Artikel top billede

(Foto: loveguli)

Nu skal den digitale infrastruktur topsikres: Regeringen klar med 100 millioner kroner

Digtale trusler udefra tynger regeringen så meget, at den nu iværksætter en ny strategi og afsætter 100 millioner kroner, til at sikre Danmarks digitale infrastruktur.

Danmarks digitale infrastruktur skal beskyttes langt bedre, end det er tilfældet i dag.

Det mener regeringen, der i sit forslag til finansloven for næste år er klar med 100 millioner kroner og en ny strategi. 

Formålet er at beskytte den digitale infrastruktur bedre, end det er tilfældet i dag. At initiativet netop iværksættes nu skyldes, at man fra regeringens side bemærker, at truslerne imod Danmarks digitale sikkerhed er stigende.  

Senest har man set, hvordan verdensomfattende vira-epedimier og ransomware-angreb kan tvinge både regeringer og multinationale selskaber i knæ. 

Læs mere her: Milliardregning til Mærsk: Cyberangreb koster Mærsk op mod to milliarder kroner

"Når vores digitale infrastruktur angribes, kan det have alvorlige økonomiske og samfundsmæssige konsekvenser," skriver regeringen således i sit forslag til næste års finanslov.  

Penge på vej

For at styrke netop den truede digitale infrastruktur har regeringen i sit forslag til det kommende års finanslov afsat 100 millioner kroner fordelt over de kommedne fire år. 

Læs mere her: Regeringen klar med milliardoprustning: Skattevæsenet får yderligere 5,5 milliarder de kommende år

Nyheden om de 100 millioner kroner kom i forbindelse med, at regeringen her til formiddag ved finansminister Kristian Jensen (V) præsenterede sit forslag til finansloven. 

I løbet af efteråret skal politikerne på Christiansborg forhandle sig frem til den endelige aftale, der forventes at blive vedtaget i løbet af december.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere