Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple præsenterer ny iPhone om to uger / FDIH bekymret: Fire af de fem mest populære e-butikker i Danmark er udenlandske / Facebook: Vi tager nyt skridt mod falske nyheder / Internetskat på vej i Frankrig og Tyskland

Apple præsenterer ny iPhone om to uger. FDIH bekymret: Fire af de fem mest populære e-butikker i Danmark er udenlandske. Facebook: Vi tager nyt skridt mod falske nyheder. Internetskat på vej i Frankrig og Tyskland. Samsung-chef anker dom på fem års fængsel. VW-ingeniør i fængsel for softwarefusk.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

Apple præsenterer ny iPhone om to uger

Apple er klar til at løfte sløret for den nye iPhone 8 - der angiveligt kommer til at hedde iPhone Pro - allerede om et par uger.

Ifølge amerikanske Dow Jones vil selskabet præsentere den nye telefon allerede 12. september.

Her vil Apple angiveligt samtidig løfte sløret for to andre telefon-opgraderinger, nemlig iPhone 7s og iPhone 7s Plus, et nyt 4K Apple TV samt et nyt Apple Watch.

Ifølge rygter vil iPhone Pro få en kæmpeskærm i hele telefonens bredde. Skærmen vil få ny flot farvegengivelse. Angiveligt vil fingergenkendelses-panelet komme til at sidde på bagsiden af telefonen, som dog også kommer til at understøtte ansigtsgenkendelse.

Prisen i Danmark kan meget vel komme til at ligge på omkring 10.000 kroner.

Du kan læse mere om Apple-eventet senere på cw.dk.

FDIH bekymret: Fire af de fem mest populære e-butikker i Danmark er udenlandske

Det går godt for e-handel i Danmark, lyder det fra FDIH, Foreningen for Dansk Internet Handel. 

Ifølge foreningens halvårsrapport handlede danskerne for 56,9 milliarder kroner i e-butikker i årets første seks måneder.

Der er dog grund til mild bekymring. For tre af de fire mest anvendte e-butikker i Danmark er udenlandske, nemlig - i nævnte rækkefølge - Zalando, eBay og Amazon. 

Kun Coop er med en tredje-plads med i Top 4. Halvdelen af de 20 mest anvendte netbutikker i Danmark er udenlandske.

“Det giver en del malurt i bægeret, at så mange penge hvert år forsvinder ud af landet, men det er desværre ikke overraskende. De danske netbutikker er hammerdygtige, men de står over for nogle gigantiske konkurrenter, der nyder godt af deres voldsomme størrelse i forbindelse med fragt, pris og markedsføring,” lyder det fra foreningens direktør, Niels Ralund.

14 procent af indkøbene bliver i øvrigt gennemført direkte fra mobiltelefonerne, og tallet stiger løbende.

“Det betyder, at hvis du som netbutik ikke er mobilklar, kan du godt vinke farvel til omsætningen,” lyder det fra direktøren.

Du kan læse mere om analysen her.

Facebook: Vi tager nyt skridt mod falske nyheder

Facebook vil med en ny opdatering forsøge at bremse udbredelsen af de omdiskuterede ‘fake news,’ der er links til opdigtede nyheder, som skal fremme bestemte ofte politiske eller kommercielle formål.

I en udsendt mail fra ‘Facebook PR Denmark’ til redaktionen, skriver selskabet, at det nu ‘introducerer nu en ny opdatering, der skal bidrage til at reducere spredningen af falske nyheder yderligere og fraholde aktører, der spreder falske nyheder, fra at tjene penge.’

Facebook skriver, at selskabet i forvejen ikke tillader, at annoncører ‘kører med annoncer, der linker til falske historier, og fremover vil det ikke være muligt at købe annoncer på Facebook, hvis en side gentagne gange har været med til at sprede historier, der af tredjeparts organisationer er blevet markeret som falske.’

Internetskat på vej i Frankrig og Tyskland

Frankrig og Tyskland vil indføre en ny skat for internetselskaber, som de mener skal betale skat i de lande, som de opererer i.

De to lande har samarbejdet om udformningen af skatten, som de vil præsentere i midten af september.

Skatten sigter ikke mindst mod store internationale selskaber som Google, Apple, Amazon, Facebook og andre, der i dag i vid udstrækning fakturerer en væsentlig del af deres omsætning fra deres europæiske hovedkvarter i det skattemæssigt meget billige Irland.

Frankrig og Tyskland mener, at selskaberne skal svare skat med deres omsætning som referencepunkt, hvilket skal udmønte sig i, at de betaler i alle de lande, hvor de tjener penge.

EU har også fokus på området.

Du kan læse mere om skattebetalinger her: Så meget (eller lidt) betaler it-giganterne i skat i Danmark

Samsung-chef anker dom på fem års fængsel

Samsungs magtfulde næstformand - og de facto-chef - vil ikke i fængsel.

Lee Jae-young anker derfor den dom på fem års fængsel, som han fik i slutningen af sidste uge for omfattende korruption og bestikkelse - blandt andet af Sydkoreas tidligere præsident, Park Geun-hye, der ligeledes står overfor en langvarig fængselsstraf.

Anklagemyndigheden havde oprindeligt krævet 12 års fængsel til Lee Jae-young, der er barnebarn af Samsungs stifter og en af Sydkoreas rigeste personer. Hans far, Lee Kun-hee, er bestyrelsesformand for selskabet.

Du kan læse mere om sagen her: Samsung-topchef og arving dømt for bestikkelse: Står til flere års fængsel.

VW-ingeniør i fængsel for softwarefusk

Den 63-årige VW-ingeniør James Liang er af en amerikansk domstol blevet idømt 40 måneders fængsel for at være ansvarlig for indstillingerne i softwaren i dieselbiler fra VW, der udløste den såkaldte diesel-gate.

Softwaren i bilen var indstillet på en måde, der gjorde, at bilerne så ud til at udlede mindre kvælstof end det egentlig var tilfældet.

James Liang havde på forhånd erklæret sig skyldig i sagen, som VW arbejder hårdt på at lægge bag sig.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Netcompany A/S

IT Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere