Artikel top billede

Medie: På tirsdag kan du betale med Apple Pay i disse butikker

Ifølge et svensk medie bliver Apple Pay i næste uge lanceret i de nordiske lande, og det kommer til at ske i samarbejde med en række store og velkendte butikskæder.

I næste uge vil du formentlig kunne betale med Apple Pay i Elgiganten og 7-Eleven-butikker. 

Ifølge det svenske Apple-medie Macpro.se vil Apple Pay på tirsdag blive lanceret i Norden, og i Sverige vil det ifølge mediet netop foregå i samarbejde med 7-Eleven og elektronikkæden Elgiganten. 

Læs også: Medie: Apple Pay bliver lanceret i Danmark i næste uge

"Ingen kommentar"

Computerworld har været i kontakt med både Elgiganten og 7-Eleven i Danmark. 

“Det har vi ingen kommentar til,” lyder det fra Frederik Danvig, der er kommunikationschef hos Elgiganten i Danmark.

Det har til formiddag ikke været muligt at få en kommentar fra 7-Eleven. Her oplyser virksomhedens kommunikationsansvarlige Mads Bryder, at han hverken kan be- eller afkræfte historien.

Han forklarer, at det er den danske direktør Jesper Østergaard, der skal udtale sig om sagen, men han er ifølge Mads Bryder i øjeblikket bortrejst.

Indgår partnerskaber med detailkæder

Som Computerworld tidligere har beskrevet, vælger Apple som regel at lancere Apple Pay i partnerskab med en række store detailkæder, og derfor må vi formode, at det også vil være tilfældet i Danmark og de øvrige nordiske lande. 

Læs også: Apple Pay får det svært i Danmark: Her er de største sten på vejen for Apple

Eksempelvis har Apple i USA indgået partnerskaber med McDonalds, elektronikkæden Best Buy og stormagasiner som Bloomingdales og Macy's, mens Apple i Storbritannien har aftaler med blandt andet BP, kaffekæden Costa og transportmyndighederne i London.

Blev annonceret i august

Allerede i august meddelte Apple, at Apple Pay inden nytår vil blive lanceret i Danmark, Sverige og Finland, og tidligere på ugen kunne det svenske Apple-magasin Macpro følge op med nyheden om, at lanceringen vil finde sted tirsdag den 24. oktober.

Ifølge det svenske medie vil Apple Pay i Sverige bliver lanceret via den nordiske storbank Nordea, og mediet gætter på, at Nordea ligeledes vil være partnerbank i Danmark og Finland.

Computerworld spurgte allerede i sensommeren Nordea i Danmark, om banken ville være en del af af Apple Pays lanceringen i Danmark, men her var meddelsomheden ikke stor: 

“Der sker rigtig meget på betalingsmarkedet i øjeblikket, og vi følger det tæt og med stor interesse. Det er altid spændende med nye internationale løsninger, men på nuværende tidspunkt har vi ikke yderligere kommentarer,” sagde Stine Wind, pressechef hos den nordiske storbank Nordea, til Computerworld. 

Læs også:
Danske banker tavse om Apple Pay-lanceringen: “Hvis vi har været i kontakt med Apple, må jeg ikke fortælle dig om det”  

Her er forretningsmodellen bag Apple Pay: Bliver gratis for forbrugere og butikkerne, men dyr for bankerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere