Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Professor: Omstridt offentligt it-system blev valgt på mangelfuldt grundlag

Grundlaget for valget af Epic som leverandør til Region Hovedstadens omstridte EPJ-system er mangelfuldt, mener professor.

Leverandøren af Region Hovedstadens store EPJ-projekt, Sundhedsplatformen, blev valgt på et mangelfuldt grundlag, mener professor på IT Universitetet, Søren Lauesen.

Over for sitet IT Watch peger han på en række fejlslutninger i det indstillingsnotat, der i 2013 dannede grundlag for valget af it-selskabet Epic som leverandør af systemet.

Ifølge ham er der i vurderingen for eksempel ikke nogen vurdering af, om Epic-projektet er en god forretning, da det indregnede overskud alene skal komme af gevinster ved lavere tidsforbrug per opgave på grund af systemet.

Det er der imidlertid intet, der tyder på er tilfældet i dag, lyder det fra Søren Lauesen, da man ikke har taget højde for, at personalet ikke arbejder hurtigt i et nyt system fra den dag, hvor det tages i brug.

“Derimod tyder det på, at de brugere mere tid, end de gjorde før,” siger han til IT Watch.

Samtidig peger han på, at en større del af arbejdet med indførelsen af Epic bliver lagt over på lægerne, der selv skal indtaste og registrere data.

Det er noget, som de tidligere har brugt sekretærer til.

"Vi har bare vekslet få billige sekretærtimer til flere dyre lægetimer," siger han.

Læs også:

Forventede besparelser på Sundhedsplatformen lader vente på sig: 'Kontraktuelle bindinger' koster

Region Hovedstaden opgiver business case bag omstridt it-system

Tre it-selskaber med i opløb om kæmpe EPJ-ordre i Region Syddanmark

Massiv kritik af ny sundhedsplatform: Patiendata går tabt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere