Artikel top billede

Blæser til kamp mod VPN: Kæmpe e-handelsplatform må ikke sælge VPN-løsninger

Kinesiske myndigheder har for nylig bedt Apple om at fjerne VPN-applikationer fra den kinesiske udgave af App Store. Nu skal også Alibaba fjerne VPN-forhandlere.

Den enorme handelsplatform Alibaba, der er en kinesisk pendant til Amazon, skal fjerne alle forhandlere af VPN-tjenester fra sin platform.

Det skriver BBC.

Kinesiske myndigheder beordrede for nylig Apple til at fjerne VPN-applikationer fra sin kinesiske App Store, og nu forbydes Alibaba altså at samarbejde med virksomheder, der sælger VPN.

"Vi har beordret fem hjemmesider at rydde grundigt op i skadelig information, lukke de konti, der er knyttet til samme information og redegøre for oprydningen inden en fastsat deadline," lyder det fra den kinesiske cyber-myndighed Cyberspace Administration of China (CAC).

Putin bekriger privacy

Også i Rusland går man benhårdt efter værktøjer, der kan omgå statens internetcensur og præsident Vladimir Putin underskrev for nylig en lov, der skal tage pusten ud af VPN.

Selvom det ikke specifikt bliver forbudt at tilbyde VPN, så bliver det ifølge den nye lov forbudt at facilitere adgang til hjemmesider, der er uønskede af det russiske styre.

Man må således gerne tilbyde VPN-tjenester i Rusland, hvis man blokerer for adgangen til de hjemmesider, Putin regeringen er imod.

Læs også: 

Rusland slår ned på VPN: Putin har underskrevet kontroversiel lov mod anonym internetbrowsing

Apple fjerner [b]VPN fra App Store: "Vi følger bare kinesisk lov"
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere