Artikel top billede

Fyringer hos Telenor i Danmark: Stort antal medarbejdere mister jobbet

Telenor Danmark gennemfører en stor fyringsrunde i et forsøg på at forenkle forretningen.

Telenor har i dag tirsdag gennemført en større fyringsrunde. 
Det sker som et led i en omfattende reorganisering.

"Ændringerne medfører, at 54 medarbejdere og ledere på tværs af organisationen opsiges, samtidig med at der nedlægges 31 åbne stillinger," oplyser Telenor. 

Telenor Danmark forklarer i en pressemeddelelse, at reorganisering finder sted for at skabe en mere enkel, agil og omkostningseffektiv virksomhed.

"Med ændringerne ønsker Telenor at styrke sine kundevendte funktioner ved etablering af nye teams, der skal videreudvikle den samlede kunderejse og sikre, at de digitale kundeoplevelser bliver endnu bedre."

"Som et led i dette øgede fokus på kundens oplevelser med Telenor investereres der i 19 nye stillinger."

"For at styrke udviklingen af fremtidens kunderejser investeres der samtidig i en række nye kompetencer indenfor bl.a. digitalisering og big data-analytics. Endelig indgår Telenor via TT-Netværket et strategisk partnerskab med Nokia."

Gør organisationen enklere

Telenor forklarer, at selskabet forsøger at skabe en mere enkel organisation og udnytte synergier på tværs af afdelinger

"Det betyder, at 54 medarbejdere opsiges, mens 31 stillinger i organisationen nedlægges. Afskedigelserne rammer i langt overvejende grad stabsfunktioner, som ikke har direkte kontakt med Telenors kunder."

Administrerende direktør i Telenor Danmark, Jesper Hansen, udtaler om reorganiseringen:

”Vi ønsker at skabe et stærkere, mere kundeorienteret og dynamisk Telenor, ikke bare en slankere virksomhed. Vi har set et behov for at omorganisere os, så vi øger effektiviteten og samler ansvaret for kundeoplevelser ét sted."

"Derfor investerer vi både i nye kritiske kompetencer, men fjerner også en række nuværende stillinger og ledelseslag. Det betyder desværre, at vi siger farvel til dygtige og kompetente medarbejdere på tværs af organisationen, og det er en svær, men nødvendig øvelse.”

Har udskiftet it-systemer

Direktøren fremhæver, at Telenor siden 2015 har arbejdet på et omfattende it-transformationsprojekt med udskiftning af virksomhedens it-systemer. Sideløbende med det har Telenor arbejdet på at digitalisere og simplificere forretningen.

”Det har været en hård rejse for både os og kunderne at foretage en så omfattende oprydning af vores forretning, og vi har i perioder ikke været gode nok til at tage hånd om vores kunder."

"Med dagens reorganisering ønsker vi at skifte gear og tage hul på næste etape mod at blive en mere enkel og handlekraftig organisation, der er bedre til at forstå vores kunder, og hvad de har brug for. Det er ganske enkelt en nødvendighed, når vi opererer i et så konkurrencepræget marked som det danske, at vi prioriterer de områder, som skaber størst værdi for vores kunder,” udtaler Jesper Hansen.

Læs også:

Telenor har vendt alvorlig krise i Danmark til fremgang: Nu vælter det ind med kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.