Artikel top billede

To vigtige afgørelser om reguleringen af TDC: Her er de nye regler for bredbånd over fiber og kabel-tv-net

To vigtige afgørelser fra Erhvervsstyrelsen handler om reguleringen af TDC og om rammerne på det danske bredbåndsmarked - især inden for fiber og bredbånd over kabel-tv-nettet.

TDC er som landets klart største teleselskab underlagt regulering på en lang række områder.

Denne regulering bliver dog løbende taget op til fornyet overvejelse hos myndighederne, og nu er der netop truffet to vigtige afgørelser, der handler om reguleringen af TDC og om rammerne på det danske bredbåndsmarked.

Afgørelserne er baseret på en analyse af bredbåndsmarkedet, og her skriver Erhvervsstyrelsen indledningsvist:

“Her konkluderer Erhvervsstyrelsen, at der fortsat er behov for reguleret adgang til TDC’s kobber- og fibernet på engrosmarkedet, hvis den velfungerende konkurrence på detailmarkedet skal opretholdes.”

“TDC pålægges foruden selve adgangsforpligtelsen også en række yderligere forpligtelser, der skal sikre rimelige vilkår og priser for adgangen. Blandt andet skal TDC fortsat tilbyde kobber- og fiberbaserede engrosprodukter til omkostningsbaserede priser, der fastsættes af Erhvervsstyrelsen.”

Her er afgørelserne

De to konkrete afgørelser, som Erhvervsstyrelsen nu har truffet, handler om fiberinfrastruktur og om kabel-tv-nettet.

På fiberområdet er der faktisk tale om, at man nu fjerner noget af den regulering, som TDC tidligere har været underlagt. 

Det skyldes, at Erhvervsstyrelsen kan konkludere, at den udvikling, der finder sted i nogle geografiske områder af landet, hvor andre selskaber end TDC har etableret fiberinfrastruktur, har haft en positiv indflydelse på konkurrencen.

“I disse områder fjernes de fiberrelaterede forpligtelser, som TDC hidtil har været pålagt,” lyder det fra Erhvervsstyrelsen.

Den anden afgørelse handler om TDC’s forpligtelser på kabel-tv-området. Også her fjernes nu noget af reguleringen:

“TDC har foretaget en betydelig omlægning af kabel-tv-nettet, der har givet forbrugerne mulighed for at modtage bredbånd uden samtidig at skulle modtage tv. I den forbindelse har TDC valgt at tilbyde et kommercielt engrosprodukt. Det erstatter den regulerede adgang.”

“De alternative selskabers adgang til TDC’s kabel-tv-net, vilkårene herfor og den konkurrencemæssige effekt vil fortsat blive fulgt tæt af Erhvervsstyrelsen gennem dialog med såvel TDC som alternative selskaber.”

Begge afgørelser træder i kraft den 17. november 2017. Du kan læse mere om afgørelserne her.

Læs også:

Danske teleselskaber gør status: Så meget mere data har kunderne brugt med de nye roamingregler

Nyt regnskab fra TDC: Kæmper hårdt for at stoppe nedturen - men mister omsætning og kunder

TDC om GlobalConnects opkøb af Nianet: Sådan vil TDC forsvare sig på erhvervsmarkedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere