Artikel top billede

Eksperterne er ikke i tvivl: Her er den store plan med den nye Nokia 8-smartphone

HMD Global, der producerer Nokia-telefonerne, har en klar plan med den nye Nokia 8, vurderer analysefirma.

Interessen for den nye Nokia 8-smartphone, der blev præsenteret i denne uge, har været massiv - ikke mindst her på Computerworld, hvor mange læsere fortsat har et nært forhold til Nokia-brandet.

Læs mere om Nokia 8 her

Nokia 8 er en premium-smartphone med helt fornuftige specifikationer og en pris, der på det danske marked umiddelbart ser ud til at lande noget under de største producenternes tilsvarende topmodeller - omkring 4.500 kroner vurderer vi, at den kommer til at koste.

HMD Global, der leverer telefonerne, har dog stadig en udfordring, for nok er Nokia 8 en interessant smartphone, og prisen er relativt lav - men Nokias brand har ikke længere fordums styrke, og slet ikke når vi taler i premium-segmentet.

Derfor er det også lige præcis Nokia-brandet, som HMD Global vil forsøge at styrke med den nye Nokia 8. Det vurderer analysefirmaet IHS Markit.

“Nokia 8 er en vigtig lancering for HMD Global, der eksklusivt har licens til brandet, fordi den som en flagskibsmodel skal reetablere Nokia-brandet som værende premium og innovativt.”

Læs også: Indsigt: Tre vigtige konklusioner om Nokias splinternye top-smartphone

IHS Markit skriver i analysen, at sidste gang verden så en flagskibstelefon med Nokia-brandet, hed den Nokia Lumia 1520, og årstallet var 2013.

Netop fordi der er gået så lang tid, siden den telefon ramte markedet, er konsekvensen, at Nokia i dag stort set ikke har nogen tilstedeværelse i premium-segmentet.

“Uden et Nokia-flagskib, og en portefølje udelukkende med featuretelefoner og low- til mid range-telefoner, er det stort set umuligt for HMD at genopbygge Nokias brand,” skriver IHS Markit.

Prisen og kameraet bliver afgørende

Analysefirmaet vurderer, at HMD har set rigtigt ved ikke mindst at satse på et godt kamera i Nokia 8, fordi det også i 'gamle dage' var en styrke ved Nokias produkter.

Det er dog også langt sværere i dag at skille sig ud på den front.

“Hardwarespecifikationer er ikke nok. HMD skal have fremragende software for på en intelligent måde at kombinere output fra begge kameraer bagpå og kunne levere de bedste billeder.”

IHS Markit skriver, at ikke mindst prissætningen bliver afgørende for, om Nokia 8 bliver en succes.

“Nokia 8’s succes vil afhænge lige så meget af prissætningen som af Nokia-brandet,” skriver IHS Markit, der som udgangspunkt mener, at de 599 euro, Nokia 8 skal koste, er en fornuftigt pris.

Men samtidig skal HMD Global være klar til at justere prisen, hvis det viser sig at være nødvendigt, mener analysefirmaet. 

Læs også:

Indsigt: Tre vigtige konklusioner om Nokias splinternye top-smartphone

Her er Nokias comeback-telefon: Masser af kræfter til fornuftig pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.