Artikel top billede

Eksperterne er ikke i tvivl: Her er den store plan med den nye Nokia 8-smartphone

HMD Global, der producerer Nokia-telefonerne, har en klar plan med den nye Nokia 8, vurderer analysefirma.

Interessen for den nye Nokia 8-smartphone, der blev præsenteret i denne uge, har været massiv - ikke mindst her på Computerworld, hvor mange læsere fortsat har et nært forhold til Nokia-brandet.

Læs mere om Nokia 8 her

Nokia 8 er en premium-smartphone med helt fornuftige specifikationer og en pris, der på det danske marked umiddelbart ser ud til at lande noget under de største producenternes tilsvarende topmodeller - omkring 4.500 kroner vurderer vi, at den kommer til at koste.

HMD Global, der leverer telefonerne, har dog stadig en udfordring, for nok er Nokia 8 en interessant smartphone, og prisen er relativt lav - men Nokias brand har ikke længere fordums styrke, og slet ikke når vi taler i premium-segmentet.

Derfor er det også lige præcis Nokia-brandet, som HMD Global vil forsøge at styrke med den nye Nokia 8. Det vurderer analysefirmaet IHS Markit.

“Nokia 8 er en vigtig lancering for HMD Global, der eksklusivt har licens til brandet, fordi den som en flagskibsmodel skal reetablere Nokia-brandet som værende premium og innovativt.”

Læs også: Indsigt: Tre vigtige konklusioner om Nokias splinternye top-smartphone

IHS Markit skriver i analysen, at sidste gang verden så en flagskibstelefon med Nokia-brandet, hed den Nokia Lumia 1520, og årstallet var 2013.

Netop fordi der er gået så lang tid, siden den telefon ramte markedet, er konsekvensen, at Nokia i dag stort set ikke har nogen tilstedeværelse i premium-segmentet.

“Uden et Nokia-flagskib, og en portefølje udelukkende med featuretelefoner og low- til mid range-telefoner, er det stort set umuligt for HMD at genopbygge Nokias brand,” skriver IHS Markit.

Prisen og kameraet bliver afgørende

Analysefirmaet vurderer, at HMD har set rigtigt ved ikke mindst at satse på et godt kamera i Nokia 8, fordi det også i 'gamle dage' var en styrke ved Nokias produkter.

Det er dog også langt sværere i dag at skille sig ud på den front.

“Hardwarespecifikationer er ikke nok. HMD skal have fremragende software for på en intelligent måde at kombinere output fra begge kameraer bagpå og kunne levere de bedste billeder.”

IHS Markit skriver, at ikke mindst prissætningen bliver afgørende for, om Nokia 8 bliver en succes.

“Nokia 8’s succes vil afhænge lige så meget af prissætningen som af Nokia-brandet,” skriver IHS Markit, der som udgangspunkt mener, at de 599 euro, Nokia 8 skal koste, er en fornuftigt pris.

Men samtidig skal HMD Global være klar til at justere prisen, hvis det viser sig at være nødvendigt, mener analysefirmaet. 

Læs også:

Indsigt: Tre vigtige konklusioner om Nokias splinternye top-smartphone

Her er Nokias comeback-telefon: Masser af kræfter til fornuftig pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere