Artikel top billede

Rygte: Google kan være på vej til at købe HTC

Googles moderselskab, Alphabet, kan være på vej til at købe HTC.

Googles moderselskab, Alphabet, er måske på vej til at opkøbe hele eller dele af den taiwanske smartphoneproducent HTC.

Rygter om et muligt opkøb har floreret siden starten af september, men nu har HTC selv valgt at stoppe salget af sine aktier fra torsdag grundet en kommende “stor udmelding.”

Det skriver blandt andet Bloomberg-journalisten Tim Culpan med informationer fra den taiwanske børs.

Et opkøb er ikke usandsynligt, da HTC sidste år producerede Googles egen Pixel-telefon, og rygterne forlyder, at HTC også i år producerer Pixel 2 for Google.

HTC selv har ifølge Bloomberg ikke ønsket at kommentere på rygterne, men selskabet har brug for ekstra kapital.

For fem år siden var HTC en af de største producenter af smartphones med en markedsandel på ni procent, men i dag klamrer HTC sig til én procent af det globale marked.

Det er til trods af, at HTC har produceret en af årets bedste smartphones.

Læs mere om HTC U11 her: Test: HTC U 11 er fabelagtig, smuk, hurtig, men oppe imod vilde konkurrenter

Har gjort det før

Det ville ikke være første gang, at Google opkøber en smartphone-producent.

Tilbage i 2011 opkøbte Alphabet (dengang Google) Motorolas mobilafdeling for knap 77 milliarder kroner, men solgte den kun tre år senere til Lenovo for 17 milliarder kroner.

Læs også: Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris

HTC vurderes til at være knap 11 millarder kroner værd, hvilket må siges at være småpenge for Alphabet, der estimeres til at have 630 milliarder kroner i egenkapital.

HTC består i dag af to forretninger: HTC Vive der står for VR-produkter, og HTC’s mobilforretning der senest har udgivet HTC U11.

Læs også: Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere