Artikel top billede

Næste version af MacOS klar: Nu kan du gratis hente High Sierra til din Mac

Du kan hente High Sierra-opdateringen fra Apples App Store allerede nu, men forvent ikke de store forandringer i dit styresystem

Apples seneste opdatering til sit MacOS-system til sine Mac-computere er nu ude og kan hentes gratis fra din Mac-computers App Store.

High Sierra er navnet, og alle Macs fra 2010 og nyere, og nogle MacBooks og iMacs fra 2009 og nyere kan alle opgraderes med den nye opdatering.

Du skal dog ikke forvente de helt store visuelle forandringer efter opdateringen. De største forandringer i MacOS High Sierra ligger i koden under den grafiske overflade.

Blandt andet er hele MacOS omdannet til at benytte et nyt filsystem, APFS (Apple File System) og understøtter nu bedre og nyere billede- og videoformater.

Blandt andet understøtter MacOS nu HEVC/H.265-standarden, der er optimeret til at vise og håndtere 4K-video langt mere effektivt og mindre batteridrænende.

Safari og Fotos

Safari og Fotos har også fået en mindre overhaling. I Safari blokerer Apple i højere grad for videoer, der automatisk afspiller på en hjemmeside, og Safari blokerer også for de dataindsamlere, der via cookies indsamler data om dig via Safari-browseren.

Foto-appen har også en lang række nye billedebehandlingsfunktioner, så det er lettere og hurtigere at redigere fotos.

Mens der stadig ikke er lige så mange funktioner og evner som i eksempelvis Adobes Lightroom, så vil mange nok se sig tilfredse med redigeringsevnerne i Fotos-appen.

Du henter High Sierra-opdateringen ved at åbne Apple App Store på din Mac-computer, søger efter High Sierra eller klikker på linket i toppen af vinduet. Det tager cirka en time at installere.

Du kan læse mere om MacOS High Sierra her: Apples nye Mac-styresystem tager form: Det kan du vente dig af Sierra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.