Artikel top billede

Regeringen vil støtte dele-økonomi med 100 millioner kroner om året - flere store planer på trapperne

I de kommende måneder vil regeringen løfte sløret for flere digitale planer, der skal sætte skub i både digitalisering og dele-økonomi.

Regeringen vil med flere forskellige forslag have mere gang i den digitale udvikling i Danmark.

Det fremgår af regeringens nye vækst-plan, ‘Sammen om fremtidens virksomheder,’ som regeringen har præsenteret onsdag.

Her fremgår det, at regeringen vil afsætte 125 millioner kroner om året fra næste år og til 2025 til at fremme det, som kaldes en ‘digital strategi.’

Det er en plan, som ventes offentliggjort inden for de kommende måneder, og som kommer til at tage udgangspunkt i de forslag, som Det Digitale Vækstpanel præsenterede i foråret med en række konkrete forslag.

Disse forslag kan du læse mere om her: Her er opskriften på Danmarks digitale fremtid: 33 anbefalinger til regeringen.

Regeringen vil også inden for de kommende måneder præsentere det, som den kalder en ‘del-økonomisk strategi.’

“Danmark skal udnytte deleøkonomiens potentiale både som drivkraft for vækst og innovation og som løftestang til en bedre udnyttelse af kapitalapparat og ressourcer,” hedder det.

Konkret vil regeringen bruge 100 millioner kroner om året på at fremme del-økonomi i blandt andet ‘velfungerende markeder med gode betingelser for tillid, flere valgmulgiehder og konkurrence,” som hdet hedder.

De 100 millioner kroner skal ikke mindst afsættes til forskellige skatte-initiativer, hedder det. Det fremgår ikke, hvilke konkret initiativer, der kan være tale om.

Sikkert er det dog, at netop skatten har været central i den omfattende ballade om dele-tjenesten Uber, som i sommer resulterede i, at denne kendte deletjeneste trak sig ud ad Danmark.

“Der skal betales skat i overensstemmelse med skattereglerne. Danmark skal følge med og være klar til en fremtid, hvor deleøkonomien skal bidrage til, at væksten øges på en bæredygtig og smart måde,” lyder det i planen.

Du finder hele forslaget her: Sammen om fremtidens virksomheder - erhvervs- og iværksætterudspil.

I udspillet indgår også forslag om ny finansiering af vækstvirksomheder - blandt andet ved at lempe regler for aktier på forskellig måde.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil give it-virksomheder mulighed for kun at aflønne med aktier - forslaget kritiseres af Prosa.

Udspillet skal nu forhandles på plads af Folketingets partier.

Læs også:

Dansk Erhverv klar med 130 nye it-forslag: Lavere aktieskat skal give kapital-boom til danske it-iværksættere

Danmark har alle muligheder for at blive en rede for store internationale it-virksomheder - men vi bliver nødt til at fjerne nogle barrierer først 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere