Apples nye Mac-styresystem tager form: Det kan du vente dig af Sierra

Det nye macOS Sierra fra Apple er så småt ved at blive færdigudviklet, så det kan blive frigivet til - gratis - download for Mac-brugerne.

Da Apple i juni på WWDC-konferencen annoncerede det næste Mac-styresystem, Sierra, var det samtidig annonceringen af, at OS X-familien af styresystemer nu afløses af macOS, hvor Sierra bliver første version.

Men ellers er meget ved det gamle i Mac-land, hvor nye styresystemer har det med at blive frigivet hvert efterår.

Nu har vi så udsigt til det 13. styresystem til Mac.

Også i forbindelse med Sierra bliver styresystemet gratis for eksisterende Mac-brugere, og også denne gang kan selv forholdvis gamle Mac-computere køre det spritnye styresystem (mere om systemkravene nederst). Tidsplanen
Sidste års Mac-styresystem, El Capitan, blev frigivet den 30. september 2015, så der er endnu to måneder til Sierra frigives, hvis Apple holder fast i den vante opdateringscyklus.

Sierra er i øjeblikket tilgængelig i den tredje beta-udgave, og alt tyder på, at udviklingen af systemet følger den normale køre- og tidsplan.

Allerede nu er der da også masser af information om Sierra fra både Apple og de mange betatestere af systemet.

Her er nyhederne
Den nok største nyhed er, at Apples digitale assistent, Siri, nu også indtager Mac'en, så man eksempelvis kan bede Siri finde et specifikt dokument frem fra harddisken eller stemme-diktere en mail.

Over de seneste år er Mac-styresystemet gradvist blevet mere integreret med iOS, og med Sierra tager Apple endnu et skridt i den retning.

Læs også: Her er de største nyheder fra Apples store udviklerkonference

Blandt andet vil man nu altid kunne tilgå filer fra skrivebordet eller Dokument-mappen på Mac'en fra en iPhone og iPad, fordi filerne synkroniseres via iCloud.

På samme måde kan man også kopiere tekst og billeder fra en app på Mac'en og herefter 'sætte ind' på eksempelvis iPad via et fælles clipboard.

Der er naturligvis også mange andre nyheder i Sierra, hvor Apple blandt andet forsøger at forbedre navigationen med nye tabs i de forskellige apps og med muligheden for bedre at kunne afvikle (og følge med i) en video, samtidig med at man arbejder på noget andet i en anden applikation (se demo af det i videoen herunder). 

Det bliver også muligt at logge ind på computeren via et Apple Watch, hvis man skulle have et sådan på håndleddet.

Velkendte apps som Beskeder og Fotos får naturligvis også nye funktioner, ligesom sikkerhed og privacy også med dette OS forbedres.

Men ellers må man sige, at Apples nye styresystem først og fremmest forfiner det 'gamle' El Capitan frem for at introducere noget helt nyt og anderledes.

Derfor er det store spørgsmål for mange Mac-brugere nok også, hvordan Sierra kører på hardwaren sammenlignet med sidste års Mac-styresystem.

Allerede nu er der en del anmeldelser af Sierras beta-udgaver på nettet.

De fleste lægger vægt på de mange muligheder med Siri, og den tætte integration med iOS får rosende ord med på vejen.

Selve performance-delen er det dog nok endnu for tidligt at fælde en dom over, da der trods alt er tale om betaudgaver af styresystemet. Systemkrav
Kan du få Sierra til din Mac? Her er systemkravene til macOS Sierra:

MacBook (2009 eller senere).
MacBook Air (2010 eller senere).
MacBook Pro (2010 eller senere).
Mac mini (2010 eller senere).
Mac Pro (2010 eller senere).
iMac (2009 eller senere).

Test selv Sierra
Hvis du selv har lyst til at betateste macOS Sierra, kan du oprette dig som tester her.

Herunder finder du to gode video-demoer af macOS Sierra:
Læs også:

Her er de største nyheder fra Apples store udviklerkonference

Apple klar med spritnyt Mac-styresystem: Nu begynder kampen mellem El Capitan og Windows 10

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.