Artikel top billede

Ekspert advarer: Speederen er i bund med Internet of Things - men det kan ende katastrofalt

Sikkerhed og standardisering glemmes fuldstændig i farten af internet of things-industrien, advarer en ekspert. Det kan ende katastrofalt.

Internet of things-udviklingen går ekstremt hurtigt i disse år, men mens alle kan blive enige om det enorme potentiale, der er i IoT, så kniber det mere med at få styr på sikkerheden og standardiseringen.

Sådan lyder advarslen fra Michela Menting, der er digital security research director hos ABI Research.

Analysefirmaet estimerer, at der der i 2021 vil være 48,8 milliarder enheder på verdensplan, der er koblet op til internettet og dermed indgår i IoT-økosystemet.

Desværre bygger langt fra alle IoT-enheder på standarder, og sikkerheden er også vidt forskellig på de mange milliarder enheder.

“Det er et flygtigt, fragmenteret og eksperimenterende økosystem. Derfor er det også meget sårbart over for cybertrusler. En succesfuld implementering og udbredelse af IoT-teknlogier vil afhænge af, at man kan stole på enhederne og den underliggende infrastruktur,” skriver ABI Research.

Læs også: Alvorlig sårbarhed i populære fitness-armbånd: Dybt personlige data kunne opsnappes

Michela Menting uddyber, hvad udfordringen er:

“Uden den tillid kan IoT-udbredelsen ende katastrofalt. Og ikke bare i økonomisk forstand. Hvis kritiske enheder som connectede biler eller sundhedsudstyr fejler, kan det have livsfarlige konsekvenser.”

“Standarder kan og vil spille en afgørende rolle i at etablere denne tillid. Særligt kan sikkerhedsstandarder være fundament for, at man kan bygge robuste IoT-enheder, som man kan stole på, både ud fra et digitalt og fysisk sikkerhedsperspektiv,” lyder kommentaren fra Michela Menting.

ABI Research-chefen forklarer, at standardiserings-arbejdet allerede er i gang, men at udfordringen er, at det skal kunne følge med den generelle IoT-bølge, der allerede ruller med fuld kraft.

Derfor opfordrer hun også endnu flere aktører i industrien til at bakke op og hjælpe til med arbejdet.

“Udviklingen af guidelines og standarder på IoT-sikkerhedsområdet er er krtisk for at sikre tilliden til IoT, og stakeholdere vil have stor gavn af at engagere sig i sådanne tiltag, da de kan være med til at forme IoT-økosystem i mange år frem.”

Læs også:

Alvorlig sårbarhed i populære fitness-armbånd: Dybt personlige data kunne opsnappes

Nu boomer salget: Derfor sælges der pludselig ekstremt mange bluetooth-headsets




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere