Artikel top billede

Nordjysk it-virksomhed drejer nøglen om efter skandale: 160 ansatte fyret

Den omstridte nordjyske it-virksomhed BAE Systems Applied Intelligence har fyret 160 ansatte. Snart lukker og slukker virksomheden.

Det dansk-britiske it-selskab BAE Systems Applied Intelligence, der tidligere på året var involveret i en skandale om salg af overvågnings-teknologi til diktaturstater, vælger nu at lukke sin afdeling i Nørresundby.

Det skriverNordjyske.

Ifølge avisen fyrer virksomheden nu de knap 160 ansatte, og med virkning fra juni næste år lukker og slukker virksomheden helt.

I en mail til Nordjyske bekræfter det britiske moderselskab, at virksomheden lukker som del af en plan, der skal forenkle driften og sænke omkostningerne. 

Læs også: Nordjysk it-virksomhed fik grønt lys til at sælge overvågningsteknologi til diktaturstater

Hemmelighedsfuld virksomhed

BAE Systems Applied Intelligence lave it-systemer til overvågning af datatrafik, og den lokale avis Nordjyske beskriver virksomheden som “meget hemmelighedsfuld.”

Sidste år kom virksomheden i offentlighedens søgelys, da Information afslørede, at de danske myndigheder tillod og assisterede virksomhedens salg af overvågningsteknologi til Saudi Arabien.

BAE Systems Applied Intelligence fik helt konkret tilladelse til at sælge et 70 millioner kroner dyrt system til "ip-overvågning og dataanalyse" til Saudi Arabie. Et system som virksomheden også har solgt til Oman og Qatar.

Systemer som disse menes at kunne hjælpe myndighederne i de pågældende lande med at overvåge borgernes færden på internettet og give adgang til at læse borgernes ukrypterede emails og tekst-beskeder.

Læs også:
Diktaturer kan frit købe dansk overvågning

Milestone om salg til diktaturer: Vi har ikke lav moral

Danske it-firmaer overdynges med ordrer fra Iran 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere