bandekrigen har ført til mere end 20 skudepisoder i København, og i interviewet med Berlingske erkender bandelederen, at krigen er affødt af en kamp om hashmarkedet i København, hvor det anslås, at der årligt omsættes for mere end én milliard kroner. 

“Du ligner ikke en, der normalt tjener mange millioner. Hvad gør I med pengene," spørger Berlingske ham. Hvorefter bandelederen, der ifølge Berlingske går under navnet Plomo, læner sig frem mod journalisten og svarer:

“Jeg køber bitcoin.”

Læs også: Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Kriminelle over hele verden brug bitcoin

Det er velkendt, at bitcoin også er den foretrukne valuta blandt ransomware-bagmænd.

Derudover optrevlede det amerikanske forbundspoliti, FBI, i 2013 den illegale online-markedsplads, Silk Road, hvor det via betaling med bitcoin var muligt at købe narkotika og våben.

Bitcoins popularitet i kriminelle miljøer skyldes blandt andet, at valutaen er decentral. Det vil sige, at der ikke er en mellemmand som eksempelvis en bank involveret i transaktionerne, og derfor tilbyder valutaen de kriminelle en høj grad af anonymitet. 

Den erkendelse fik tidligere på året FN’s kontor for narko og kriminalitet, UNODC, til at lancere et program, der skal træne politi-enheder over hele verden i at efterforske kriminelles brug af kryptovalutaer som eksempelvis bitcoin.

Læs også: 
Kryptovaluta-spekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

EU gransker bitcoin-overførsler for at stoppe penge-støtte til terrorister




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere