Artikel top billede

Nordjysk it-virksomhed drejer nøglen om efter skandale: 160 ansatte fyret

Den omstridte nordjyske it-virksomhed BAE Systems Applied Intelligence har fyret 160 ansatte. Snart lukker og slukker virksomheden.

Det dansk-britiske it-selskab BAE Systems Applied Intelligence, der tidligere på året var involveret i en skandale om salg af overvågnings-teknologi til diktaturstater, vælger nu at lukke sin afdeling i Nørresundby.

Det skriverNordjyske.

Ifølge avisen fyrer virksomheden nu de knap 160 ansatte, og med virkning fra juni næste år lukker og slukker virksomheden helt.

I en mail til Nordjyske bekræfter det britiske moderselskab, at virksomheden lukker som del af en plan, der skal forenkle driften og sænke omkostningerne. 

Læs også: Nordjysk it-virksomhed fik grønt lys til at sælge overvågningsteknologi til diktaturstater

Hemmelighedsfuld virksomhed

BAE Systems Applied Intelligence lave it-systemer til overvågning af datatrafik, og den lokale avis Nordjyske beskriver virksomheden som “meget hemmelighedsfuld.”

Sidste år kom virksomheden i offentlighedens søgelys, da Information afslørede, at de danske myndigheder tillod og assisterede virksomhedens salg af overvågningsteknologi til Saudi Arabien.

BAE Systems Applied Intelligence fik helt konkret tilladelse til at sælge et 70 millioner kroner dyrt system til "ip-overvågning og dataanalyse" til Saudi Arabie. Et system som virksomheden også har solgt til Oman og Qatar.

Systemer som disse menes at kunne hjælpe myndighederne i de pågældende lande med at overvåge borgernes færden på internettet og give adgang til at læse borgernes ukrypterede emails og tekst-beskeder.

Læs også:
Diktaturer kan frit købe dansk overvågning

Milestone om salg til diktaturer: Vi har ikke lav moral

Danske it-firmaer overdynges med ordrer fra Iran 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere