Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle i Danmark: Vi har sænket priserne med op til 90 procent

Oracle har sænket priserne markant i et forsøg på at komme på omgangshøjde med konkurrenterne på cloud-området.

Oracle kæmper for at komme på omgangshøjde med konkurrenterne på cloud-området, som selskabet i nogle år har kæmpet på at rette kanonerne ind mod.

Som led i disse bestræbelserne sænker selskabet nu priserne markant, fortæller ny landechef for den danske forretning, Ingrid Mjøen til ITWatch.

Ifølge hende har Oracle sænket priserne på nogle tjenester med op til 90 procent, ligesom listepriserne er blevet reduceret.

Selskabet har desuden ifølge hende indført muligheden for, at kunders on premise-licenser kan trækkes med over i clouden. Det skal sikre, at kunder ikke betaler dobbelt.

Hovedkonkurrenten er Amazon, der er verdens største cloud-udbyder. Også Microsoft, Google og andre er fokuserede på området.

For Oracle er det Amazon, der er i kikkerten - også selv om Oracle-chef Larry Ellison sidste år bedyrede, at Amazon var '20 år' efter Oracle på cloud-området.

Dengang sagde han i sædvanlig flamboyant stil, at Oracle slet ikke ville tage imod kundernes penge, hvis ikke de var villige til at betale mindre.

"Vi garanterer 50 procent lavere TCO i clouden, hvis man bruger vore fuldt automatiserede database i stedet for Amazon, og det er en meget markant udmelding. Vi siger direkte til kunderne, at får du ikke en TCO, der er 50 procent lavere end hos Amazon, så får du pengene tilbage,” siger Ingrid Mjøen til ITWatch.

Analysehuset Gartner pegede i sommer i en stor markedsanalyse over cloud-markedet på, at Microsoft og Amazon Web Services er de absolut førende i verden på cloud-området.

Oracle, IBM, Alibaba og Google ligger i feltet af 'visionaries' på området.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe cloud-rapport: Her er styrkerne og svaghederne ved alle cloud-leverandørerne.

Også analysehuset Synergy Research Group har påpeget, at Oracle sammen med ikke mindst Alibaba har haft vækst med 'imponerende hastighed' på cloudområdet.


Det kan du læse mere om her: Microsoft, Google og IBM haler ind på verdens ubetinget største cloud-udbyder

Læs også:

Verdens største [b]cloud-tjeneste ændrer betalingsmodel: Nu skal du afregne per sekund - og ikke per time

Larry Ellison: Amazon er "20 år" efter Oracle og meget dyrere - "hvis ikke du er villig til at betale mindre, vil vi slet ikke tage imod din ordre"

Oracle under pres: Det kommercielle database-marked vil skrumpe voldsomt i de kommende år
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere