Artikel top billede

Nye barske regler: Nu er det endegyldigt slut med online-privatliv i Kina

Anonymiteten er truet på nettet i Kina. Fra 1. oktober skal onlinetjenester registrere alle brugere og overvåge alt "ulovligt" indhold.

Anonyme debattører kan være en plage på nettet. Det gælder uanset om de sidder i kælderen under et russisk propaganda-bureau og sprøjter Putin-venlige indlæg ud eller når Jens fra Viborg verbalt overfalder andre på avisernes debatfora.

Alligevel er muligheden til at være anonym på nettet og udbyderes mulighed for at tillade anonyme debattører en fundamental del af internettet som vi kender det.

Fra 1. oktober er det dog ifølge TechCrunch slut med anonymiteten på det kinesiske net.

Ifølge TechCrunchs oplysninger betyder de nye regler, at internet-baserede firmaer fremover skal have verificerede kontaktoplysninger fra brugere, når de tilmelde sig.

Og at de fremover straks skal underrette myndighederne hvis de oplever at brugerne dele ulovligt indhold - hvilket i den kinesiske étpartistat dækker over en lang række emner. Herunder at dele information der ”truer den nationale enhed” eller hvis du deler oplysninger om pornografi og hasardspil.

Den nye kinesiske lovgivning den seneste i en række af nye udspil, som skal gøre det lettere at identificere netbrugere.

For under en uge siden kunne BBC fortælle, at handelsplatformen Alibaba ikke længere må formidle salg af VPN-løsninger.

Ud over Kina har også Rusland netop forbudt VPN-tjenester for at begrænse adgangen til internetindhold, som myndighederne ikke mener deres borgere skal have adgang til.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere