Artikel top billede

Regeringen vil støtte dele-økonomi med 100 millioner kroner om året - flere store planer på trapperne

I de kommende måneder vil regeringen løfte sløret for flere digitale planer, der skal sætte skub i både digitalisering og dele-økonomi.

Regeringen vil med flere forskellige forslag have mere gang i den digitale udvikling i Danmark.

Det fremgår af regeringens nye vækst-plan, ‘Sammen om fremtidens virksomheder,’ som regeringen har præsenteret onsdag.

Her fremgår det, at regeringen vil afsætte 125 millioner kroner om året fra næste år og til 2025 til at fremme det, som kaldes en ‘digital strategi.’

Det er en plan, som ventes offentliggjort inden for de kommende måneder, og som kommer til at tage udgangspunkt i de forslag, som Det Digitale Vækstpanel præsenterede i foråret med en række konkrete forslag.

Disse forslag kan du læse mere om her: Her er opskriften på Danmarks digitale fremtid: 33 anbefalinger til regeringen.

Regeringen vil også inden for de kommende måneder præsentere det, som den kalder en ‘del-økonomisk strategi.’

“Danmark skal udnytte deleøkonomiens potentiale både som drivkraft for vækst og innovation og som løftestang til en bedre udnyttelse af kapitalapparat og ressourcer,” hedder det.

Konkret vil regeringen bruge 100 millioner kroner om året på at fremme del-økonomi i blandt andet ‘velfungerende markeder med gode betingelser for tillid, flere valgmulgiehder og konkurrence,” som hdet hedder.

De 100 millioner kroner skal ikke mindst afsættes til forskellige skatte-initiativer, hedder det. Det fremgår ikke, hvilke konkret initiativer, der kan være tale om.

Sikkert er det dog, at netop skatten har været central i den omfattende ballade om dele-tjenesten Uber, som i sommer resulterede i, at denne kendte deletjeneste trak sig ud ad Danmark.

“Der skal betales skat i overensstemmelse med skattereglerne. Danmark skal følge med og være klar til en fremtid, hvor deleøkonomien skal bidrage til, at væksten øges på en bæredygtig og smart måde,” lyder det i planen.

Du finder hele forslaget her: Sammen om fremtidens virksomheder - erhvervs- og iværksætterudspil.

I udspillet indgår også forslag om ny finansiering af vækstvirksomheder - blandt andet ved at lempe regler for aktier på forskellig måde.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil give it-virksomheder mulighed for kun at aflønne med aktier - forslaget kritiseres af Prosa.

Udspillet skal nu forhandles på plads af Folketingets partier.

Læs også:

Dansk Erhverv klar med 130 nye it-forslag: Lavere aktieskat skal give kapital-boom til danske it-iværksættere

Danmark har alle muligheder for at blive en rede for store internationale it-virksomheder - men vi bliver nødt til at fjerne nogle barrierer først 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.