Artikel top billede

Der er penge på vej til det danske skattevæsen. Det viser forslaget til finansloven, som regeringen her til formiddag har præsenteret.

Regeringen klar med milliardoprustning: Skattevæsenet får yderligere 5,5 milliarder de kommende år

Forslaget til finansloven for næste år indeholder en klækkelig pose penge til det stormombruste skattevæsen. Regeringen er nemlig klar med 500 millioner kroner næste år og samlet set 5,5 milliarder ekstra kroner, der skal bruges til at genopbygge og styrke det danske skattevæsen.

Milliarderne vælter ind og ud hos SKAT.

Mens milliarder af skattekroner tidligere har taget turen ud af landet som del af svindlen med udbytteskat, så er regeringen nu klar med en milliardindsprøjtning til den omdiskuterede statslige institution, der fremadrettet skal styres af syv styrelser. 

Konkret vil regeringen tilføre skattevæsenet 5,5 milliarder kroner som et led i dens finanslovsforslag. Pengene kommer oven i de fem  milliarder kroner, som regeringen afsatte sidste år, så der er nu tale om en oprustning på mere end 10 milliarder kroner.  

Læs mere om Skat her: Trods milliard-regning: Skats nye it-system bliver ikke teknisk bedre end EFI

Pengene skal i følge udspillet bruges til at styrke og genopbygge det danske skattevæsen, der de seneste år har været ramt af den ene skandale efter den anden.

Penge til it?

I finanslovsforslaget skriver regeringen, at pengene skal bruges til at gennemføre planen om "Et nyt skattevæsen" fra sidste år. 

Det kan derfor forventes, at en del af pengene skal bruges på it-systemer, der skal være med til at opruste det danske skattevæsen, så man blandt andet undgår situationer, hvor forretningsmænd i Dubai trækker milliarder af kroner ud af den offentlige kasse.

Konkret skriver regeringen i sit udspil: "Med bevillingsløftet videreføres initiativerne fra ”Et nyt skattevæsen” (august 2016), så planen kan gennemføres i sin helhed. Det gælder særligt en række merbevillinger til de meget omfattende og komplekse udviklingsprojekter vedrørende nye ejendomsvurderinger, nyt inddrivelsessystem samt implementering af EU’s nye toldkodeks." 

Læs mere om Skat her: Har ikke styr på it-sikkerheden: Skat forsømmer at kontrollere it-sikkerhed i 200 it-systemer med fortrolige oplysninger

Nu går spillet igang

I dag er kortene lagt på bordet, og nu skal partierne henover efteråret forhandle sig frem til, hvordan kabalen endeligt skal lægges. 

Det er almindelig praksis, at den siddende regering kommer med sit forslag til en finanslov i august.

Den kommende måned indtil Folketinget officielt åbner kommer sandsynligvis til at gå med, at partierne banker løs på hinanden og indtager deres respektive positioner, inden forhandlingerne fra den første tirsdag i oktober officielt går i gang.

Læs mere: Splinterny styrelse med 1.100 medarbejdere skal løse Skats it-kvaler

Almindeligvis lander der en aftale i november, hvor der i år også er valg til landets kommuner og regioner. 

Derefter er der noget ekstra arbejde i form af ændringsforslag med videre, inden Folketinget almindeligvis i december vedtager den endelige finanslov og dermed fastsætter den økonomiske køreplan for det danske samfund for næste år. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere