Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: NNIT vinder strategisk vigtig udenlandsk ordre / Skat: Vi har inddrevet flere penge efter EFI blev skrottet / Alle Android-brugere kan nu downloade Samsungs browser

NNIT vinder strategisk vigtig ordre. Skat: Vi har inddrevet flere penge efter EFI blev skrottet. Alle Android-brugere kan nu downloade Samsungs browser. Sony har enorm succes med PS4. Atea-sagen fortsætter i dag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

NNIT vinder strategisk vigtig ordre

NNIT har landet en fem-årig aftale med schweiziske Lonza om levering af infrastruktur, meddeler selskabet. 

Ordren er på et to-cifret millionbeløb, men er alligevel vigtig, fordi den ifølge NNIT er selskabets første aftale “om international outsourcing af infrastruktur i life science segmentet udenfor Danmark,” som det hedder.

Med i aftalen følger ansvaret for håndtering af to datacentre i Schweiz samt Lonzas globale LAN, server og storage-setup.

“Underskrivningen med Lonza markerer en vigtig milepæl på NNIT’s vej mod at blive en anerkendt leverandør af reguleret it til den internationale life-science-industri,” lyder det fra NNIT, der har som mål at mindske den i dag fortsat store afhængighed af Novo Nordisk, som er NNIT’s største kunde.

Skat: Vi har inddrevet flere penge efter EFI blev skrottet

Skat meddeler i sin såkaldte kvartalsredegørelse for de offentlige restancer, at der er blevet inddrevet flere penge per måned efter det omstridte inddrivelsessystem EFI blev skrottet, end før det blev skrottet.

Skat har ifølge sig selv nemlig inddrevet gennemsnitligt 520 millioner kroner per måned i det seneste år. Før EFI blev skrottet, blev der i snit inddrevet ‘450-500 millioner’ kroner måneden, lyder det fra Skat i denne meddelelse.

EFI-systemet - ‘Et fælles inddrivelsessystem’- står i dag som en af Danmarkshistoriens største it-skandaler med en samlet regning på mere end en milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner.

Alle Android-brugere kan nu downloade Samsungs browser

Samsung åbner for første gang, at alle Android-brugere fra version 5.0 og frem kan downloade selskabets egen browser, den såkaldte Samsung Internet-browser.

Browseren er oprindeligt udviklet til selskabets Galaxy-enheder, men anvendes i dag også i Pixel- og Nexus-telefoner.

De store browsere i Android-verdenen er i dag Chrome og Firefox. 

Samsung bedyrer, at Samsung Internet differencierer sig fr ade to øvrige ved dens kvaliteter inden for sikkerhed og privacy. Der er blandt andet mulighed for at installere ad-blocking-servics og en ad tracking-blocker.

Sony har enorm succes med PS4

Sony har kæmpesucces med salget af selskabets fire år gamle spilkonsol, PS4.

Der er i de seneste tre måneder blevet solgt 64,5 millioner eksemplarer af maskinen, viser Sonys Q2-regnskab. I Q1 blev der solgt 63,3 millioner maskiner.

Sammenlignet med salget af forgængeren, PS3, er der da også tryk på. Fire år efter lanceringen af PS3, var der blevet solgt 33,7 millioner eksemplarer - altså godt det halve af antallet solgte PS4-maskiner i samme periode.

Intet fra Sonys spilkonsol-fabrik har dog slået PS2’eren. Fire år efter lanceringen i 2000 var der blevet solgt 81,4 millioner PS2-konsoller. 

PS2 er den mest solgte spilkonsol nogensinde, i det er der i alt er blevet solgt 157,7 millioner maskiner på verdensplan siden lanceringen.

Til sammenligning er der indtil videre blevet solgt 31 millioner Xbox One-konsoller, mens der er blevet solgt 6,25 millioner Nintendo Switch-konsoller.

Atea-sagen fortsætter i dag

Den store Atea-retssag fortsætter i dag i Retten i Glostrup, hvor afhøringerne af de syv tiltalte fortsætter. De er tiltalt for bestikkelse i forskelligt omfang i forbindelse med deres tidligere ansvarsområder som chefer i henholdsvist Atea og Region Sjælland.

I sidste uge blev afhøringerne af de tidligere Atea-topfolk indledt. Når de er færdige, indledes afhøringerne af de tidligere it-chefer i Region Sjælland, Michael Steen Hansen, Rene Clausen og Michael Mølkær Nielsen.

Computerworld er på plads i retssalen, når sagen indledes onsdag formiddag.

Du kan få overblikket over de første retsmøder her: Indsigt: Det har vi lært i løbet af de første tre dage i den store Atea-retssag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere