Artikel top billede

Toshiba sælger chip-forretningen for trecifret milliardbeløb

Kriseramte Toshiba sælger sin chipforretning til en amerikansk køber for 18 milliarder dollars. Pengene kan hjælpe det japanske selskab, der er i dyb krise.

Toshiba er en af verdens største producenter af NAND-memory-chips, men selskabet er også i en gevaldig økonomisk kattepine. 

Virksomheden er blevet truet med at blive pillet helt af den japanske børs, men er i første omgang blev forflyttet til en "minibørs". Men nu er der altså økonomisk hjælp på vej til japanerne. Det skriver CNBC.

Læs mere om børsdegraderingen her: Kriseramte Toshiba degraderes til minibørs - frygt for investor-panik tager til

Toshiba har nemlig indgået en aftale om at sælge chip-forretningen til et konglomerat med amerikanske Bain Capital i spidsen. 

Aftalen lyder på 18 milliarder dollars og er en kærkommen hjælp til japanerne, der i længere tid har villet sælge den del af forretningen. Japanerne har dog tidligere misset deadlines for salg af chipforretningen. 

Læs mere om det her: Toshiba nåede det ikke: Missede deadline for salg af kæmpe chip-forretning

Amerikanske Bain Capital har tidligere været nævnt som køber, men efter forhandlingerne strandede tidligere, skulle Bain Capital i følge mediet være kommet med et nyt forslag, der har tilfredstillet Toshibas ledelse.

Mange havde forventet, at det var Western Digital, der ville lande aftalen, men for tre uger siden kom Bain Capital og kompagni susende ind fra højre og løber altså med aftalen. 

Læs mere om det her: I sidste sekund: Ny købergruppe med Apple som medlem forsøger at lyn-overtage stor del af Toshiba
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere