Artikel top billede

Morgen-briefing: CGI overtager Affecto - fusionerer i Danmark / Ikke plads til alle mand - så nu bygger Elbek & Vejrup til / En af chipindustriens ‘fædre’ færdig i businesss

CGI overtager Affecto - fusionerer i Danmark. Ikke plads til alle mand - så nu bygger Elbek & Vejrup til. En af chipindustriens ‘fædre’ træder tilbage. Bureaukrati og ringe kompetencer bremser inderne

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

CGI overtager Affecto - fusionerer i Danmark

Efter et par måneders forberedelse ligger det nu klart, at CGI overtager det finske it-selskab Affecto.

CGI afgav bud på det finske selskab i august og har nu sikret sig ja fra 94 procent af aktiekapitalen i Affecto. Det er nok til, at de resterende seks procent kan tvangsindløses.

CGI oplyser, at målet med opkøbet er at ‘blive den stærkeste leverandør af datadrevne business services i Norden.”

“Ved at slå os sammen med Affecto bliver vi den stærkeste partner i Nordeuropa, når det drejer sig om at hjælpe virksomheder og den offentlige sektor med digital transformation - herunder analyse, kunstig intelligens og automatiserings-løsninger,” lyder det fra CGI, der stammer fra Canada og globalt har 70.000 ansatte.

Indtil videre fortsætter de to selskaber som selvstændige enheder, men det er planen, at de skal fusioneres heltover de kommende måneder.

CGI har i Norden omkring 8.000 medarbejdere, hvoraf de godt 500 sidder i Danmark. Affecto har i alt omkring 1.000 medarbejdere - herunder omkring 70 medarbejdere i Danmark. 

CGI Danmark omsatte i fjor for omkring 800 millioner kroner herhjemme og kom ud med et overskud før skat på 74,1 millioner kroner, viser tal fra Computerworlds Brancheguiden.

CGI betaler 4,55 euro per aktie i Affecto, hvilket prisfastsætter selskabet til 98 millioner euro - omkring 729 millioner kroner - har partnerne tidligere meddelt.

Ikke plads til alle mand - så nu bygger Elbek & Vejrup til

Aarhusianske Elbek & Vejrup forventer så kraftig tilgang af både opgaver og mandskab i de kommende år, at selskabet nu har bygget en tilbygning på 3.000 kvadratmeter i forbindelse med hovedkvarteret på Tangen i Aarhus N.

“Vi forventer fortsat vækst både organisk og via opkøb, og vi er altid på udkig efter virksomheder, der strategisk passer ind i vores forretningsmodel,” lyder det fra virksomheden.

Tilbygningen bliver også stort nok til, at andre virksomheder kan leje sig ind. Dem opfordrer Elbek & Vejrup til at kigge forbi.

“Står du og mangler lokaler og ønsker nogle inspirerende fysiske rammer, så er Tangen 6 måske stedet, du leder efter. Vi stiller en lang række faciliteter til rådighed så som mødelokaler, konferencerum, mulighed for videokonferencer, frokostordning fra Cheval Blanc samt take away, fitnessfaciliteter, fysioterapeut, massør, it-service ved driftsproblemer, receptionsservice, viceværtsordning, kontormøbler m.v.” lyder det fra selskabet.

En af chipindustriens ‘fædre’ færdig i businesss

Du har måske nok aldrig hørt om Morris Chang, men sandsynligheden for at du har anvendt et af hans produkter er ikke desto mindre høj. Og nu meddeler han, at han trækker sig tilbage til sommer for at hellige sig alderdommens sysler.

Morris Chang er grundlægger af Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), som er verdens største chip-støberi og storleverandør til iPhone. Selskabet har en markedsværdi på lige under 1,2 billioner kroner.

Den 86-årige Morris Chang er bredt anerkendt som manden, der indledte hele det taiwanske chip-eventyr, da han som 56-årig etablerede TSMC i 1987 på en ide om, at chip-firmaer ikke behøvede at have deres egne fabrikker. Den ide har siden vundet indpas mange andre steder.

Han havde tidligere arbejdet i 25 år for Texas Instruments.

Morris Chang har - som altid - helt styr sagerne, og hans efterfølger er forlængst blevet kørt i position. Ny formand for kæmpefirmaet bliver Mark Liu, der siden 2013 har været co-CEO for firmaet sammen med C.C. Wei, der nu bliver ene CEO.

Bureaukrati og ringe kompetencer bremser inderne

Indiens ambition om følge med kineserne som et ‘powerhouse’ inden for smartphone-produktion står i stampe. 

Grund: Der mangler kompetencer blandt arbejderne og underleverandør af dele kæmper så meget med komplicerede skatte-regler og bureakrati, at industri-udviklingen går uhyre langsomt.

Det er ellers tre år siden, at premiereminister Narendra Modi under sloganet ‘Make in India’ lancerede de storstilede planer, der skulle skabe millioner af job til inderne.

Indien er et af de hurtigst voksende smartphone-markedet i verden, men produktionen af dele udføres trods lave løn-omkostninger stort set totalt i lande uden for Indien.

Til gengæld samles telefoner til lokalmarkedet på grund af told-regler ofte i Indien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.