Artikel top billede

Næste version af MacOS klar: Nu kan du gratis hente High Sierra til din Mac

Du kan hente High Sierra-opdateringen fra Apples App Store allerede nu, men forvent ikke de store forandringer i dit styresystem

Apples seneste opdatering til sit MacOS-system til sine Mac-computere er nu ude og kan hentes gratis fra din Mac-computers App Store.

High Sierra er navnet, og alle Macs fra 2010 og nyere, og nogle MacBooks og iMacs fra 2009 og nyere kan alle opgraderes med den nye opdatering.

Du skal dog ikke forvente de helt store visuelle forandringer efter opdateringen. De største forandringer i MacOS High Sierra ligger i koden under den grafiske overflade.

Blandt andet er hele MacOS omdannet til at benytte et nyt filsystem, APFS (Apple File System) og understøtter nu bedre og nyere billede- og videoformater.

Blandt andet understøtter MacOS nu HEVC/H.265-standarden, der er optimeret til at vise og håndtere 4K-video langt mere effektivt og mindre batteridrænende.

Safari og Fotos

Safari og Fotos har også fået en mindre overhaling. I Safari blokerer Apple i højere grad for videoer, der automatisk afspiller på en hjemmeside, og Safari blokerer også for de dataindsamlere, der via cookies indsamler data om dig via Safari-browseren.

Foto-appen har også en lang række nye billedebehandlingsfunktioner, så det er lettere og hurtigere at redigere fotos.

Mens der stadig ikke er lige så mange funktioner og evner som i eksempelvis Adobes Lightroom, så vil mange nok se sig tilfredse med redigeringsevnerne i Fotos-appen.

Du henter High Sierra-opdateringen ved at åbne Apple App Store på din Mac-computer, søger efter High Sierra eller klikker på linket i toppen af vinduet. Det tager cirka en time at installere.

Du kan læse mere om MacOS High Sierra her: Apples nye Mac-styresystem tager form: Det kan du vente dig af Sierra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere