Artikel top billede

Anne Frank blev den 3. september 1944 deporteret til Auschwitz. Formodentligt efter, at hendes familie blev angivet af en ukendt stikker. Foto: Jacob Ø. Wittorff

Kunstig intelligens skal løse 73 år gammelt nazi-mysterium

En tidligere FBI-agent leder et hold af 20 efterforskere, der med hjælp fra kunstig intelligens skal afsløre et af verdenshistoriens største stikkermysterier.

Kunstig intelligens skal løse mysteriet om, hvem der stak den jødiske pige Anne Frank og hendes familie, da de for snart 73 år siden blev pågrebet af nazisterne i et baghus i Amsterdam.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er en tidligere FBI-agent ved navn Vincent Pankoke blevet sat i spidsen for et hold bestående af 20 efterforskere, der skal kulegrave sagen med hjælp fra kunstig intelligens.

Opbygger gigantisk database

I dag er det kun ganske få potentielle vidner, der er i live, ligesom at det ifølge Vincent Pankoke heller ikke vil være muligt at finde tekniske beviser.

I stedet vil efterforskerne samle en database, der blandt andet kommer til at bestå af oplysninger om hollandske nazi-kollaboratører, informatører, historiske dokumenter og politi-rapporter.

“Vi vil indlæse hvert eneste stykke data, vi kan finde. Der er så meget information derude, som der aldrig er blevet kigget på,” siger Vincent Pankoke til Reuters.

Ifølge Vicent Pankoke er datamaterialet så omfangsrigt, at ét menneske i hele sin levetid ikke vil kunne nå at læse det hele igennem.

Reuters oplyser, at efterforskningsholdet vil samarbejde med det hollandske big data-firma Xomnia, der har udviklet en algoritme som muligvis kan afsløre hidtil ukendte sammenhæng i datamaterialer, og dermed gør det muligt at komme tættere på stikkerens identitet.

Læs også: Eksperter advarer: Kunstig intelligens er altså ikke en it-løsning, du bare kan hive ned fra hylden - det kræver meget mere arbejde

Mange teorier

Der har været mange teorier om, hvem der har stukket familien Frank, men ifølge Reuters kom en undersøgelse i 2016 frem til, at der er muligt, at familien slet ikke blev stukket, men blot blev opdaget af nazisterne ved et tilfælde. 

Anne Frank og hendes familie blev anholdt den 4. august 1944, og den 3. september blev de deporteret Auschwitz. 

Efterfølgende blev hun sammen med sin søster, Margot, sendt videre til koncentrationslejren Bergen-Belsen. Her omkom begge søstre på et ukendt tidspunkt i starten af 1945.  

Anne Franks far, Otto Frank, overdrog efter 2. verdenskrigs afslutning hendes senere verdensberømte dagbog til en hollandsk historiker, og i 1947 blev dagbogen første gang udgivet på hollandsk.

Læs også: Her er det buzzword som alle topledere i øjeblikket kaster om sig med
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.