Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Midt i al ulykken: Toshiba får gigantisk skatteregning - venter underskud i milliard-klassen

Toshiba er presset helt i knæ. Efter at være presset til at sælge sin chipforretning, har selskabet nu modtaget en solid skatteregning, som vender et ventet milliard-overskud til et stort millard-underskud.

Japanske Toshiba er på hælene, og pengene vælter ud ad pengetanken.

Selskabet er netop blevet tvunget til at sælge dets chipforretning, og i kølvandet på salget står Toshiba nu med en meget stor skatteregning, som nærmest trækker bunden væk under det.

Selskabet meddeler nemlig, at det forventer et gigantisk underskud på 110 milliarder yen - godt seks milliarder kroner - i indeværende regnskabsår, som afsluttes med udgangen af marts 2018.

Det er kun en måned sidensiden, at Toshiba efter en noget broget affære endelig fik solgt sit chipselskab til Bain Capital.

Det kan du læse mere om her: Toshiba sælger chip-forretningen for trecifret milliard-beløb.

Selskabet splittede sig imidlertid op i foråret som en forberedelse til salget.

Ifølge Toshiba bliver den store skatteregning udløst på grund af beskatning af dets aktiver og forpligtelser af hele virksomheden på tidspunktet for opsplitningen.

Toshiba forventede før skatteregningen et overskud på 230 milliarder yen - cirka 13 milliarder kroner.

Det store japanske selskab er under tidspres, efter salget af chipforretningen trak ud månedsvis. Toshiba skal nemlig godkendes af de japanske konkurrencemyndigheder inden regnskabsårets udgang i en rutineundersøgelse, som ikke desto mindre kan tage op til et halvt år.

Desuden er Toshibas tilstedeværelse på Tokyos fondsbørs under pres efter sidste års underskud. Selskabet bliver tvangsafnoteret, hvis det har negativ aktiekapital to år i træk. Det vil Toshiba for alt i verden undgå.

Læs også:

Gigantisk salg af Toshiba-division endelig på plads: Apple og Dell bliver medejere

Kriseramte Toshiba degraderes til minibørs - frygt for investor-panik tager til

Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.