Artikel top billede

Midt i al ulykken: Toshiba får gigantisk skatteregning - venter underskud i milliard-klassen

Toshiba er presset helt i knæ. Efter at være presset til at sælge sin chipforretning, har selskabet nu modtaget en solid skatteregning, som vender et ventet milliard-overskud til et stort millard-underskud.

Japanske Toshiba er på hælene, og pengene vælter ud ad pengetanken.

Selskabet er netop blevet tvunget til at sælge dets chipforretning, og i kølvandet på salget står Toshiba nu med en meget stor skatteregning, som nærmest trækker bunden væk under det.

Selskabet meddeler nemlig, at det forventer et gigantisk underskud på 110 milliarder yen - godt seks milliarder kroner - i indeværende regnskabsår, som afsluttes med udgangen af marts 2018.

Det er kun en måned sidensiden, at Toshiba efter en noget broget affære endelig fik solgt sit chipselskab til Bain Capital.

Det kan du læse mere om her: Toshiba sælger chip-forretningen for trecifret milliard-beløb.

Selskabet splittede sig imidlertid op i foråret som en forberedelse til salget.

Ifølge Toshiba bliver den store skatteregning udløst på grund af beskatning af dets aktiver og forpligtelser af hele virksomheden på tidspunktet for opsplitningen.

Toshiba forventede før skatteregningen et overskud på 230 milliarder yen - cirka 13 milliarder kroner.

Det store japanske selskab er under tidspres, efter salget af chipforretningen trak ud månedsvis. Toshiba skal nemlig godkendes af de japanske konkurrencemyndigheder inden regnskabsårets udgang i en rutineundersøgelse, som ikke desto mindre kan tage op til et halvt år.

Desuden er Toshibas tilstedeværelse på Tokyos fondsbørs under pres efter sidste års underskud. Selskabet bliver tvangsafnoteret, hvis det har negativ aktiekapital to år i træk. Det vil Toshiba for alt i verden undgå.

Læs også:

Gigantisk salg af Toshiba-division endelig på plads: Apple og Dell bliver medejere

Kriseramte Toshiba degraderes til minibørs - frygt for investor-panik tager til

Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere