Artikel top billede

Morgen-briefing: It-fejl koster dyrt for Scandinavian Tobacco Company / Simcorp-chef roser regeringsplan om aktier til medarbejdere / Region H sender kæmpe netværksordre i udbud

It-fejl koster dyrt for Scandinavian Tobacco Company. Simcorp-chef roser regeringsplan om aktier til medarbejdere. Region H sender kæmpe netværksordre i udbud. Dom ventes i dag i spektakulær retssag mod øverste ledelse i Samsung

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen.

It-fejl koster dyrt for Scandinavian Tobacco Company

En stribe fejl i forbindelse med implementeringen af nye it-systemer i selskabet Cigars International har givet danske Scandinavian Tobacco Company (STG) store økonomiske problemer, skriver Børsen.

Ifølge avisen har problemerne kostet markedsandele og øgede omkostninger. 10.000 kunder handler dagligt med selskabet, så der er kontant afregning, hvis noget ikke fungerer.

Direktør Niels Frederiksen siger til avisen, at STG ikke har været god nok til at forberede sig på implementeringen af de nye systemer.

“Vi fik hurtigt fikset de grundlæggende problemer, men vi har skabt nogle andre problemer, fordi vi i en periode ikke har fået bestilt til lager,” siger administrerende direktør Niels Frederiksen til avisen.

Simcorp-chef roser regeringsplan om aktier til medarbejdere

Klaus Holse, administrerende direktør i Simcorp, roser regeringens udspil om at fremme udstedelsen af medarbejderaktier.

“Det er positivt, hvis regeringen gør det muligt for medarbejderen at få en større del af deres løn i aktier og vente med beskatning, til aktierne bliver solgt,” siger han til Børsen.

Han siger, at han gerne vil have et sammenfald mellem aktionærernes og medarbejdernes interesser.

Region H sender kæmpe netværksordre i udbud

Region H sender igen opgaven om at levere og håndtere netværk i regionen i udbud. Opgaven dækker drift, support, overvågning, vedligeholdelse og udvikling af netværket, der blandt andet skal dække syv hospitaler i regionen.

Du kan se hele udbuddet her.

“Region Hovedstaden forventer at ansøgere, som ønsker at afgive tilbud, har en vis størrelse og erfaring for at kunne håndtere den omfattende driftsydelse og understøtte nybyggeri/ombygning med tilstrækkeligt beredskab og leverancesikkerhed,” skriver regionen.

Dom ventes i dag i spektakulær retssag mod øverste ledelse i Samsung

Efter en lang og spektakulær retssag ventes dommen i dag at falde over Lee Jae-young, næstformand for mægtige Samsung Electronics, som han de facto har ledet, og barnebarn af Samsungs grundlægger - og søn af selskabets formand, Lee Kun-hee.

Lee-familien er bag verdens rigeste, og 49-årige Lee Jae-young har siddet på anklagebænken på anklage om at være involveret i en meget omfattende bestikkelsessag med tråde helt op til Sydkoreas regering og tidligere præsident Park Geun-hye, der også er blevet anklaget for korruption.

Anklageren har krævet 12 års fængsel til Sydkoreas mægtigste forretningsmand, mens den tidligere præsident risikerer fængsel på op til livsstid..
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere