Artikel top billede

Dommen falder i dag: 1.500 Uber-chauffører risikerer at blive straffet i Danmark

Københavns Byret afsiger mandag dom i fire sager mod danske Uber-chauffører. Sagen kan få betydning for yderligere 1500 sigtede.

Når byretten i København mandag afsiger dom i sager mod fire danske Uber-chauffører, kan det får stor betydning for en hel del af deres tidligere kollegaer.

Københavns Politi har nemlig i de seneste måneder sigtet hele 1.500 Uber-chauffører for brud på taxiloven og for at have kørt uden erhvervskørekort.

Ender mandagens fire sager med at chaufførerne bliver dømt,  ser det sort ud for de resterende 1.500.

”De er sigtet for brud på taxilovgivningen og i en del tilfælde for at have kørt uden erhvervsmæssigt kørekort. Nu afventer vi, hvad rettens resultat er i de fire prøvesager,” siger advokaturchef Vibeke Thorkil-Jensen fra Københavns Politi til Finans.

Anklageren kræver, at de fire mandlige chauffører idømmes bøder på henholdsvis 590.000 kroner, 130.000 kroner, 70.000 kroner og 45.000 kroner, mens chaufførerne alle går efter frifindelse.

Ny CEO skal rense luften

Uber har i længere tid været centrum for en række større og mindre skandaler, der har handlet om alt fra sexchikane til konflikter med lokale skattemyndigheder.

Det fik i sommer CEO Travis Kalanick til at trække sig, og siden har virksomhedens bestyrelse haft svært ved at finde en ny topchef.

Både Meg Whitman fra Hewlett Packard Enterprise og Jeff Immelt fra General Electric har været nævnt som kandidater, men mandag morgen kom det frem, Expedia-chefen Dara Khosrowshahi står til at blive nye CEO.

Læs også: Magtkamp i Uber-toppen: Kontroversiel CEO planlægger comeback
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere