Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Region Hovedstaden opgiver business case bag omstridt it-system / Topdanmark har erstattet 200 stillinger med it-robotter på et år / 13 folkeskoler skal udbyde nyt digitalt valgfag - men vi kan ikke få at vide hvilke

Region Hovedstaden opgiver business case bag omstridt it-system. Topdanmark har erstattet 200 stillinger med robot på et år. 13 folkeskoler skal udbyde nyt digitalt valgfag - men vi kan ikke få at vide hvilke. Bill Gates forærer største pengebeløb væk i 17 år. Volvo lancerer splinternyt elbil-mærke. NNIT og Mærsk kommer med regnskab i dag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

Region Hovedstaden opgiver business case bag omstridt it-system

Region Hovedstaden opgiver den oprindelige business case bag hospitalernes nye it-system, Sundhedsplatformen, der siden indførelsen i CC har udløst en del kritik og ballade.

Ifølge regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) har det vist sig, at business casen var lige lovlig optimistisk og ukonkret.

“Sundhedsplatformen er en kæmpe-investering, som vi valgte at udføre for at øge kvaliteten, give patienterne øget muligheder for inddragelse og frigive tid til medarbejderne. Disse gevinster tror vi stadig på, at vi kan hente, men bare ikke i samme takt som beskrevet i businesscasen,” lyder det fra hende i en udsendt meddelelse.

Hun erklærer sig tilfreds med leverandøren og med udrulningen, men peger på, at ‘nogle arbejdsgange’ har taget længere tid at få tilpasset end nødvendigt. Det samme gælder oplæring af personale.

Topdanmark har erstattet 200 stillinger med it-robotter på et år

Topdanmark har på et år automatiseret processer i så stor grad, at der nu er 200 færre ansatte i selskabet end for et år siden, fortæller topchef Christian Sagild til Børsen.

Der er tale om en række manuelle processer, der før blev udført af medarbejdere.

Udviklingen ventes at fortsætte i Topdanmark. Blandt andet er det nu robotten ‘Allan,’ der håndterer enkle forsikringssager, som eksempelvis skader og erstatninger inde for rejser eller glasskader på biler.

13 folkeskoler skal udbyde nyt digitalt valgfag - men vi kan ikke få at vide hvilke

13 folkeskoler kommer til at udbyde det nye digitale fag med navnet ‘teknologiforståelse,’ lyder det i en meddelelse fra Undervisningsministeriet, som du finder her.

Med faget skal eleverne “udvikle kompetencer til at producere og analysere digitale produkter” ligesom de “gennem arbejde med remixing, videreudvikling og egenproduktion [skal] opnå indsigt i, hvorledes man udvikler, modificerer, evaluerer og raffinerer digitale produkter,” som det hedder.

I første omgang skal de 13 skoler opsamle erfaringer fra lærere og elever. Senere skal der tages stilling til, om man faget skal oprettes som fast fag.

Undervisningsministeriet vil dog ikke fortælle Computerworld hvilke 13 skoler, det drejer sig om.

“Det skyldes, at den endelige aftale med den leverandør, der skal følge forsøget, endnu ikke er endelig lukket, og det er jo selvfølgelig først, når den er endelig lukket, at forsøgsskolerne takker endeligt ja til at deltage. Men denne afklaring er lige på trapperne. Vigtigt er det dog at sige, at alle andre kommuner er velkomne til at udbyde valgfaget som kommunalt valgfag,” lyder det i en mail fra ministeriet til Computerworld.

Bill Gates forærer største pengebeløb væk i 17 år

Bill Gates har i mange år haft travlt med at donere penge væk til velgørende formål via Bill & Melissa Gates Foundation, der er en af verdens største velgørende organisationer. 

På trods af hans løbende udsalg af Microsoft-aktier gennem mange år, er han fortsat en af verdens rigeste mennesker. Han sælger nu fem yderligere fem procent af sine aktier i selskabet for omkring 29 milliarder kroner, som han vil give væk til velgørende formål.

Sammenlagt menes det, at Gates har solgt mere end 700 millioner aktier i Microsoft gennem de senere år.

Volvo lancerer splinternyt elbil-mærke

Volvo - der er ejet af kinesiske Geely - lancerer snart et helt nyt bilmærke, som alene skal bestå af elbiler, der skal tage konkurrencen op med ikke mindst Tesla.

Det nye bilmærke kommer til at hedde Polestar. Virker navnet bekendt, er det nok fordi, at Volvo har brugt det til selskabets racerbil-afdeling i mange år.

Ifølge Volvo bliver Polestar nu et selvstændigt bil-mærke, der kommer til at dække hele verden.

“Polestar bliver en fantastisk konkurrent i det spirende globale marked for high performance elektriske biler,” lyder det fra Volvo.

NNIT og Mærsk kommer med regnskab i dag

Både NNIT og Mærsk offentliggør onsdag morgen regnskaber for andet kvartal. 

Computerworld forventer, at Mærsk i forbindelse med regnskabet vil kaste lys over, hvor meget det store hackerangreb i juni egentlig har kostet selskabet. Tidligere har estimatet lydt på mere end 400 millioner kroner.

Du kan læse mere om hackerangrebet her: Hårdt ramt: Mærsk tjekker 80.000 servere for Petya-ransomware

Du kan desuden læse interview med NNIT-topchef Per Kogut i dagens løb på cw.dk. Ham taler vi nemlig med umiddelbart efter selskabets conference call om regnskabet.

Så stay tuned på denne kanal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere