Artikel top billede

Morgen-briefing: Så er det næsten slut med din DAB-radio / Spil computerspil under DGI / Vestager i tænkeboks efter Intel-dom

Så er det næsten slut med din DAB-radio. Spil computerspil under DGI. Vestager i tænkeboks efter Intel-dom. Kina bliver verdens største robotproducent. 395.000 bestillinger på Galaxy Note 8 på første dag

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen.

Så er det næsten slut med din DAB-radio

Ejer du en af de op mod 400.000 DAB-radioer fra før 2012, der stadig er i brug i Danmark, er der dårligt nyt: 1. oktober slukkes der nemlig for DAB-signalet for bestandigt og din radio risikerer at blive tavs.

Istedet skifter vi til radioformatet DAB+, dert giver plads til flere landsdækkende, kommercielle radiokanalr og flere regionale stationer.

Det er tidligere blevet vurderet, at mellem 200.000 og 400.000 DAB-radioer ikke kan modtage DAB+. Har du købt din DAB-radio efter 2012, skal den sansynligvis bare genindstilles.

Spil computerspil under DGI

DGI går med i eSportligaen og opretter en selvstændig liga til esport. Det betyder, at du nu kan spiller computerspil i en DGI-arrangeret turnerings-liga, der afsluttes med et nationalt slutspil for at finde en dansk mester.

DGI meddeler, at man har oplevet en meget stor interesse blandt idrætsforeninger for esport.

“Det er vigtigt for os at støtte op om den store interesse for eSport i foreningerne, og vi er glade for at kunne udbyde en foreningsliga i samarbejde med eSport Danmark," lyder det fra Karen Friis, direktør for Idræt & Motion i DGI.

Vestager i tænkeboks efter Intel-dom

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) går i tænkeboks efter sidste uges overraskende dom, hvor EU-domstolen besluttede at sende den 10 år gamle sag mod Intel tilbage til en lavere retsinstans.

Det kan du læse mere om her: Skal Intel betale en milliard-bøde eller ej til EU? Sagen udskydes endnu engang.

“Det er klart, at der er brug for at læse dommen ret grundigt i forhold til, hvordan vi laver analyser, og vi skal finde ud af, hvordan vi gør det på en ordentlig måde. Det interessante for os er, hvordan man beviser sagen. Der er både en juridisk vej, der kigger på hensigten, og en mere praktisk vej, hvor vi ser på, om vi kan vise, at det har betydet nok i forhold til, hvordan markedet fungerer. I de åbne sager laver vi begge typer analyser, for at sagen er så solid som overhovedet muligt,” siger Margrethe Vestager ifølge Business.

Kina bliver verdens største robotproducent

Kina er i dag verdens største aftager af industrielle robotter. 

Og inden for de kommende par år bliver landet også den største producent af robotter, lyder konklusionen i en ny rapport fra International Federation of Robotics (IFR).

Kina er nemlig i gang med at skrue markant op for sin robot-produktion, og det går så stærkt, at landet allerede i 2018 vil tredoble produktionen.

I 2019 vil Kina ifølge IFR’s beregninger bygge 1,4 millioner industrielle robotter og sidde på 40 procent af den globale produktion.

395.000 bestillinger på Galaxy Note 8 på første dag

Samsung har modtaget 395.000 bestillinger på en ny Galaxy Note 8 i løbet af den første dag, hvor det har været muligt at bestille et eksemplar af selskabets nye topmodel i Sydkorea.

Det er noget flere end antallet af indløbne bestillinger på forgængeren, Galaxy Note 7, som blev bestilt i 380.000 eksemplarer i løbet af de første 13 dage efter lanceringen i august i fjor.

Ifølge Samsung er 65 procent af bestillingerne på 64GB-modellen, mens 35 procent af bestilt 256GB-versionen. Blå og sort er de foretrukne farver.

Du kan læse mere om Galaxy Note 8 her: Samsung Note 8 prøvekørt: Vil du give 7.750 kroner for denne smartphone?

Samsungs rekord, når det gælder forudbestillinger, skal vi finde hos S8-telefonen, som blev forudbestilt i 550.000 eksemplarer i løbet af to dage. Der blev forudbestilt mere end en million eksemplarer af S8’eren, inden den overhovedet gik i produktion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.