Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle i Danmark: Vi har sænket priserne med op til 90 procent

Oracle har sænket priserne markant i et forsøg på at komme på omgangshøjde med konkurrenterne på cloud-området.

Oracle kæmper for at komme på omgangshøjde med konkurrenterne på cloud-området, som selskabet i nogle år har kæmpet på at rette kanonerne ind mod.

Som led i disse bestræbelserne sænker selskabet nu priserne markant, fortæller ny landechef for den danske forretning, Ingrid Mjøen til ITWatch.

Ifølge hende har Oracle sænket priserne på nogle tjenester med op til 90 procent, ligesom listepriserne er blevet reduceret.

Selskabet har desuden ifølge hende indført muligheden for, at kunders on premise-licenser kan trækkes med over i clouden. Det skal sikre, at kunder ikke betaler dobbelt.

Hovedkonkurrenten er Amazon, der er verdens største cloud-udbyder. Også Microsoft, Google og andre er fokuserede på området.

For Oracle er det Amazon, der er i kikkerten - også selv om Oracle-chef Larry Ellison sidste år bedyrede, at Amazon var '20 år' efter Oracle på cloud-området.

Dengang sagde han i sædvanlig flamboyant stil, at Oracle slet ikke ville tage imod kundernes penge, hvis ikke de var villige til at betale mindre.

"Vi garanterer 50 procent lavere TCO i clouden, hvis man bruger vore fuldt automatiserede database i stedet for Amazon, og det er en meget markant udmelding. Vi siger direkte til kunderne, at får du ikke en TCO, der er 50 procent lavere end hos Amazon, så får du pengene tilbage,” siger Ingrid Mjøen til ITWatch.

Analysehuset Gartner pegede i sommer i en stor markedsanalyse over cloud-markedet på, at Microsoft og Amazon Web Services er de absolut førende i verden på cloud-området.

Oracle, IBM, Alibaba og Google ligger i feltet af 'visionaries' på området.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe cloud-rapport: Her er styrkerne og svaghederne ved alle cloud-leverandørerne.

Også analysehuset Synergy Research Group har påpeget, at Oracle sammen med ikke mindst Alibaba har haft vækst med 'imponerende hastighed' på cloudområdet.


Det kan du læse mere om her: Microsoft, Google og IBM haler ind på verdens ubetinget største cloud-udbyder

Læs også:

Verdens største [b]cloud-tjeneste ændrer betalingsmodel: Nu skal du afregne per sekund - og ikke per time

Larry Ellison: Amazon er "20 år" efter Oracle og meget dyrere - "hvis ikke du er villig til at betale mindre, vil vi slet ikke tage imod din ordre"

Oracle under pres: Det kommercielle database-marked vil skrumpe voldsomt i de kommende år
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere