Artikel top billede

Oracle i Danmark: Vi har sænket priserne med op til 90 procent

Oracle har sænket priserne markant i et forsøg på at komme på omgangshøjde med konkurrenterne på cloud-området.

Oracle kæmper for at komme på omgangshøjde med konkurrenterne på cloud-området, som selskabet i nogle år har kæmpet på at rette kanonerne ind mod.

Som led i disse bestræbelserne sænker selskabet nu priserne markant, fortæller ny landechef for den danske forretning, Ingrid Mjøen til ITWatch.

Ifølge hende har Oracle sænket priserne på nogle tjenester med op til 90 procent, ligesom listepriserne er blevet reduceret.

Selskabet har desuden ifølge hende indført muligheden for, at kunders on premise-licenser kan trækkes med over i clouden. Det skal sikre, at kunder ikke betaler dobbelt.

Hovedkonkurrenten er Amazon, der er verdens største cloud-udbyder. Også Microsoft, Google og andre er fokuserede på området.

For Oracle er det Amazon, der er i kikkerten - også selv om Oracle-chef Larry Ellison sidste år bedyrede, at Amazon var '20 år' efter Oracle på cloud-området.

Dengang sagde han i sædvanlig flamboyant stil, at Oracle slet ikke ville tage imod kundernes penge, hvis ikke de var villige til at betale mindre.

"Vi garanterer 50 procent lavere TCO i clouden, hvis man bruger vore fuldt automatiserede database i stedet for Amazon, og det er en meget markant udmelding. Vi siger direkte til kunderne, at får du ikke en TCO, der er 50 procent lavere end hos Amazon, så får du pengene tilbage,” siger Ingrid Mjøen til ITWatch.

Analysehuset Gartner pegede i sommer i en stor markedsanalyse over cloud-markedet på, at Microsoft og Amazon Web Services er de absolut førende i verden på cloud-området.

Oracle, IBM, Alibaba og Google ligger i feltet af 'visionaries' på området.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe cloud-rapport: Her er styrkerne og svaghederne ved alle cloud-leverandørerne.

Også analysehuset Synergy Research Group har påpeget, at Oracle sammen med ikke mindst Alibaba har haft vækst med 'imponerende hastighed' på cloudområdet.


Det kan du læse mere om her: Microsoft, Google og IBM haler ind på verdens ubetinget største cloud-udbyder

Læs også:

Verdens største [b]cloud-tjeneste ændrer betalingsmodel: Nu skal du afregne per sekund - og ikke per time

Larry Ellison: Amazon er "20 år" efter Oracle og meget dyrere - "hvis ikke du er villig til at betale mindre, vil vi slet ikke tage imod din ordre"

Oracle under pres: Det kommercielle database-marked vil skrumpe voldsomt i de kommende år
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere