Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-fejl koster dyrt for Scandinavian Tobacco Company / Simcorp-chef roser regeringsplan om aktier til medarbejdere / Region H sender kæmpe netværksordre i udbud

It-fejl koster dyrt for Scandinavian Tobacco Company. Simcorp-chef roser regeringsplan om aktier til medarbejdere. Region H sender kæmpe netværksordre i udbud. Dom ventes i dag i spektakulær retssag mod øverste ledelse i Samsung

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen.

It-fejl koster dyrt for Scandinavian Tobacco Company

En stribe fejl i forbindelse med implementeringen af nye it-systemer i selskabet Cigars International har givet danske Scandinavian Tobacco Company (STG) store økonomiske problemer, skriver Børsen.

Ifølge avisen har problemerne kostet markedsandele og øgede omkostninger. 10.000 kunder handler dagligt med selskabet, så der er kontant afregning, hvis noget ikke fungerer.

Direktør Niels Frederiksen siger til avisen, at STG ikke har været god nok til at forberede sig på implementeringen af de nye systemer.

“Vi fik hurtigt fikset de grundlæggende problemer, men vi har skabt nogle andre problemer, fordi vi i en periode ikke har fået bestilt til lager,” siger administrerende direktør Niels Frederiksen til avisen.

Simcorp-chef roser regeringsplan om aktier til medarbejdere

Klaus Holse, administrerende direktør i Simcorp, roser regeringens udspil om at fremme udstedelsen af medarbejderaktier.

“Det er positivt, hvis regeringen gør det muligt for medarbejderen at få en større del af deres løn i aktier og vente med beskatning, til aktierne bliver solgt,” siger han til Børsen.

Han siger, at han gerne vil have et sammenfald mellem aktionærernes og medarbejdernes interesser.

Region H sender kæmpe netværksordre i udbud

Region H sender igen opgaven om at levere og håndtere netværk i regionen i udbud. Opgaven dækker drift, support, overvågning, vedligeholdelse og udvikling af netværket, der blandt andet skal dække syv hospitaler i regionen.

Du kan se hele udbuddet her.

“Region Hovedstaden forventer at ansøgere, som ønsker at afgive tilbud, har en vis størrelse og erfaring for at kunne håndtere den omfattende driftsydelse og understøtte nybyggeri/ombygning med tilstrækkeligt beredskab og leverancesikkerhed,” skriver regionen.

Dom ventes i dag i spektakulær retssag mod øverste ledelse i Samsung

Efter en lang og spektakulær retssag ventes dommen i dag at falde over Lee Jae-young, næstformand for mægtige Samsung Electronics, som han de facto har ledet, og barnebarn af Samsungs grundlægger - og søn af selskabets formand, Lee Kun-hee.

Lee-familien er bag verdens rigeste, og 49-årige Lee Jae-young har siddet på anklagebænken på anklage om at være involveret i en meget omfattende bestikkelsessag med tråde helt op til Sydkoreas regering og tidligere præsident Park Geun-hye, der også er blevet anklaget for korruption.

Anklageren har krævet 12 års fængsel til Sydkoreas mægtigste forretningsmand, mens den tidligere præsident risikerer fængsel på op til livsstid..




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere