Artikel top billede

(Foto: loveguli)

Nu skal den digitale infrastruktur topsikres: Regeringen klar med 100 millioner kroner

Digtale trusler udefra tynger regeringen så meget, at den nu iværksætter en ny strategi og afsætter 100 millioner kroner, til at sikre Danmarks digitale infrastruktur.

Danmarks digitale infrastruktur skal beskyttes langt bedre, end det er tilfældet i dag.

Det mener regeringen, der i sit forslag til finansloven for næste år er klar med 100 millioner kroner og en ny strategi. 

Formålet er at beskytte den digitale infrastruktur bedre, end det er tilfældet i dag. At initiativet netop iværksættes nu skyldes, at man fra regeringens side bemærker, at truslerne imod Danmarks digitale sikkerhed er stigende.  

Senest har man set, hvordan verdensomfattende vira-epedimier og ransomware-angreb kan tvinge både regeringer og multinationale selskaber i knæ. 

Læs mere her: Milliardregning til Mærsk: Cyberangreb koster Mærsk op mod to milliarder kroner

"Når vores digitale infrastruktur angribes, kan det have alvorlige økonomiske og samfundsmæssige konsekvenser," skriver regeringen således i sit forslag til næste års finanslov.  

Penge på vej

For at styrke netop den truede digitale infrastruktur har regeringen i sit forslag til det kommende års finanslov afsat 100 millioner kroner fordelt over de kommedne fire år. 

Læs mere her: Regeringen klar med milliardoprustning: Skattevæsenet får yderligere 5,5 milliarder de kommende år

Nyheden om de 100 millioner kroner kom i forbindelse med, at regeringen her til formiddag ved finansminister Kristian Jensen (V) præsenterede sit forslag til finansloven. 

I løbet af efteråret skal politikerne på Christiansborg forhandle sig frem til den endelige aftale, der forventes at blive vedtaget i løbet af december.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere