Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-fejl koster dyrt for Scandinavian Tobacco Company / Simcorp-chef roser regeringsplan om aktier til medarbejdere / Region H sender kæmpe netværksordre i udbud

It-fejl koster dyrt for Scandinavian Tobacco Company. Simcorp-chef roser regeringsplan om aktier til medarbejdere. Region H sender kæmpe netværksordre i udbud. Dom ventes i dag i spektakulær retssag mod øverste ledelse i Samsung

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen.

It-fejl koster dyrt for Scandinavian Tobacco Company

En stribe fejl i forbindelse med implementeringen af nye it-systemer i selskabet Cigars International har givet danske Scandinavian Tobacco Company (STG) store økonomiske problemer, skriver Børsen.

Ifølge avisen har problemerne kostet markedsandele og øgede omkostninger. 10.000 kunder handler dagligt med selskabet, så der er kontant afregning, hvis noget ikke fungerer.

Direktør Niels Frederiksen siger til avisen, at STG ikke har været god nok til at forberede sig på implementeringen af de nye systemer.

“Vi fik hurtigt fikset de grundlæggende problemer, men vi har skabt nogle andre problemer, fordi vi i en periode ikke har fået bestilt til lager,” siger administrerende direktør Niels Frederiksen til avisen.

Simcorp-chef roser regeringsplan om aktier til medarbejdere

Klaus Holse, administrerende direktør i Simcorp, roser regeringens udspil om at fremme udstedelsen af medarbejderaktier.

“Det er positivt, hvis regeringen gør det muligt for medarbejderen at få en større del af deres løn i aktier og vente med beskatning, til aktierne bliver solgt,” siger han til Børsen.

Han siger, at han gerne vil have et sammenfald mellem aktionærernes og medarbejdernes interesser.

Region H sender kæmpe netværksordre i udbud

Region H sender igen opgaven om at levere og håndtere netværk i regionen i udbud. Opgaven dækker drift, support, overvågning, vedligeholdelse og udvikling af netværket, der blandt andet skal dække syv hospitaler i regionen.

Du kan se hele udbuddet her.

“Region Hovedstaden forventer at ansøgere, som ønsker at afgive tilbud, har en vis størrelse og erfaring for at kunne håndtere den omfattende driftsydelse og understøtte nybyggeri/ombygning med tilstrækkeligt beredskab og leverancesikkerhed,” skriver regionen.

Dom ventes i dag i spektakulær retssag mod øverste ledelse i Samsung

Efter en lang og spektakulær retssag ventes dommen i dag at falde over Lee Jae-young, næstformand for mægtige Samsung Electronics, som han de facto har ledet, og barnebarn af Samsungs grundlægger - og søn af selskabets formand, Lee Kun-hee.

Lee-familien er bag verdens rigeste, og 49-årige Lee Jae-young har siddet på anklagebænken på anklage om at være involveret i en meget omfattende bestikkelsessag med tråde helt op til Sydkoreas regering og tidligere præsident Park Geun-hye, der også er blevet anklaget for korruption.

Anklageren har krævet 12 års fængsel til Sydkoreas mægtigste forretningsmand, mens den tidligere præsident risikerer fængsel på op til livsstid..
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere