Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kommunal robot har sparet sagsbehandlere for 700 timer: Kan komme til at overtage job

Odense Kommunes softwarerobot 'Tyra' har i løbet af et pilotprojekt overtaget en meget stor del af sagsbehandlernes kedelige rutineopgaver. "Der er så meget potentiale i det, at vi ikke kan se bort fra, at robotter også kan overtage jobs," lyder det fra it-chefen.

Odense Kommunes nye softwarerobot ‘Tyra’ har i løbet af et pilotprojekt på syv uger vist sig uhyre effektiv i håndteringen af de rutineopgaver, som sagsbehandlerne ellers har siddet med.

‘Tyra’ har i løbet af de syv uger løst opgaver, som sagsbehandlerne ellers ville skulle bruge 700 arbejdstimer på. Det svarer til sammenlagt 19 arbejdsuger, skriver magasinet for Foreningen af Kommunale it-chefer, KIT.

Ifølge bladet håndterer sagsbehandlerne Beskæftigelses- og Socialforvaltningen manuelt mange tusinder fakturaer og underretninger, som ‘Tyra’ i løbet af pilotprojektet istedet har håndteret med stor succes.

KIT-magasinet skriver, at ‘Tyra’ i løbet af de syv uger har opnået en automatiseringsgrad på mere end 80 procent i de to pilotprojekter.

It- og digitaliseringschef Jørgen Brolykke siger til bladet, at man i pilotprojektet har valgt at automatisere ‘de kedelige opgaver, der er vigtige, og som bare skal være korrekte.”

”Men det er klart at robotter også kan overtage jobs. Der er så meget potentiale i det, at vi ikke kan se bort fra det. Omvendt er det vigtigt, at vi implementerer det rigtigt og inddrager medarbejderne og bruger deres viden og erfaringer, hvor der er behov for det. Så det er vigtigt at få kompetencerne på plads,” siger han.

En sidegevinst har været, at ‘Tyra’ har været i stand til at eliminere fejl som for sent betale fakturaer, fejlkonterinnger og omposterinnger.

Successen er så stor, at det nu er planen, at ‘Tyra’ skal løse endnu flere opgaver inden for administration og sagsbehandling.

Det kommer i første omgang til at dreje sig om automatisering af tilbagebetalings-processerne.

“Brugen af RPA [Robot Process Automation, red] er en værdifuld overgangsløsning og et egentlig supplement til et fremtidigt it-systemlandskab med fuldt integrerede og sammenhængende it-systemer,” hedder det.

Læs også:

Her er en billig genvej til robot-automatisering af kedelige og langvarige opgaver - og jeg er vild med den

Robotternes indtog er godt for Danmark: Gør os langt mere konkurrencedygtige i forhold til Kina

Robot-investeringer sørger for rekordoverskud hos Alka

Bliver du en tilfreds kunde, når du har talt med en robot?: Sådan passer du bedst på firmaets vigtigste aktiv

Robot analyserer hele CVR-registeret hvert andet minut: Nu kan du slå alt og alle op




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere