Artikel top billede

Accenture er blevet påpasselig med at byde på offentlige udbud: Forholdet mellem indtjening og risiko er blevet helt skæv

Forholdet mellem indtjening og risiko i de offentlige udbud er blevet helt skæv i kølvandet på it-skandalerne, mener Accenture, der er blevet påpasselig med at byde på offentlige udbud.

Accenture vil ikke være med til at byde på en række offentlige udbud, fordi risikoen for at komme til at betale kæmpebøder er for høj, skriver ITWatch.

Grunden er, at konsulenthuset i en række offentlige udbud kommer til at hænge på et juridisk ansvar, der i yderste konsekvens kan føre til store bøder.

Og det er ikke umagen værd, hvis en ordre på 10 millioner kroner kan føre til bøder i milliardklassen, mener selskabet, der siden 2015 har vundet 10 offentlige udbud herhjemme på hver mere end 100 millioner kroner.

Direktør Accentures afdeling for den offentlige sektor, Christian Max Hansen, siger,, at skruen for det ‘ansvar, som leverandøren skal påtage sig’ er blevet strammet gevaldigt herhjemme i kølvandet på de offentlige skandaleprojekter.

“Dele af den jura, der står i kontrakterne, ligger langt ud over, hvad man finder i almindelig dansk ret. Det gør, at virksomheder som os ikke kan være med i disse udbud, da vi ikke i tilstrækkelig grad kan afdække risikoen. Der er et misforhold i forhold til indtjeningen og risikoen på de offentlige udbud," siger han.

Ifølge ham skal man som leverandør eksempelvis skrive under på, at ens system for evigt overholder al dansk lovgivning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere