Artikel top billede

Skal Intel betale en milliard-bøde eller ej til EU? Sagen udskydes endnu engang

EU-Domstolen sender sin 10 år gamle kæmpesag mod Intel tilbage til lavere retsinstans. Det er stadig helt uklart, om Intel rent faktisk skal betale den kæmpebøde, som selskabet fik for otte år siden.

EU udskyder endnu gang den endelige beslutning om, hvorvidt amerikanske Intel skal betale den bøde på en milliard euro, som selskabet fik helt tilbage i 2009.

Du kan læse mere om denne sag her: Intel skal betale gigantbøde på otte milliarder kroner.

Sådan lyder den opsigtsvækkende afgørelse fra EU-Domstolen, som i stedet for at træffe en endelig afgørelse onsdag har valgt at sende sagen tilbage til en lavere rets-instans, der nu skal revurdere sagen.

Dermed kan den 10 år gamle sag - som tog sin begyndelse i 2007 - fortsætte sin gang i EU-systemet.

Du kan læse mere om de første anklager mod Intel i 2007 her.

EU-Domstolen vil have den lavere retsinstans - General Court - til endnu engang at kigge på Intels argumenter for at få bøden annulleret.

Det vurderes derfor, at afgørelsen er positiv for Intel.

General Court - der nu skal genvurdere sagen - afviste ellers i 2014 Intels anke og fastholdt dengang EU-Kommissionens kæmpebøde.

Det kan du læse mere om her: Av-av: Intel taber retssag og skal af med otte milliarder kroner

I 2009 vurderede EU-kommisionen, at Intel misbrugte sin dominerende position på chipmarkedet til at tilbyde rabatter eller kontante betalinger til kunder, der undlod at gøre forretninger med Intel konkurrence Advanced Micro Devices.

En praksis der ifølge EU-kommisionen var ulovlig, men konkurrencemyndighederne i USA valgte modsat EU-kommisionen ikke at forfølge sagen, og indgik i stedet et forlig med Intel.

Ifølge Politico er det knap 40 år siden, at EU-Kommisionen sidste gang tabte en appelsag ved EU-domstolen.

Læs også:

Margrethe Vestager går i krig mod tech-giganterne - men hvad nu hvis større faktisk er bedre for forbrugerne?

EU på vej med største bøde nogensinde til Google: Skal betale 22 milliarder kroner for misbrug

EU lægger sag an mod Google: "Google hæmmer konkurrencen og er til skade for forbrugerne"

Afgørelse kan få store konsekvenser: I dag kan Margrethe Vestager tabe vigtig sag mod Intel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere