Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC om GlobalConnects opkøb af Nianet: Sådan vil TDC forsvare sig på erhvervsmarkedet

TDC er under hårdt pres på erhvervsmarkedet, og konkurrencen står til at blive endnu mere intens med GlobalConnects opkøb af Nianet. TDC er dog klare til at forsvare sin position.

TDC’s erhvervsforretning gik tilbage med 8,5 procent i omsætningen i første halvår 2017 i forhold til første halvår sidste år. Dermed ligger den nu på lidt mere end 2,3 milliarder kroner.

Driftsresultatet, EBITDA, gik samtidig tilbage med 10,6 procent til 1,3 milliarder. Det fremgår af denne uges regnskab fra telekoncernen.

Læs mere om det her: Nyt regnskab fra TDC: Kæmper hårdt for at stoppe nedturen - men mister omsætning og kunder

TDC’s erhvervsforretning har været under hårdt pres i flere år efterhånden, og der er ikke noget, der tyder på, at den intense konkurrence på erhvervsmarkedet klinger af.

Tværtimod står TDC til at få en ny, stor konkurrent med GlobalConnects køb af Nianet.

Sådan vil TDC forsvare sig

De to danske selskaber har hidtil hver især ejet egne fibernet og datacentre og leveret bredbånd, hosting og cloud-services til danske erhvervskunder.

Med en sammensmeltning håber GlobalConnect og Nianet at kunne stå endnu bedre og stærkere på markedet - ikke mindst i konkurrencen med TDC.

Læs mere her: Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?

Koncerndirektør og CFO i TDC Group og Yousee, Stig Pastwa, siger til Computerworld, at TDC er opmærksom på, at der kan opstå en ny konkurrencesituation, men at TDC samtidig har gode muligheder for at forsvare sin posiion på det danske erhvervsmarked.

“Først og fremmest så er deres underskrift af en aftale stadig betinget af, at konkurrencemyndighederne skal kigge på det. Det kan jo falde ud på forskellig vis.”

“Men der er selvfølgelig dem og andre stærke konkurrenter inden for det her område. Men de dækker også kun en del af det, vi laver i vores erhvervsforretning,” lyder det fra Stig Pastwa.

“Vi har faktisk vækst hos nogle af de små og mindre kunder, som vi har været fokuseret på. Nu ser vi på, hvordan vi kan blive bedre til at lave en samlet løsning til også vores større erhvervskunder, hvor vi kan vokse med dem, og hvor de kan vælge til og fra inden for de store, samlede løsninger.”

“Vi kan se, at flere af vores konkurrenter har gode løsninger - men at det er på enkeltområder. Der skal vi selvfølgelig kunne konkurrere, men vi bør være endnu stærkere på de områder, hvor vi faktisk kan levere mange løsninger,” mener Stig Pastwa fra TDC Group.

Han nævner et eksempel på det:

“For eksempel en unified communication-løsning med et video-setup sammen med en Office 365-løsning og en god mobil- og bredbåndsløsning til erhvervskunden. Det er nogle af de ting, hvor vi har nogle strenge at spille på, som ikke så mange af vores konkurrenter har.”

“Men der er konkurrence - det er der ingen tvivl om.”

TDC er under pres

Det var i slutningen af juni, at GlobalConnect annoncerede, at virksomheden har tænkt sig at købe Nianet. Det kan du læse om her.

GlobalConnects opkøb af Nianet kommer efter, at Nianet med 2016-regnskabet leverede det bedste regnskab i selskabets historie.

Købet er af så stor en betydning, at det skal godkendes af de relevante konkurrencemyndigheder, før det kan blive en realitet.

Læs mere om det: GlobalConnects kæmpe-opkøb af Nianet skal nu granskes af konkurrencemyndighederne

Det er i øvrigt langt fra kun på erhvervsområdet, at TDC er udfordret.

TDC Groups omsætning i andet kvartal i år faldt med 2,9 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år til nu 5,1 milliarder kroner. Driftsresultatet gik tilbage med 2,8 procent til 2,1 milliarder.

TDC Group ender ud med et samlet overskud på 440 millioner kroner i kvartalet, hvilket er et fald på hele 22,1 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Ser man på halvårsregnskabet, er der tale om et fald på 11,5 procent i resultatet.

Læs også:

TDC Group barberer 300 millioner kroner af omkostningerne i 2017: Reducerer medarbejderstaben med 600 personer

GlobalConnects kæmpe-opkøb af Nianet skal nu granskes af konkurrencemyndighederne

Nyt regnskab fra TDC: Kæmper hårdt for at stoppe nedturen - men mister omsætning og kunder

Yousee-kunderne fik dyrere abonnementer -
nu syvdobler de dataforbruget i udlandet

Nye roamingregler medfører vildt boom i dataforbruget hos TDC's kunder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere