Artikel top billede

Midt i al ulykken: Toshiba får gigantisk skatteregning - venter underskud i milliard-klassen

Toshiba er presset helt i knæ. Efter at være presset til at sælge sin chipforretning, har selskabet nu modtaget en solid skatteregning, som vender et ventet milliard-overskud til et stort millard-underskud.

Japanske Toshiba er på hælene, og pengene vælter ud ad pengetanken.

Selskabet er netop blevet tvunget til at sælge dets chipforretning, og i kølvandet på salget står Toshiba nu med en meget stor skatteregning, som nærmest trækker bunden væk under det.

Selskabet meddeler nemlig, at det forventer et gigantisk underskud på 110 milliarder yen - godt seks milliarder kroner - i indeværende regnskabsår, som afsluttes med udgangen af marts 2018.

Det er kun en måned sidensiden, at Toshiba efter en noget broget affære endelig fik solgt sit chipselskab til Bain Capital.

Det kan du læse mere om her: Toshiba sælger chip-forretningen for trecifret milliard-beløb.

Selskabet splittede sig imidlertid op i foråret som en forberedelse til salget.

Ifølge Toshiba bliver den store skatteregning udløst på grund af beskatning af dets aktiver og forpligtelser af hele virksomheden på tidspunktet for opsplitningen.

Toshiba forventede før skatteregningen et overskud på 230 milliarder yen - cirka 13 milliarder kroner.

Det store japanske selskab er under tidspres, efter salget af chipforretningen trak ud månedsvis. Toshiba skal nemlig godkendes af de japanske konkurrencemyndigheder inden regnskabsårets udgang i en rutineundersøgelse, som ikke desto mindre kan tage op til et halvt år.

Desuden er Toshibas tilstedeværelse på Tokyos fondsbørs under pres efter sidste års underskud. Selskabet bliver tvangsafnoteret, hvis det har negativ aktiekapital to år i træk. Det vil Toshiba for alt i verden undgå.

Læs også:

Gigantisk salg af Toshiba-division endelig på plads: Apple og Dell bliver medejere

Kriseramte Toshiba degraderes til minibørs - frygt for investor-panik tager til

Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere