Artikel top billede

Skal Intel betale en milliard-bøde eller ej til EU? Sagen udskydes endnu engang

EU-Domstolen sender sin 10 år gamle kæmpesag mod Intel tilbage til lavere retsinstans. Det er stadig helt uklart, om Intel rent faktisk skal betale den kæmpebøde, som selskabet fik for otte år siden.

EU udskyder endnu gang den endelige beslutning om, hvorvidt amerikanske Intel skal betale den bøde på en milliard euro, som selskabet fik helt tilbage i 2009.

Du kan læse mere om denne sag her: Intel skal betale gigantbøde på otte milliarder kroner.

Sådan lyder den opsigtsvækkende afgørelse fra EU-Domstolen, som i stedet for at træffe en endelig afgørelse onsdag har valgt at sende sagen tilbage til en lavere rets-instans, der nu skal revurdere sagen.

Dermed kan den 10 år gamle sag - som tog sin begyndelse i 2007 - fortsætte sin gang i EU-systemet.

Du kan læse mere om de første anklager mod Intel i 2007 her.

EU-Domstolen vil have den lavere retsinstans - General Court - til endnu engang at kigge på Intels argumenter for at få bøden annulleret.

Det vurderes derfor, at afgørelsen er positiv for Intel.

General Court - der nu skal genvurdere sagen - afviste ellers i 2014 Intels anke og fastholdt dengang EU-Kommissionens kæmpebøde.

Det kan du læse mere om her: Av-av: Intel taber retssag og skal af med otte milliarder kroner

I 2009 vurderede EU-kommisionen, at Intel misbrugte sin dominerende position på chipmarkedet til at tilbyde rabatter eller kontante betalinger til kunder, der undlod at gøre forretninger med Intel konkurrence Advanced Micro Devices.

En praksis der ifølge EU-kommisionen var ulovlig, men konkurrencemyndighederne i USA valgte modsat EU-kommisionen ikke at forfølge sagen, og indgik i stedet et forlig med Intel.

Ifølge Politico er det knap 40 år siden, at EU-Kommisionen sidste gang tabte en appelsag ved EU-domstolen.

Læs også:

Margrethe Vestager går i krig mod tech-giganterne - men hvad nu hvis større faktisk er bedre for forbrugerne?

EU på vej med største bøde nogensinde til Google: Skal betale 22 milliarder kroner for misbrug

EU lægger sag an mod Google: "Google hæmmer konkurrencen og er til skade for forbrugerne"

Afgørelse kan få store konsekvenser: I dag kan Margrethe Vestager tabe vigtig sag mod Intel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere