Artikel top billede

To vigtige afgørelser om reguleringen af TDC: Her er de nye regler for bredbånd over fiber og kabel-tv-net

To vigtige afgørelser fra Erhvervsstyrelsen handler om reguleringen af TDC og om rammerne på det danske bredbåndsmarked - især inden for fiber og bredbånd over kabel-tv-nettet.

TDC er som landets klart største teleselskab underlagt regulering på en lang række områder.

Denne regulering bliver dog løbende taget op til fornyet overvejelse hos myndighederne, og nu er der netop truffet to vigtige afgørelser, der handler om reguleringen af TDC og om rammerne på det danske bredbåndsmarked.

Afgørelserne er baseret på en analyse af bredbåndsmarkedet, og her skriver Erhvervsstyrelsen indledningsvist:

“Her konkluderer Erhvervsstyrelsen, at der fortsat er behov for reguleret adgang til TDC’s kobber- og fibernet på engrosmarkedet, hvis den velfungerende konkurrence på detailmarkedet skal opretholdes.”

“TDC pålægges foruden selve adgangsforpligtelsen også en række yderligere forpligtelser, der skal sikre rimelige vilkår og priser for adgangen. Blandt andet skal TDC fortsat tilbyde kobber- og fiberbaserede engrosprodukter til omkostningsbaserede priser, der fastsættes af Erhvervsstyrelsen.”

Her er afgørelserne

De to konkrete afgørelser, som Erhvervsstyrelsen nu har truffet, handler om fiberinfrastruktur og om kabel-tv-nettet.

På fiberområdet er der faktisk tale om, at man nu fjerner noget af den regulering, som TDC tidligere har været underlagt. 

Det skyldes, at Erhvervsstyrelsen kan konkludere, at den udvikling, der finder sted i nogle geografiske områder af landet, hvor andre selskaber end TDC har etableret fiberinfrastruktur, har haft en positiv indflydelse på konkurrencen.

“I disse områder fjernes de fiberrelaterede forpligtelser, som TDC hidtil har været pålagt,” lyder det fra Erhvervsstyrelsen.

Den anden afgørelse handler om TDC’s forpligtelser på kabel-tv-området. Også her fjernes nu noget af reguleringen:

“TDC har foretaget en betydelig omlægning af kabel-tv-nettet, der har givet forbrugerne mulighed for at modtage bredbånd uden samtidig at skulle modtage tv. I den forbindelse har TDC valgt at tilbyde et kommercielt engrosprodukt. Det erstatter den regulerede adgang.”

“De alternative selskabers adgang til TDC’s kabel-tv-net, vilkårene herfor og den konkurrencemæssige effekt vil fortsat blive fulgt tæt af Erhvervsstyrelsen gennem dialog med såvel TDC som alternative selskaber.”

Begge afgørelser træder i kraft den 17. november 2017. Du kan læse mere om afgørelserne her.

Læs også:

Danske teleselskaber gør status: Så meget mere data har kunderne brugt med de nye roamingregler

Nyt regnskab fra TDC: Kæmper hårdt for at stoppe nedturen - men mister omsætning og kunder

TDC om GlobalConnects opkøb af Nianet: Sådan vil TDC forsvare sig på erhvervsmarkedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.