Artikel top billede

Rygte: Google kan være på vej til at købe HTC

Googles moderselskab, Alphabet, kan være på vej til at købe HTC.

Googles moderselskab, Alphabet, er måske på vej til at opkøbe hele eller dele af den taiwanske smartphoneproducent HTC.

Rygter om et muligt opkøb har floreret siden starten af september, men nu har HTC selv valgt at stoppe salget af sine aktier fra torsdag grundet en kommende “stor udmelding.”

Det skriver blandt andet Bloomberg-journalisten Tim Culpan med informationer fra den taiwanske børs.

Et opkøb er ikke usandsynligt, da HTC sidste år producerede Googles egen Pixel-telefon, og rygterne forlyder, at HTC også i år producerer Pixel 2 for Google.

HTC selv har ifølge Bloomberg ikke ønsket at kommentere på rygterne, men selskabet har brug for ekstra kapital.

For fem år siden var HTC en af de største producenter af smartphones med en markedsandel på ni procent, men i dag klamrer HTC sig til én procent af det globale marked.

Det er til trods af, at HTC har produceret en af årets bedste smartphones.

Læs mere om HTC U11 her: Test: HTC U 11 er fabelagtig, smuk, hurtig, men oppe imod vilde konkurrenter

Har gjort det før

Det ville ikke være første gang, at Google opkøber en smartphone-producent.

Tilbage i 2011 opkøbte Alphabet (dengang Google) Motorolas mobilafdeling for knap 77 milliarder kroner, men solgte den kun tre år senere til Lenovo for 17 milliarder kroner.

Læs også: Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris

HTC vurderes til at være knap 11 millarder kroner værd, hvilket må siges at være småpenge for Alphabet, der estimeres til at have 630 milliarder kroner i egenkapital.

HTC består i dag af to forretninger: HTC Vive der står for VR-produkter, og HTC’s mobilforretning der senest har udgivet HTC U11.

Læs også: Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere