Artikel top billede

Rygte: Google kan være på vej til at købe HTC

Googles moderselskab, Alphabet, kan være på vej til at købe HTC.

Googles moderselskab, Alphabet, er måske på vej til at opkøbe hele eller dele af den taiwanske smartphoneproducent HTC.

Rygter om et muligt opkøb har floreret siden starten af september, men nu har HTC selv valgt at stoppe salget af sine aktier fra torsdag grundet en kommende “stor udmelding.”

Det skriver blandt andet Bloomberg-journalisten Tim Culpan med informationer fra den taiwanske børs.

Et opkøb er ikke usandsynligt, da HTC sidste år producerede Googles egen Pixel-telefon, og rygterne forlyder, at HTC også i år producerer Pixel 2 for Google.

HTC selv har ifølge Bloomberg ikke ønsket at kommentere på rygterne, men selskabet har brug for ekstra kapital.

For fem år siden var HTC en af de største producenter af smartphones med en markedsandel på ni procent, men i dag klamrer HTC sig til én procent af det globale marked.

Det er til trods af, at HTC har produceret en af årets bedste smartphones.

Læs mere om HTC U11 her: Test: HTC U 11 er fabelagtig, smuk, hurtig, men oppe imod vilde konkurrenter

Har gjort det før

Det ville ikke være første gang, at Google opkøber en smartphone-producent.

Tilbage i 2011 opkøbte Alphabet (dengang Google) Motorolas mobilafdeling for knap 77 milliarder kroner, men solgte den kun tre år senere til Lenovo for 17 milliarder kroner.

Læs også: Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris

HTC vurderes til at være knap 11 millarder kroner værd, hvilket må siges at være småpenge for Alphabet, der estimeres til at have 630 milliarder kroner i egenkapital.

HTC består i dag af to forretninger: HTC Vive der står for VR-produkter, og HTC’s mobilforretning der senest har udgivet HTC U11.

Læs også: Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere