Artikel top billede

Dommen falder i dag: 1.500 Uber-chauffører risikerer at blive straffet i Danmark

Københavns Byret afsiger mandag dom i fire sager mod danske Uber-chauffører. Sagen kan få betydning for yderligere 1500 sigtede.

Når byretten i København mandag afsiger dom i sager mod fire danske Uber-chauffører, kan det får stor betydning for en hel del af deres tidligere kollegaer.

Københavns Politi har nemlig i de seneste måneder sigtet hele 1.500 Uber-chauffører for brud på taxiloven og for at have kørt uden erhvervskørekort.

Ender mandagens fire sager med at chaufførerne bliver dømt,  ser det sort ud for de resterende 1.500.

”De er sigtet for brud på taxilovgivningen og i en del tilfælde for at have kørt uden erhvervsmæssigt kørekort. Nu afventer vi, hvad rettens resultat er i de fire prøvesager,” siger advokaturchef Vibeke Thorkil-Jensen fra Københavns Politi til Finans.

Anklageren kræver, at de fire mandlige chauffører idømmes bøder på henholdsvis 590.000 kroner, 130.000 kroner, 70.000 kroner og 45.000 kroner, mens chaufførerne alle går efter frifindelse.

Ny CEO skal rense luften

Uber har i længere tid været centrum for en række større og mindre skandaler, der har handlet om alt fra sexchikane til konflikter med lokale skattemyndigheder.

Det fik i sommer CEO Travis Kalanick til at trække sig, og siden har virksomhedens bestyrelse haft svært ved at finde en ny topchef.

Både Meg Whitman fra Hewlett Packard Enterprise og Jeff Immelt fra General Electric har været nævnt som kandidater, men mandag morgen kom det frem, Expedia-chefen Dara Khosrowshahi står til at blive nye CEO.

Læs også: Magtkamp i Uber-toppen: Kontroversiel CEO planlægger comeback
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere