Artikel top billede

Dommen falder i dag: 1.500 Uber-chauffører risikerer at blive straffet i Danmark

Københavns Byret afsiger mandag dom i fire sager mod danske Uber-chauffører. Sagen kan få betydning for yderligere 1500 sigtede.

Når byretten i København mandag afsiger dom i sager mod fire danske Uber-chauffører, kan det får stor betydning for en hel del af deres tidligere kollegaer.

Københavns Politi har nemlig i de seneste måneder sigtet hele 1.500 Uber-chauffører for brud på taxiloven og for at have kørt uden erhvervskørekort.

Ender mandagens fire sager med at chaufførerne bliver dømt,  ser det sort ud for de resterende 1.500.

”De er sigtet for brud på taxilovgivningen og i en del tilfælde for at have kørt uden erhvervsmæssigt kørekort. Nu afventer vi, hvad rettens resultat er i de fire prøvesager,” siger advokaturchef Vibeke Thorkil-Jensen fra Københavns Politi til Finans.

Anklageren kræver, at de fire mandlige chauffører idømmes bøder på henholdsvis 590.000 kroner, 130.000 kroner, 70.000 kroner og 45.000 kroner, mens chaufførerne alle går efter frifindelse.

Ny CEO skal rense luften

Uber har i længere tid været centrum for en række større og mindre skandaler, der har handlet om alt fra sexchikane til konflikter med lokale skattemyndigheder.

Det fik i sommer CEO Travis Kalanick til at trække sig, og siden har virksomhedens bestyrelse haft svært ved at finde en ny topchef.

Både Meg Whitman fra Hewlett Packard Enterprise og Jeff Immelt fra General Electric har været nævnt som kandidater, men mandag morgen kom det frem, Expedia-chefen Dara Khosrowshahi står til at blive nye CEO.

Læs også: Magtkamp i Uber-toppen: Kontroversiel CEO planlægger comeback
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere