Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Toshiba sælger chip-forretningen for trecifret milliardbeløb

Kriseramte Toshiba sælger sin chipforretning til en amerikansk køber for 18 milliarder dollars. Pengene kan hjælpe det japanske selskab, der er i dyb krise.

Toshiba er en af verdens største producenter af NAND-memory-chips, men selskabet er også i en gevaldig økonomisk kattepine. 

Virksomheden er blevet truet med at blive pillet helt af den japanske børs, men er i første omgang blev forflyttet til en "minibørs". Men nu er der altså økonomisk hjælp på vej til japanerne. Det skriver CNBC.

Læs mere om børsdegraderingen her: Kriseramte Toshiba degraderes til minibørs - frygt for investor-panik tager til

Toshiba har nemlig indgået en aftale om at sælge chip-forretningen til et konglomerat med amerikanske Bain Capital i spidsen. 

Aftalen lyder på 18 milliarder dollars og er en kærkommen hjælp til japanerne, der i længere tid har villet sælge den del af forretningen. Japanerne har dog tidligere misset deadlines for salg af chipforretningen. 

Læs mere om det her: Toshiba nåede det ikke: Missede deadline for salg af kæmpe chip-forretning

Amerikanske Bain Capital har tidligere været nævnt som køber, men efter forhandlingerne strandede tidligere, skulle Bain Capital i følge mediet være kommet med et nyt forslag, der har tilfredstillet Toshibas ledelse.

Mange havde forventet, at det var Western Digital, der ville lande aftalen, men for tre uger siden kom Bain Capital og kompagni susende ind fra højre og løber altså med aftalen. 

Læs mere om det her: I sidste sekund: Ny købergruppe med Apple som medlem forsøger at lyn-overtage stor del af Toshiba
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere