Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nye barske regler: Nu er det endegyldigt slut med online-privatliv i Kina

Anonymiteten er truet på nettet i Kina. Fra 1. oktober skal onlinetjenester registrere alle brugere og overvåge alt "ulovligt" indhold.

Anonyme debattører kan være en plage på nettet. Det gælder uanset om de sidder i kælderen under et russisk propaganda-bureau og sprøjter Putin-venlige indlæg ud eller når Jens fra Viborg verbalt overfalder andre på avisernes debatfora.

Alligevel er muligheden til at være anonym på nettet og udbyderes mulighed for at tillade anonyme debattører en fundamental del af internettet som vi kender det.

Fra 1. oktober er det dog ifølge TechCrunch slut med anonymiteten på det kinesiske net.

Ifølge TechCrunchs oplysninger betyder de nye regler, at internet-baserede firmaer fremover skal have verificerede kontaktoplysninger fra brugere, når de tilmelde sig.

Og at de fremover straks skal underrette myndighederne hvis de oplever at brugerne dele ulovligt indhold - hvilket i den kinesiske étpartistat dækker over en lang række emner. Herunder at dele information der ”truer den nationale enhed” eller hvis du deler oplysninger om pornografi og hasardspil.

Den nye kinesiske lovgivning den seneste i en række af nye udspil, som skal gøre det lettere at identificere netbrugere.

For under en uge siden kunne BBC fortælle, at handelsplatformen Alibaba ikke længere må formidle salg af VPN-løsninger.

Ud over Kina har også Rusland netop forbudt VPN-tjenester for at begrænse adgangen til internetindhold, som myndighederne ikke mener deres borgere skal have adgang til.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.