Artikel top billede

Toshiba sælger chip-forretningen for trecifret milliardbeløb

Kriseramte Toshiba sælger sin chipforretning til en amerikansk køber for 18 milliarder dollars. Pengene kan hjælpe det japanske selskab, der er i dyb krise.

Toshiba er en af verdens største producenter af NAND-memory-chips, men selskabet er også i en gevaldig økonomisk kattepine. 

Virksomheden er blevet truet med at blive pillet helt af den japanske børs, men er i første omgang blev forflyttet til en "minibørs". Men nu er der altså økonomisk hjælp på vej til japanerne. Det skriver CNBC.

Læs mere om børsdegraderingen her: Kriseramte Toshiba degraderes til minibørs - frygt for investor-panik tager til

Toshiba har nemlig indgået en aftale om at sælge chip-forretningen til et konglomerat med amerikanske Bain Capital i spidsen. 

Aftalen lyder på 18 milliarder dollars og er en kærkommen hjælp til japanerne, der i længere tid har villet sælge den del af forretningen. Japanerne har dog tidligere misset deadlines for salg af chipforretningen. 

Læs mere om det her: Toshiba nåede det ikke: Missede deadline for salg af kæmpe chip-forretning

Amerikanske Bain Capital har tidligere været nævnt som køber, men efter forhandlingerne strandede tidligere, skulle Bain Capital i følge mediet være kommet med et nyt forslag, der har tilfredstillet Toshibas ledelse.

Mange havde forventet, at det var Western Digital, der ville lande aftalen, men for tre uger siden kom Bain Capital og kompagni susende ind fra højre og løber altså med aftalen. 

Læs mere om det her: I sidste sekund: Ny købergruppe med Apple som medlem forsøger at lyn-overtage stor del af Toshiba
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere