Artikel top billede

Morgen-briefing: NNIT vinder strategisk vigtig udenlandsk ordre / Skat: Vi har inddrevet flere penge efter EFI blev skrottet / Alle Android-brugere kan nu downloade Samsungs browser

NNIT vinder strategisk vigtig ordre. Skat: Vi har inddrevet flere penge efter EFI blev skrottet. Alle Android-brugere kan nu downloade Samsungs browser. Sony har enorm succes med PS4. Atea-sagen fortsætter i dag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

NNIT vinder strategisk vigtig ordre

NNIT har landet en fem-årig aftale med schweiziske Lonza om levering af infrastruktur, meddeler selskabet. 

Ordren er på et to-cifret millionbeløb, men er alligevel vigtig, fordi den ifølge NNIT er selskabets første aftale “om international outsourcing af infrastruktur i life science segmentet udenfor Danmark,” som det hedder.

Med i aftalen følger ansvaret for håndtering af to datacentre i Schweiz samt Lonzas globale LAN, server og storage-setup.

“Underskrivningen med Lonza markerer en vigtig milepæl på NNIT’s vej mod at blive en anerkendt leverandør af reguleret it til den internationale life-science-industri,” lyder det fra NNIT, der har som mål at mindske den i dag fortsat store afhængighed af Novo Nordisk, som er NNIT’s største kunde.

Skat: Vi har inddrevet flere penge efter EFI blev skrottet

Skat meddeler i sin såkaldte kvartalsredegørelse for de offentlige restancer, at der er blevet inddrevet flere penge per måned efter det omstridte inddrivelsessystem EFI blev skrottet, end før det blev skrottet.

Skat har ifølge sig selv nemlig inddrevet gennemsnitligt 520 millioner kroner per måned i det seneste år. Før EFI blev skrottet, blev der i snit inddrevet ‘450-500 millioner’ kroner måneden, lyder det fra Skat i denne meddelelse.

EFI-systemet - ‘Et fælles inddrivelsessystem’- står i dag som en af Danmarkshistoriens største it-skandaler med en samlet regning på mere end en milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner.

Alle Android-brugere kan nu downloade Samsungs browser

Samsung åbner for første gang, at alle Android-brugere fra version 5.0 og frem kan downloade selskabets egen browser, den såkaldte Samsung Internet-browser.

Browseren er oprindeligt udviklet til selskabets Galaxy-enheder, men anvendes i dag også i Pixel- og Nexus-telefoner.

De store browsere i Android-verdenen er i dag Chrome og Firefox. 

Samsung bedyrer, at Samsung Internet differencierer sig fr ade to øvrige ved dens kvaliteter inden for sikkerhed og privacy. Der er blandt andet mulighed for at installere ad-blocking-servics og en ad tracking-blocker.

Sony har enorm succes med PS4

Sony har kæmpesucces med salget af selskabets fire år gamle spilkonsol, PS4.

Der er i de seneste tre måneder blevet solgt 64,5 millioner eksemplarer af maskinen, viser Sonys Q2-regnskab. I Q1 blev der solgt 63,3 millioner maskiner.

Sammenlignet med salget af forgængeren, PS3, er der da også tryk på. Fire år efter lanceringen af PS3, var der blevet solgt 33,7 millioner eksemplarer - altså godt det halve af antallet solgte PS4-maskiner i samme periode.

Intet fra Sonys spilkonsol-fabrik har dog slået PS2’eren. Fire år efter lanceringen i 2000 var der blevet solgt 81,4 millioner PS2-konsoller. 

PS2 er den mest solgte spilkonsol nogensinde, i det er der i alt er blevet solgt 157,7 millioner maskiner på verdensplan siden lanceringen.

Til sammenligning er der indtil videre blevet solgt 31 millioner Xbox One-konsoller, mens der er blevet solgt 6,25 millioner Nintendo Switch-konsoller.

Atea-sagen fortsætter i dag

Den store Atea-retssag fortsætter i dag i Retten i Glostrup, hvor afhøringerne af de syv tiltalte fortsætter. De er tiltalt for bestikkelse i forskelligt omfang i forbindelse med deres tidligere ansvarsområder som chefer i henholdsvist Atea og Region Sjælland.

I sidste uge blev afhøringerne af de tidligere Atea-topfolk indledt. Når de er færdige, indledes afhøringerne af de tidligere it-chefer i Region Sjælland, Michael Steen Hansen, Rene Clausen og Michael Mølkær Nielsen.

Computerworld er på plads i retssalen, når sagen indledes onsdag formiddag.

Du kan få overblikket over de første retsmøder her: Indsigt: Det har vi lært i løbet af de første tre dage i den store Atea-retssag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft ser ud til at have stoppet udviklingen af Windows 10X - er blevet lagt på hylden
Microsoft har stoppet udviklingen af Windows 10X, som dermed ikke står til at blive lanceret i år alligevel.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.