Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

To vigtige afgørelser om reguleringen af TDC: Her er de nye regler for bredbånd over fiber og kabel-tv-net

To vigtige afgørelser fra Erhvervsstyrelsen handler om reguleringen af TDC og om rammerne på det danske bredbåndsmarked - især inden for fiber og bredbånd over kabel-tv-nettet.

TDC er som landets klart største teleselskab underlagt regulering på en lang række områder.

Denne regulering bliver dog løbende taget op til fornyet overvejelse hos myndighederne, og nu er der netop truffet to vigtige afgørelser, der handler om reguleringen af TDC og om rammerne på det danske bredbåndsmarked.

Afgørelserne er baseret på en analyse af bredbåndsmarkedet, og her skriver Erhvervsstyrelsen indledningsvist:

“Her konkluderer Erhvervsstyrelsen, at der fortsat er behov for reguleret adgang til TDC’s kobber- og fibernet på engrosmarkedet, hvis den velfungerende konkurrence på detailmarkedet skal opretholdes.”

“TDC pålægges foruden selve adgangsforpligtelsen også en række yderligere forpligtelser, der skal sikre rimelige vilkår og priser for adgangen. Blandt andet skal TDC fortsat tilbyde kobber- og fiberbaserede engrosprodukter til omkostningsbaserede priser, der fastsættes af Erhvervsstyrelsen.”

Her er afgørelserne

De to konkrete afgørelser, som Erhvervsstyrelsen nu har truffet, handler om fiberinfrastruktur og om kabel-tv-nettet.

På fiberområdet er der faktisk tale om, at man nu fjerner noget af den regulering, som TDC tidligere har været underlagt. 

Det skyldes, at Erhvervsstyrelsen kan konkludere, at den udvikling, der finder sted i nogle geografiske områder af landet, hvor andre selskaber end TDC har etableret fiberinfrastruktur, har haft en positiv indflydelse på konkurrencen.

“I disse områder fjernes de fiberrelaterede forpligtelser, som TDC hidtil har været pålagt,” lyder det fra Erhvervsstyrelsen.

Den anden afgørelse handler om TDC’s forpligtelser på kabel-tv-området. Også her fjernes nu noget af reguleringen:

“TDC har foretaget en betydelig omlægning af kabel-tv-nettet, der har givet forbrugerne mulighed for at modtage bredbånd uden samtidig at skulle modtage tv. I den forbindelse har TDC valgt at tilbyde et kommercielt engrosprodukt. Det erstatter den regulerede adgang.”

“De alternative selskabers adgang til TDC’s kabel-tv-net, vilkårene herfor og den konkurrencemæssige effekt vil fortsat blive fulgt tæt af Erhvervsstyrelsen gennem dialog med såvel TDC som alternative selskaber.”

Begge afgørelser træder i kraft den 17. november 2017. Du kan læse mere om afgørelserne her.

Læs også:

Danske teleselskaber gør status: Så meget mere data har kunderne brugt med de nye roamingregler

Nyt regnskab fra TDC: Kæmper hårdt for at stoppe nedturen - men mister omsætning og kunder

TDC om GlobalConnects opkøb af Nianet: Sådan vil TDC forsvare sig på erhvervsmarkedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere