Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Professor: Omstridt offentligt it-system blev valgt på mangelfuldt grundlag

Grundlaget for valget af Epic som leverandør til Region Hovedstadens omstridte EPJ-system er mangelfuldt, mener professor.

Leverandøren af Region Hovedstadens store EPJ-projekt, Sundhedsplatformen, blev valgt på et mangelfuldt grundlag, mener professor på IT Universitetet, Søren Lauesen.

Over for sitet IT Watch peger han på en række fejlslutninger i det indstillingsnotat, der i 2013 dannede grundlag for valget af it-selskabet Epic som leverandør af systemet.

Ifølge ham er der i vurderingen for eksempel ikke nogen vurdering af, om Epic-projektet er en god forretning, da det indregnede overskud alene skal komme af gevinster ved lavere tidsforbrug per opgave på grund af systemet.

Det er der imidlertid intet, der tyder på er tilfældet i dag, lyder det fra Søren Lauesen, da man ikke har taget højde for, at personalet ikke arbejder hurtigt i et nyt system fra den dag, hvor det tages i brug.

“Derimod tyder det på, at de brugere mere tid, end de gjorde før,” siger han til IT Watch.

Samtidig peger han på, at en større del af arbejdet med indførelsen af Epic bliver lagt over på lægerne, der selv skal indtaste og registrere data.

Det er noget, som de tidligere har brugt sekretærer til.

"Vi har bare vekslet få billige sekretærtimer til flere dyre lægetimer," siger han.

Læs også:

Forventede besparelser på Sundhedsplatformen lader vente på sig: 'Kontraktuelle bindinger' koster

Region Hovedstaden opgiver business case bag omstridt it-system

Tre it-selskaber med i opløb om kæmpe EPJ-ordre i Region Syddanmark

Massiv kritik af ny sundhedsplatform: Patiendata går tabt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere