Artikel top billede

Professor: Omstridt offentligt it-system blev valgt på mangelfuldt grundlag

Grundlaget for valget af Epic som leverandør til Region Hovedstadens omstridte EPJ-system er mangelfuldt, mener professor.

Leverandøren af Region Hovedstadens store EPJ-projekt, Sundhedsplatformen, blev valgt på et mangelfuldt grundlag, mener professor på IT Universitetet, Søren Lauesen.

Over for sitet IT Watch peger han på en række fejlslutninger i det indstillingsnotat, der i 2013 dannede grundlag for valget af it-selskabet Epic som leverandør af systemet.

Ifølge ham er der i vurderingen for eksempel ikke nogen vurdering af, om Epic-projektet er en god forretning, da det indregnede overskud alene skal komme af gevinster ved lavere tidsforbrug per opgave på grund af systemet.

Det er der imidlertid intet, der tyder på er tilfældet i dag, lyder det fra Søren Lauesen, da man ikke har taget højde for, at personalet ikke arbejder hurtigt i et nyt system fra den dag, hvor det tages i brug.

“Derimod tyder det på, at de brugere mere tid, end de gjorde før,” siger han til IT Watch.

Samtidig peger han på, at en større del af arbejdet med indførelsen af Epic bliver lagt over på lægerne, der selv skal indtaste og registrere data.

Det er noget, som de tidligere har brugt sekretærer til.

"Vi har bare vekslet få billige sekretærtimer til flere dyre lægetimer," siger han.

Læs også:

Forventede besparelser på Sundhedsplatformen lader vente på sig: 'Kontraktuelle bindinger' koster

Region Hovedstaden opgiver business case bag omstridt it-system

Tre it-selskaber med i opløb om kæmpe EPJ-ordre i Region Syddanmark

Massiv kritik af ny sundhedsplatform: Patiendata går tabt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere