Artikel top billede

Blæser til kamp mod VPN: Kæmpe e-handelsplatform må ikke sælge VPN-løsninger

Kinesiske myndigheder har for nylig bedt Apple om at fjerne VPN-applikationer fra den kinesiske udgave af App Store. Nu skal også Alibaba fjerne VPN-forhandlere.

Den enorme handelsplatform Alibaba, der er en kinesisk pendant til Amazon, skal fjerne alle forhandlere af VPN-tjenester fra sin platform.

Det skriver BBC.

Kinesiske myndigheder beordrede for nylig Apple til at fjerne VPN-applikationer fra sin kinesiske App Store, og nu forbydes Alibaba altså at samarbejde med virksomheder, der sælger VPN.

"Vi har beordret fem hjemmesider at rydde grundigt op i skadelig information, lukke de konti, der er knyttet til samme information og redegøre for oprydningen inden en fastsat deadline," lyder det fra den kinesiske cyber-myndighed Cyberspace Administration of China (CAC).

Putin bekriger privacy

Også i Rusland går man benhårdt efter værktøjer, der kan omgå statens internetcensur og præsident Vladimir Putin underskrev for nylig en lov, der skal tage pusten ud af VPN.

Selvom det ikke specifikt bliver forbudt at tilbyde VPN, så bliver det ifølge den nye lov forbudt at facilitere adgang til hjemmesider, der er uønskede af det russiske styre.

Man må således gerne tilbyde VPN-tjenester i Rusland, hvis man blokerer for adgangen til de hjemmesider, Putin regeringen er imod.

Læs også: 

Rusland slår ned på VPN: Putin har underskrevet kontroversiel lov mod anonym internetbrowsing

Apple fjerner [b]VPN fra App Store: "Vi følger bare kinesisk lov"
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere