Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Accenture er blevet påpasselig med at byde på offentlige udbud: Forholdet mellem indtjening og risiko er blevet helt skæv

Forholdet mellem indtjening og risiko i de offentlige udbud er blevet helt skæv i kølvandet på it-skandalerne, mener Accenture, der er blevet påpasselig med at byde på offentlige udbud.

Accenture vil ikke være med til at byde på en række offentlige udbud, fordi risikoen for at komme til at betale kæmpebøder er for høj, skriver ITWatch.

Grunden er, at konsulenthuset i en række offentlige udbud kommer til at hænge på et juridisk ansvar, der i yderste konsekvens kan føre til store bøder.

Og det er ikke umagen værd, hvis en ordre på 10 millioner kroner kan føre til bøder i milliardklassen, mener selskabet, der siden 2015 har vundet 10 offentlige udbud herhjemme på hver mere end 100 millioner kroner.

Direktør Accentures afdeling for den offentlige sektor, Christian Max Hansen, siger,, at skruen for det ‘ansvar, som leverandøren skal påtage sig’ er blevet strammet gevaldigt herhjemme i kølvandet på de offentlige skandaleprojekter.

“Dele af den jura, der står i kontrakterne, ligger langt ud over, hvad man finder i almindelig dansk ret. Det gør, at virksomheder som os ikke kan være med i disse udbud, da vi ikke i tilstrækkelig grad kan afdække risikoen. Der er et misforhold i forhold til indtjeningen og risikoen på de offentlige udbud," siger han.

Ifølge ham skal man som leverandør eksempelvis skrive under på, at ens system for evigt overholder al dansk lovgivning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere