Artikel top billede

Nordjysk it-virksomhed drejer nøglen om efter skandale: 160 ansatte fyret

Den omstridte nordjyske it-virksomhed BAE Systems Applied Intelligence har fyret 160 ansatte. Snart lukker og slukker virksomheden.

Det dansk-britiske it-selskab BAE Systems Applied Intelligence, der tidligere på året var involveret i en skandale om salg af overvågnings-teknologi til diktaturstater, vælger nu at lukke sin afdeling i Nørresundby.

Det skriverNordjyske.

Ifølge avisen fyrer virksomheden nu de knap 160 ansatte, og med virkning fra juni næste år lukker og slukker virksomheden helt.

I en mail til Nordjyske bekræfter det britiske moderselskab, at virksomheden lukker som del af en plan, der skal forenkle driften og sænke omkostningerne. 

Læs også: Nordjysk it-virksomhed fik grønt lys til at sælge overvågningsteknologi til diktaturstater

Hemmelighedsfuld virksomhed

BAE Systems Applied Intelligence lave it-systemer til overvågning af datatrafik, og den lokale avis Nordjyske beskriver virksomheden som “meget hemmelighedsfuld.”

Sidste år kom virksomheden i offentlighedens søgelys, da Information afslørede, at de danske myndigheder tillod og assisterede virksomhedens salg af overvågningsteknologi til Saudi Arabien.

BAE Systems Applied Intelligence fik helt konkret tilladelse til at sælge et 70 millioner kroner dyrt system til "ip-overvågning og dataanalyse" til Saudi Arabie. Et system som virksomheden også har solgt til Oman og Qatar.

Systemer som disse menes at kunne hjælpe myndighederne i de pågældende lande med at overvåge borgernes færden på internettet og give adgang til at læse borgernes ukrypterede emails og tekst-beskeder.

Læs også:
Diktaturer kan frit købe dansk overvågning

Milestone om salg til diktaturer: Vi har ikke lav moral

Danske it-firmaer overdynges med ordrer fra Iran 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere