Artikel top billede

Fyringer hos Telenor i Danmark: Stort antal medarbejdere mister jobbet

Telenor Danmark gennemfører en stor fyringsrunde i et forsøg på at forenkle forretningen.

Telenor har i dag tirsdag gennemført en større fyringsrunde. 
Det sker som et led i en omfattende reorganisering.

"Ændringerne medfører, at 54 medarbejdere og ledere på tværs af organisationen opsiges, samtidig med at der nedlægges 31 åbne stillinger," oplyser Telenor. 

Telenor Danmark forklarer i en pressemeddelelse, at reorganisering finder sted for at skabe en mere enkel, agil og omkostningseffektiv virksomhed.

"Med ændringerne ønsker Telenor at styrke sine kundevendte funktioner ved etablering af nye teams, der skal videreudvikle den samlede kunderejse og sikre, at de digitale kundeoplevelser bliver endnu bedre."

"Som et led i dette øgede fokus på kundens oplevelser med Telenor investereres der i 19 nye stillinger."

"For at styrke udviklingen af fremtidens kunderejser investeres der samtidig i en række nye kompetencer indenfor bl.a. digitalisering og big data-analytics. Endelig indgår Telenor via TT-Netværket et strategisk partnerskab med Nokia."

Gør organisationen enklere

Telenor forklarer, at selskabet forsøger at skabe en mere enkel organisation og udnytte synergier på tværs af afdelinger

"Det betyder, at 54 medarbejdere opsiges, mens 31 stillinger i organisationen nedlægges. Afskedigelserne rammer i langt overvejende grad stabsfunktioner, som ikke har direkte kontakt med Telenors kunder."

Administrerende direktør i Telenor Danmark, Jesper Hansen, udtaler om reorganiseringen:

”Vi ønsker at skabe et stærkere, mere kundeorienteret og dynamisk Telenor, ikke bare en slankere virksomhed. Vi har set et behov for at omorganisere os, så vi øger effektiviteten og samler ansvaret for kundeoplevelser ét sted."

"Derfor investerer vi både i nye kritiske kompetencer, men fjerner også en række nuværende stillinger og ledelseslag. Det betyder desværre, at vi siger farvel til dygtige og kompetente medarbejdere på tværs af organisationen, og det er en svær, men nødvendig øvelse.”

Har udskiftet it-systemer

Direktøren fremhæver, at Telenor siden 2015 har arbejdet på et omfattende it-transformationsprojekt med udskiftning af virksomhedens it-systemer. Sideløbende med det har Telenor arbejdet på at digitalisere og simplificere forretningen.

”Det har været en hård rejse for både os og kunderne at foretage en så omfattende oprydning af vores forretning, og vi har i perioder ikke været gode nok til at tage hånd om vores kunder."

"Med dagens reorganisering ønsker vi at skifte gear og tage hul på næste etape mod at blive en mere enkel og handlekraftig organisation, der er bedre til at forstå vores kunder, og hvad de har brug for. Det er ganske enkelt en nødvendighed, når vi opererer i et så konkurrencepræget marked som det danske, at vi prioriterer de områder, som skaber størst værdi for vores kunder,” udtaler Jesper Hansen.

Læs også:

Telenor har vendt alvorlig krise i Danmark til fremgang: Nu vælter det ind med kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere