Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Forventede besparelser på Sundhedsplatformen lader vente på sig: 'Kontraktuelle bindinger' koster

Region Hovedstadens store it-system, Sundhedsplatformen, kan ikke som ventet udløse besparelser på it-driften allerede fra 2018. Blandt andet suger dobbeltdrift af it-systemer på budgetterne.

Region Hovedstadens nye store it-system, Sundhedsplatformen, kan endnu ikke udløse de besparelser på it-driften, som der ellers har været lagt op til på nuværende tidspunkt.

Det fremgår af dagsordenen for et møde, som det såkaldte It- og afbureaukratiseringsudvalg afholder tirsdag.

"Det er blevet klart, at det ikke allerede i 2018 er muligt at realisere den fulde bruttobesparelse, da det har vist sig nødvendigt for nogle af systemerne at opretholde drift i en lidt længere periode bl.a. af hensyn til kontraktuelle bindinger og den endelige afregning vedr. 2017 mellem regionerne for patientbehandling og i forhold til den kommunale medfinansiering," hedder det i dagsordenen for mødet.

En del af forklaringen skal findes i, at de forventede besparelser bliver spist op af udgifter til dobbeltdrift af it-systemer - blandt andet fordi driftsaftaler på de gamle systemer ikke uden videre kan opsiges på grund af ‘kontraktuelle bindinger,' som det hedder.

Regionen peger på, at der er licensudgifter til ‘nogle af de udvidelser og tilkøb, som er foretaget efterfølgende, eksempelvis tilkøb af den medicotekniske integrationsplatform, de indkøbte mobile enheder på hospitalerne samt behov for fortsat at kunne udvikle e-learingsprogrammer."

"De foreløbige vurderinger er således, at der i 2018 vil være en merudgift på ca. 45 mio. kr. af engangskarakter som følge af behovet for dobbelt drift i 2018 på nogle systemer og indfasning af driftsorganisationen (husleje og specialistbistand)," hedder det.

Sundhedsplatformen skal over tid afløse en række andre it-systemer, hvoraf de største koster 100 millioner kroner.

Krav til infrastruktur fra amerikansk leverandør

Hertil kommer, at Region H er nødt til at investere yderligere 24 millioner kroner i infrastruktur på grund af krav fra den amerikanske leverandør af Sunhedsplatformen, Epic.

‘Det er vurderingen, at der allerede i 2018 skal foretages reinvesteringer i infrastrukturen. Dette er skønnet til at udgøre 24 mio. kr. for Region Hovedstaden. Det er forventningen, at der også vil være behov for midler til den fortsatte vedligeholdelse af infrastrukturen fra 2019 og frem, men der foreligger ikke estimater herfor på nuværende tidspunkt," hedder det i dagsordenen.

Her fremgår det også, at Region H ikke har overblik over fremtidige investeringer og krav i forbindelse med Sundhedsplatformen.

"Der er endnu en række uafklarede forhold omkring den løbende vedligeholdelse, herunder hvad det koster at leve op til Epic's fremtidige krav til driftsmiljøet og infrastrukturen i forbindelse med fremtidige opgraderinger," hedder det.

Du kan se hele denne dagsorden for dagens møde i It- og afbureakratiseringsudvalget i Hillerød her.

Læs også:

Ballade i Region Hovedstaden: It-konsulentregning løb op i det firedobbelte

Nyt it-system kan koste københavns hospitaler 430 millioner kroner i år i tabt bonus

Stort EPJ-system skal i udbud blot et år efter det blev taget i fuld drift: "Ærgerligt," mener sygehus-direktør

Hovedstads-hospital: Problemer med Sundhedsplatformen langt større end ventet: Ventelister er vokset




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere