Artikel top billede

Kampen om at 'eje' internet of things spidser til: Google klar med ny platform i kampen mod Amazon og Microsoft

Både Microsoft, Amazon og senest Google forsøger at positionere sig med deres IoT-platforme. Der er et voksende behov for en bedre og mere sikker håndtering af de mange IoT-enheder.

Google fortsætter med at udvide Google Cloud, it-gigantens portefølje af produkter, teknologier og services i skyen, der er rettet mod erhvervskunderne.

Som det også er tilfældet hos konkurrenterne Amazon Web Services og Microsoft Azure, er internet of things et vigtigt satsningsområde for Google.

Alle it-giganterne vil nemlig gerne spille en afgørende rolle inden for internet of things ved at eje den centrale platform til rådighed.  

Google Cloud IoT Core

I forbindelse med udviklerkonferencen Google I/O tidligere i år lancerede selskabet Google Cloud IoT Core, og nu er løsningen netop blevet bredt tilgængelig i beta. Det meddeler Google i et blogindlæg.

Google Cloud IoT Core beskrives som en service på Google Cloud-platformen, der hjælper kunderne med at tilslutte og styre IoT-enheder i stor skala.

Både større virksomheder inden for eksempelvis transport og sundhed og mindre tech-startups har eksperimenteret med Googles IoT-servicen siden foråret.

Der er næppe tvivl om, at Google - som flere af konkurrenterne - håber at kunne positionere sig som en form for platform for IoT med den nye løsning. 

Netop håndteringen af de mange milliarder IoT-enheder, der er i spil, er af mange eksperter blevet betegnet som en alvorlig sikkerhedsudfordring.

Google i hård kamp mod Amazon og Microsoft

Analysefirmaet ABI Research har for nylig estimeret, at der i 2021 vil være 48,8 milliarder enheder på verdensplan, der er koblet op til internettet og dermed indgår i IoT-økosystemet.

Desværre bygger langt fra alle IoT-enheder på standarder, og sikkerheden er også vidt forskellig på de mange milliarder enheder, advarede ABI Research i samme forbindelse.

“Det er et flygtigt, fragmenteret og eksperimenterende økosystem. Derfor er det også meget sårbart over for cybertrusler. En succesfuld implementering og udbredelse af IoT-teknologier vil afhænge af, at man kan stole på enhederne og den underliggende infrastruktur.”

Læs mere om det her: Ekspert advarer: Speederen er i bund med Internet of Things - men det kan ende katastrofalt

Konceptet med Google Cloud IoT Core er grundlæggende, at man kan monitorere, styre og analysere de enheder, man har i spil i en IoT-løsning.

Det er tænkt som en central platform for leverandører på området, men også som en platform for innovative IoT-services, som mindre startups kan udnytte.

Google er dog ikke ene om at forsøge at komme til at spille en central rolle inden for IoT. Microsoft har eksempelvis sin Azure IoT-løsning, og Amazon står bag AWS IoT Platform.

Læs også:

Ekspert advarer: Speederen er i bund med Internet of Things - men det kan ende katastrofalt

Danske virksomhederne er i fuld gang med internet of things - så meget fylder teknologierne allerede nu i Danmark

Det rumler på cloud-markedet: Pludselig er Google i gang med at udfordre Amazon og Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere