Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kontroversiel dansk it-rigmand sælger sine firmaer til medarbejdere

Den kontroversielle it-rigmand Magnus Kjøller sælger CM Network og Forbrugerpost til fire medarbejdere.

Den kontroversielle danske it-rigmand Magnus Borgen Kjøller sælger to af sine selskaber, nemlig CM Networld og Forbrugerpost, meddeler han.

Køberne af de to selskaber er fire medarbejdere, Karsten H. Bech, René Kolmos, Lone Regnarsson og Brian K. Snedvig, der bliver administrerende direktør.

CM Network udvikler forskellige former for internetkoncepter, mens Forbrugerpost sælger online-abonnementer på forskellige fysiske varer.

De to selskaber har været med til at gøre Magnus Kjøller velhavende.

CM Network - der står bag blandt andet Pointworld - har i de seneste tre år samlet landet overskud efter skat på knap 30 millioner kroner, mens Forbrugerpost i de seneste tre har landet et samlet overskud på godt 10 millioner kroner.

For begge virksomheder gælder det, at deres indtjening for alvor har taget fart i løbet af de seneste tre år.

“Det er naturligvis meget emotionelt at sælge Forbrugerpost og CM Network, som har været en del af mit liv de seneste henholdsvis ni år og 18 år. Jeg er dog meget tryg ved at give stafetten videre til en gruppe af nøglemedarbejdere, som til sammen har været i virksomhederne i mere end 25 år,” lyder det fra Magnus Borgen Kjøller.

Parterne oplyser ikke salgsprisen for de to selskaber.

De fire nye ejere vil nu drive virksomhederne videre fra hovedkvarteret i Aalborg.

“Vi overtager sunde forretninger med de bedste kolleger, som vi alle har et nært forhold til. Vi ser frem til at kunne arbejde sammen med alle i de næste mange år. Fundamentet er solidt og vi kan slet ikke vente med at komme i gang,” meddeler de.

Bor i Dubai

Med salget afslutter Magnus Kjøller - der bor i Dubai og blandt andet også står bag Lotto24 - en vigtig etape i sit liv som forretningsmand, i det der på mange måder har været netop CM Network og Forbrugerpost, der har dannet grundlag for hans formue, som han har brugt på blandt andet dyre biler og ejendomsinvesteringer.

Læs også: It-blærerøve luftede Ferrarier og Lamborghinier på danske plader

Men CM Network har også været i offentlighedens søgelys flere gange.

Selskabet er tidligere blevet politianmeldt, og Forbrugerombudsmanden har haft kig på selskabets forretningsmetoder.

Magnus Kjøller meddeler, at han nu vil koncentrere sig om sine investeringer samt om sit arbejde med business angel og iværksætter-rådgiver.

Også her er hans forretningsmetoder imidlertid blevet kritiseret i grove vendinger. Således kaldte investeringsøkonomi i Nordnet, Per Hansen, i foråret i Børsen nogle iværksætterlån fra Magnus Kjøller for ‘fuldstændigt vanvittigt’ og ‘’tyveri ved højlys dag’.

Magnus Borgen Kjøller solgte for et par uger siden ud af sine ejendomme, hvilket indbragte ham 223 millioner kroner.

Læs også:

It-dansker i Dubai: Sådan slipper du for at betale skat

KPMG om it-mands skattetricks: "Det er ikke vores råd"

Pointshop.dk anklages for luskede forretningsbetingelser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere