Artikel top billede

Der er penge på vej til det danske skattevæsen. Det viser forslaget til finansloven, som regeringen her til formiddag har præsenteret.

Regeringen klar med milliardoprustning: Skattevæsenet får yderligere 5,5 milliarder de kommende år

Forslaget til finansloven for næste år indeholder en klækkelig pose penge til det stormombruste skattevæsen. Regeringen er nemlig klar med 500 millioner kroner næste år og samlet set 5,5 milliarder ekstra kroner, der skal bruges til at genopbygge og styrke det danske skattevæsen.

Milliarderne vælter ind og ud hos SKAT.

Mens milliarder af skattekroner tidligere har taget turen ud af landet som del af svindlen med udbytteskat, så er regeringen nu klar med en milliardindsprøjtning til den omdiskuterede statslige institution, der fremadrettet skal styres af syv styrelser. 

Konkret vil regeringen tilføre skattevæsenet 5,5 milliarder kroner som et led i dens finanslovsforslag. Pengene kommer oven i de fem  milliarder kroner, som regeringen afsatte sidste år, så der er nu tale om en oprustning på mere end 10 milliarder kroner.  

Læs mere om Skat her: Trods milliard-regning: Skats nye it-system bliver ikke teknisk bedre end EFI

Pengene skal i følge udspillet bruges til at styrke og genopbygge det danske skattevæsen, der de seneste år har været ramt af den ene skandale efter den anden.

Penge til it?

I finanslovsforslaget skriver regeringen, at pengene skal bruges til at gennemføre planen om "Et nyt skattevæsen" fra sidste år. 

Det kan derfor forventes, at en del af pengene skal bruges på it-systemer, der skal være med til at opruste det danske skattevæsen, så man blandt andet undgår situationer, hvor forretningsmænd i Dubai trækker milliarder af kroner ud af den offentlige kasse.

Konkret skriver regeringen i sit udspil: "Med bevillingsløftet videreføres initiativerne fra ”Et nyt skattevæsen” (august 2016), så planen kan gennemføres i sin helhed. Det gælder særligt en række merbevillinger til de meget omfattende og komplekse udviklingsprojekter vedrørende nye ejendomsvurderinger, nyt inddrivelsessystem samt implementering af EU’s nye toldkodeks." 

Læs mere om Skat her: Har ikke styr på it-sikkerheden: Skat forsømmer at kontrollere it-sikkerhed i 200 it-systemer med fortrolige oplysninger

Nu går spillet igang

I dag er kortene lagt på bordet, og nu skal partierne henover efteråret forhandle sig frem til, hvordan kabalen endeligt skal lægges. 

Det er almindelig praksis, at den siddende regering kommer med sit forslag til en finanslov i august.

Den kommende måned indtil Folketinget officielt åbner kommer sandsynligvis til at gå med, at partierne banker løs på hinanden og indtager deres respektive positioner, inden forhandlingerne fra den første tirsdag i oktober officielt går i gang.

Læs mere: Splinterny styrelse med 1.100 medarbejdere skal løse Skats it-kvaler

Almindeligvis lander der en aftale i november, hvor der i år også er valg til landets kommuner og regioner. 

Derefter er der noget ekstra arbejde i form af ændringsforslag med videre, inden Folketinget almindeligvis i december vedtager den endelige finanslov og dermed fastsætter den økonomiske køreplan for det danske samfund for næste år. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere