Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Accenture er blevet påpasselig med at byde på offentlige udbud: Forholdet mellem indtjening og risiko er blevet helt skæv

Forholdet mellem indtjening og risiko i de offentlige udbud er blevet helt skæv i kølvandet på it-skandalerne, mener Accenture, der er blevet påpasselig med at byde på offentlige udbud.

Accenture vil ikke være med til at byde på en række offentlige udbud, fordi risikoen for at komme til at betale kæmpebøder er for høj, skriver ITWatch.

Grunden er, at konsulenthuset i en række offentlige udbud kommer til at hænge på et juridisk ansvar, der i yderste konsekvens kan føre til store bøder.

Og det er ikke umagen værd, hvis en ordre på 10 millioner kroner kan føre til bøder i milliardklassen, mener selskabet, der siden 2015 har vundet 10 offentlige udbud herhjemme på hver mere end 100 millioner kroner.

Direktør Accentures afdeling for den offentlige sektor, Christian Max Hansen, siger,, at skruen for det ‘ansvar, som leverandøren skal påtage sig’ er blevet strammet gevaldigt herhjemme i kølvandet på de offentlige skandaleprojekter.

“Dele af den jura, der står i kontrakterne, ligger langt ud over, hvad man finder i almindelig dansk ret. Det gør, at virksomheder som os ikke kan være med i disse udbud, da vi ikke i tilstrækkelig grad kan afdække risikoen. Der er et misforhold i forhold til indtjeningen og risikoen på de offentlige udbud," siger han.

Ifølge ham skal man som leverandør eksempelvis skrive under på, at ens system for evigt overholder al dansk lovgivning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere