Artikel top billede

Kampen om at 'eje' internet of things spidser til: Google klar med ny platform i kampen mod Amazon og Microsoft

Både Microsoft, Amazon og senest Google forsøger at positionere sig med deres IoT-platforme. Der er et voksende behov for en bedre og mere sikker håndtering af de mange IoT-enheder.

Google fortsætter med at udvide Google Cloud, it-gigantens portefølje af produkter, teknologier og services i skyen, der er rettet mod erhvervskunderne.

Som det også er tilfældet hos konkurrenterne Amazon Web Services og Microsoft Azure, er internet of things et vigtigt satsningsområde for Google.

Alle it-giganterne vil nemlig gerne spille en afgørende rolle inden for internet of things ved at eje den centrale platform til rådighed.  

Google Cloud IoT Core

I forbindelse med udviklerkonferencen Google I/O tidligere i år lancerede selskabet Google Cloud IoT Core, og nu er løsningen netop blevet bredt tilgængelig i beta. Det meddeler Google i et blogindlæg.

Google Cloud IoT Core beskrives som en service på Google Cloud-platformen, der hjælper kunderne med at tilslutte og styre IoT-enheder i stor skala.

Både større virksomheder inden for eksempelvis transport og sundhed og mindre tech-startups har eksperimenteret med Googles IoT-servicen siden foråret.

Der er næppe tvivl om, at Google - som flere af konkurrenterne - håber at kunne positionere sig som en form for platform for IoT med den nye løsning. 

Netop håndteringen af de mange milliarder IoT-enheder, der er i spil, er af mange eksperter blevet betegnet som en alvorlig sikkerhedsudfordring.

Google i hård kamp mod Amazon og Microsoft

Analysefirmaet ABI Research har for nylig estimeret, at der i 2021 vil være 48,8 milliarder enheder på verdensplan, der er koblet op til internettet og dermed indgår i IoT-økosystemet.

Desværre bygger langt fra alle IoT-enheder på standarder, og sikkerheden er også vidt forskellig på de mange milliarder enheder, advarede ABI Research i samme forbindelse.

“Det er et flygtigt, fragmenteret og eksperimenterende økosystem. Derfor er det også meget sårbart over for cybertrusler. En succesfuld implementering og udbredelse af IoT-teknologier vil afhænge af, at man kan stole på enhederne og den underliggende infrastruktur.”

Læs mere om det her: Ekspert advarer: Speederen er i bund med Internet of Things - men det kan ende katastrofalt

Konceptet med Google Cloud IoT Core er grundlæggende, at man kan monitorere, styre og analysere de enheder, man har i spil i en IoT-løsning.

Det er tænkt som en central platform for leverandører på området, men også som en platform for innovative IoT-services, som mindre startups kan udnytte.

Google er dog ikke ene om at forsøge at komme til at spille en central rolle inden for IoT. Microsoft har eksempelvis sin Azure IoT-løsning, og Amazon står bag AWS IoT Platform.

Læs også:

Ekspert advarer: Speederen er i bund med Internet of Things - men det kan ende katastrofalt

Danske virksomhederne er i fuld gang med internet of things - så meget fylder teknologierne allerede nu i Danmark

Det rumler på cloud-markedet: Pludselig er Google i gang med at udfordre Amazon og Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?