Artikel top billede

Kampen om at 'eje' internet of things spidser til: Google klar med ny platform i kampen mod Amazon og Microsoft

Både Microsoft, Amazon og senest Google forsøger at positionere sig med deres IoT-platforme. Der er et voksende behov for en bedre og mere sikker håndtering af de mange IoT-enheder.

Google fortsætter med at udvide Google Cloud, it-gigantens portefølje af produkter, teknologier og services i skyen, der er rettet mod erhvervskunderne.

Som det også er tilfældet hos konkurrenterne Amazon Web Services og Microsoft Azure, er internet of things et vigtigt satsningsområde for Google.

Alle it-giganterne vil nemlig gerne spille en afgørende rolle inden for internet of things ved at eje den centrale platform til rådighed.  

Google Cloud IoT Core

I forbindelse med udviklerkonferencen Google I/O tidligere i år lancerede selskabet Google Cloud IoT Core, og nu er løsningen netop blevet bredt tilgængelig i beta. Det meddeler Google i et blogindlæg.

Google Cloud IoT Core beskrives som en service på Google Cloud-platformen, der hjælper kunderne med at tilslutte og styre IoT-enheder i stor skala.

Både større virksomheder inden for eksempelvis transport og sundhed og mindre tech-startups har eksperimenteret med Googles IoT-servicen siden foråret.

Der er næppe tvivl om, at Google - som flere af konkurrenterne - håber at kunne positionere sig som en form for platform for IoT med den nye løsning. 

Netop håndteringen af de mange milliarder IoT-enheder, der er i spil, er af mange eksperter blevet betegnet som en alvorlig sikkerhedsudfordring.

Google i hård kamp mod Amazon og Microsoft

Analysefirmaet ABI Research har for nylig estimeret, at der i 2021 vil være 48,8 milliarder enheder på verdensplan, der er koblet op til internettet og dermed indgår i IoT-økosystemet.

Desværre bygger langt fra alle IoT-enheder på standarder, og sikkerheden er også vidt forskellig på de mange milliarder enheder, advarede ABI Research i samme forbindelse.

“Det er et flygtigt, fragmenteret og eksperimenterende økosystem. Derfor er det også meget sårbart over for cybertrusler. En succesfuld implementering og udbredelse af IoT-teknologier vil afhænge af, at man kan stole på enhederne og den underliggende infrastruktur.”

Læs mere om det her: Ekspert advarer: Speederen er i bund med Internet of Things - men det kan ende katastrofalt

Konceptet med Google Cloud IoT Core er grundlæggende, at man kan monitorere, styre og analysere de enheder, man har i spil i en IoT-løsning.

Det er tænkt som en central platform for leverandører på området, men også som en platform for innovative IoT-services, som mindre startups kan udnytte.

Google er dog ikke ene om at forsøge at komme til at spille en central rolle inden for IoT. Microsoft har eksempelvis sin Azure IoT-løsning, og Amazon står bag AWS IoT Platform.

Læs også:

Ekspert advarer: Speederen er i bund med Internet of Things - men det kan ende katastrofalt

Danske virksomhederne er i fuld gang med internet of things - så meget fylder teknologierne allerede nu i Danmark

Det rumler på cloud-markedet: Pludselig er Google i gang med at udfordre Amazon og Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere