Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Sonofon-tab giver kæmpefradrag til Telenor

Det norske teleselskab Telenor har vundet retten til et skattefradrag på 2,2 milliarder kroner efter at have handlet aktierne i Sonofon med sig selv til en nedskrevet pris. Den norske stat overvejer at anke.

Telenor, som ejer Sonofon, har af en norsk domstol fået lov til at beholde et skattefradrag på 2,2 milliarder kroner, der stammer fra en intern handel med hovedparten af Sonofon-aktierne.

Den norske domstol går imod de norske skattemyndigheder, som havde afvist at godkende Telenors gigantfradrag.

Hele miseren stammer fra 2000, da Telenor købte de første 53,5 procent af Sonofon. Sælgeren var GN Store Nord, som indkasserede næsten 13 milliarder kroner.

Voldsomt opskruet pris

Den pris var dog voldsomt opskruet, erkendte Telenor allerede året efter. Derfor handlede den norske telekoncern Sonofon-aktierne internt mellem to selskaber, men denne gang til en pris, der var 7,8 milliarder kroner lavere.

Den lavere pris gav anledning til skattefradraget, men de norske myndigheder mener, at den interne handel udelukkende blev gennemført for at mindske skatten, og ikke fordi Telenor havde behov for at sælge Sonofon til sig selv.

Nu har den norske skatteforvaltning for store virksomheder foreløbig tabt sagen og har en måned til at overveje, om den vil anke.

Hvorvidt det sker eller ej, vil myndighederne endnu ikke gisne om, men Telenor venter med at bogføre det kæmpe skattefradrag, til det definitivt sidste punktum i sagen er sat.

Telenor har på sin side svoret, at selskabet vil føre sagen hele vejen igennem det norske retssystem for at få medhold.

Telenor købte i december sidste år de resterende 46,5 procent af aktierne i Sonofon af amerikanske Bellsouth for godt tre milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere