Kampen om at 'eje' internet of things spidser til: Google klar med ny platform i kampen mod Amazon og Microsoft

Både Microsoft, Amazon og senest Google forsøger at positionere sig med deres IoT-platforme. Der er et voksende behov for en bedre og mere sikker håndtering af de mange IoT-enheder.

Google fortsætter med at udvide Google Cloud, it-gigantens portefølje af produkter, teknologier og services i skyen, der er rettet mod erhvervskunderne.

Som det også er tilfældet hos konkurrenterne Amazon Web Services og Microsoft Azure, er internet of things et vigtigt satsningsområde for Google.

Alle it-giganterne vil nemlig gerne spille en afgørende rolle inden for internet of things ved at eje den centrale platform til rådighed.  

Google Cloud IoT Core
I forbindelse med udviklerkonferencen Google I/O tidligere i år lancerede selskabet Google Cloud IoT Core, og nu er løsningen netop blevet bredt tilgængelig i beta. Det meddeler Google i et blogindlæg.

Google Cloud IoT Core beskrives som en service på Google Cloud-platformen, der hjælper kunderne med at tilslutte og styre IoT-enheder i stor skala.

Både større virksomheder inden for eksempelvis transport og sundhed og mindre tech-startups har eksperimenteret med Googles IoT-servicen siden foråret.

Der er næppe tvivl om, at Google - som flere af konkurrenterne - håber at kunne positionere sig som en form for platform for IoT med den nye løsning. 

Netop håndteringen af de mange milliarder IoT-enheder, der er i spil, er af mange eksperter blevet betegnet som en alvorlig sikkerhedsudfordring.

Google i hård kamp mod Amazon og Microsoft
Analysefirmaet ABI Research har for nylig estimeret, at der i 2021 vil være 48,8 milliarder enheder på verdensplan, der er koblet op til internettet og dermed indgår i IoT-økosystemet.

Desværre bygger langt fra alle IoT-enheder på standarder, og sikkerheden er også vidt forskellig på de mange milliarder enheder, advarede ABI Research i samme forbindelse.

“Det er et flygtigt, fragmenteret og eksperimenterende økosystem. Derfor er det også meget sårbart over for cybertrusler. En succesfuld implementering og udbredelse af IoT-teknologier vil afhænge af, at man kan stole på enhederne og den underliggende infrastruktur.”

Læs mere om det her: Ekspert advarer: Speederen er i bund med Internet of Things - men det kan ende katastrofalt

Konceptet med Google Cloud IoT Core er grundlæggende, at man kan monitorere, styre og analysere de enheder, man har i spil i en IoT-løsning.

Det er tænkt som en central platform for leverandører på området, men også som en platform for innovative IoT-services, som mindre startups kan udnytte.

Google er dog ikke ene om at forsøge at komme til at spille en central rolle inden for IoT. Microsoft har eksempelvis sin Azure IoT-løsning, og Amazon står bag AWS IoT Platform.

Læs også:

Ekspert advarer: Speederen er i bund med Internet of Things - men det kan ende katastrofalt

Danske virksomhederne er i fuld gang med internet of things - så meget fylder teknologierne allerede nu i Danmark

Det rumler på cloud-markedet: Pludselig er Google i gang med at udfordre Amazon og Microsoft

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.