Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Blæser til kamp mod VPN: Kæmpe e-handelsplatform må ikke sælge VPN-løsninger

Kinesiske myndigheder har for nylig bedt Apple om at fjerne VPN-applikationer fra den kinesiske udgave af App Store. Nu skal også Alibaba fjerne VPN-forhandlere.

Den enorme handelsplatform Alibaba, der er en kinesisk pendant til Amazon, skal fjerne alle forhandlere af VPN-tjenester fra sin platform.

Det skriver BBC.

Kinesiske myndigheder beordrede for nylig Apple til at fjerne VPN-applikationer fra sin kinesiske App Store, og nu forbydes Alibaba altså at samarbejde med virksomheder, der sælger VPN.

"Vi har beordret fem hjemmesider at rydde grundigt op i skadelig information, lukke de konti, der er knyttet til samme information og redegøre for oprydningen inden en fastsat deadline," lyder det fra den kinesiske cyber-myndighed Cyberspace Administration of China (CAC).

Putin bekriger privacy

Også i Rusland går man benhårdt efter værktøjer, der kan omgå statens internetcensur og præsident Vladimir Putin underskrev for nylig en lov, der skal tage pusten ud af VPN.

Selvom det ikke specifikt bliver forbudt at tilbyde VPN, så bliver det ifølge den nye lov forbudt at facilitere adgang til hjemmesider, der er uønskede af det russiske styre.

Man må således gerne tilbyde VPN-tjenester i Rusland, hvis man blokerer for adgangen til de hjemmesider, Putin regeringen er imod.

Læs også: 

Rusland slår ned på VPN: Putin har underskrevet kontroversiel lov mod anonym internetbrowsing

Apple fjerner [b]VPN fra App Store: "Vi følger bare kinesisk lov"
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere